יאה-זאקורה

jonbaum

New member
יאה-זאקורה

תמונה שצילמתי היום ליד הבית שלי, של yae-zakura הדובדבן עם הפרחים הגדולים שפורח שבועיים או שלושה אחרי הדובדבן היותר מפורסם (yoshino)

SashTheRed

New member
אכן. זה הכול נראה כל כך יפה ואביבי

ואצלנו (או אצלי בכל מקרה) מדבר חם רצח ביום, קר רצח בלילה, עם כלום מסביב חוץ מיעלים, חול ואבנים.

GnomeBubble

New member
אז ככה זה בתל-אביב? ../images/Emo8.gif

אופס, שכחתי שיש שביתה

jonbaum

New member
עכשיו הבנתי

אני אישית אף פעם לא אהבתי את המדבר - אמנם נוף יפה (כל עוד הוא לא שטוח ומשעמם) אבל נוף מת. תמיד הייתי טיפוס של נוף ירוק, בין אם אירופאי או טרופי. כנראה בגלל זה הגעתי לאירלנד!

SashTheRed

New member
חחח אני יותר טיפוס של עיר גדולה ומודרנית

לא צריך את כל הטבע, בין אם הוא ירקרק ומצחי ובין אם הוא חום-צהוב וחולי :)

jonbaum

New member
בדיוק מה שאני רציתי לשאול

והוא ממילא לא הבין למה התכוונתי. לא אמרתי שאני רוצה לגור בתוך הירוק הזה. להיפך - אני טיפוס עירוני מובהק, הרי לפני שהגעתי הנה גרתי בטוקיו, שאין הרבה ערים גדולות ממנה בעולם. וגם כאן, אני לא מעלה על דעתי חיים מחוץ לדבלין, שהיא עיר של בערך 2 מליון תושבים, אם כוללים את כל ערי הלווין סביבה. רק אמרתי שאני רוצה שסביב העיר שאני חי בה יהיו ירק ומים.

tals56

New member
טוקיו יותר גדולה מניו-יורק נכון?

אני כולי מבולבל, כשאני נכנס לויקיפדיה ורושם טוקיו זה נותן לי את האזור של טוקיו ביפן,וכשאני בוחר את העיר טוקיו זה נותן לי ערך מצוקמק שבקושי אומר שטוקיו נמצאת ביפן...

jonbaum

New member
בהרבה

טוקיו רבתי היא בערך 12 מליון אנשים, אבל אם כוללים את כל האיזורים מסביב, שמהם אנשים נוסעים לעבוד כל יום בטוקיו, והם לגמרי גרים בטוקיו רק המילה טוקיו לא מופיעה בכתובה שלהם, מגיעים ל-30 מליון ואפילו יותר, שזה האיזור המטרופוליטני הכי גדול בעולם, אם אני לא טועה. מהמרכז, הפרברים נמשכים מעל 40 קמ' לכל כיוון. משהו פשוט מפלצתי.

tals56

New member
ובתוך העיר

כמה אנשים גרים בתוך העיר עצמה? זה הערך שמתייחס לעיר או לאזור ביפן שקוראים לו טוקיו?: http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo

jonbaum

New member
טוקיו

היות וטוקיו כל כך גדולה, היא מחולקת לכל מיני איזורים ומחוזות. כשאני אומר "טוקיו רבתי" אני מתכוון למה שנקרא ביפנית Tokyo-to כלומר כל המחוז או ה-Prefecture שיש לו צורה של מעין נקניקיה מוארכת. החלק המזרחי של המחוז, בו נמצא מרכז העיר והפרברים סביבו, מחולק ל-23 ku או ward מה שמקביל אולי ל-boroughs של ניו יורק. האוכלוסיה של 23 המחוזות האלה היא בערך 7 או 8 מליון אם אני לא טועה. החלק המערבי של המחוז מחולק להרבה מאוד shi או cities. בעבר אלה היו ערים או עיירות עצמאיים, אבל כיום הם פרברים של טוקיו לכל דבר. האוכלוסיה של האיזור הזה היא בערך 4 מליון, כך שמגיעים לאוכלוסיה של 12 מליון בכל המחוז. לכל אלה צריך להוסיף את האנשים שגרים במחוזות הסמוכים - kanagawa chiba saitama שגרים בערים כגון yokohama, kawasaki, chiba, urawa, oomiya וכו'. אין את המילה טוקיו בכתובות שלהם, אבל כמעט בטוח שהם נוסעים לתוך טוקיו כל יום כדי להגיע לעבודה, כל הפעילויות החברתיות והתרבותיות שלהם מתרחשים בתוך טוקיו, והם למעשה תושבי טוקיו לכל דבר. אם כוללים את כל אלה, מגיעים לאוכלוסיה של יותר מ-30 מליון אנשים.

tals56

New member
אז כאילו

כל הKUים מרכיבים את טוקיו SHI?(כאילו את העיר?) ובתוך TOKYO-TO יש את TOKYO-SHI ועוד כמה SHIים אחרים?

jonbaum

New member
עלית על נקודה קצת בעיתית

בעבר (נדמה לי עד אחרי מלחמת העולם השניה), למחוז של טוקיו קראו FU, לאיזור של ה-KUים קראו TOKYO-SHI כאשר כל KU היה רק איזור אדמיניסטרטיבי בתוך העיריה הגדולה של טוקיו. כיום, אין דבר כזה TOKYO-SHI, וזה בגלל שהעלו את ה-KUים לדרגה של עיריות עצמאיות, כלומר כל האחד מהם הוא למעשה עיר בפני עצמו. לאיזור הכללי קוראים בדרך כלל משהו כמו 23区内 כלומר "בתוך ה-23" או משהו כזה. לאיזור המערבי קוראים 多摩地区 או The Tama Region על שם הנהר הגדול שזורם שם. לעיריות שקיימות בתוך איזור TAMA קוראים SHI, והם למעשה מקבילים ל-KUים שקיימים באיזור המזרחי. ולכל זה ביחד קוראים 東京都 או Tokyo-to כל זה מוסבר בצורה ברורה במאמר שמופיע בויקיפדיה.

tals56

New member
כלומר

הבירה היא מחוז טוקיו וטוקיו העיר עצמה כבר לא קיימת? (כאילו לא מוגדרת כעיר בפני עצמה)

GnomeBubble

New member
כן

זאת אומרת, לפחות במובן הפורמלי. טוקיו הוא מחוז שהוא עיר ועיר שהיא מחוז. זה כאילו שיקחו את ירושלים, יחברו אליה את כל הכפרים הערביים והישובים היהודים הקטנים מסביב כדי להגדיל את השטח שלה (דבר שכמעט עשו לא מזמן) ואז ישנו את השם שלה למחוז ירושלים. היא עדיין תשאר עיר בפועל, לא משנה איך קוראים לה... בכל אופן, אין יותר 東京市.

jonbaum

New member
אפרופו סיפוח

דווקא קלעת: כל האיזור של TAMA היה שייך בעבר למחוז KANAGAWA, וסופח לטוקיו מתישהו בשנות ה-20 אם אני לא טועה.

למעלה