יאאלה חברה

לוו

New member
יאאלה חברה

ראשית חג שמח ממקום רחוק -ארץ האפשירות -ארה"ב עכשיו רוצה לשמוע ממי שעדיין בארון והיה בליל הסדר אצל הורים רוצה לדעת האיך היה טוב או משעמם כי אני היה בסדר אצל הורים שלי (הורים שלי -מחסידי סאטמר-קיצוניים) והייתי ממש משוגע אני קופץ ממש על הקיר מהסאגה הזה אז מה איתכם???????????

איך היה אצלך? ספר חוויות!

אני לא עונה להגדרה של "מי שלא יצא עדיין מהארון" לכן אני לא יכולה לספר על הסדר אצל ההורים.

לוו

New member
חנה סליחה

אני עדיין בארון מפני כמה סיבות אקוה שבקרוב אני יוצא הסדר אצלי היה ממש גהינום-משעמם קפצתי ממש על הקיר משיגעון ושיעמום וזה היה סאגה של חמש שעות מזל שזה רק פעם בשנה אז ספור גם את האיך היה ?

אצלינו היתה ארוחת ערב חגיגית

אצל ההורים של ליאור. הסימן היחיד לפסח היו הקניידלעך. שיר היתה עצבנית (לדעתי היה לה קר. יש להורים של ליאור בעיה עם החימום) אבל היה טעים ונעים.

רגע מה איתך?

אתה עוד לא יצאת מהארון? אני בכל אופן מזדהה איתך זה היה פשוט נ-ו-ר-א, וכל יום שאני לא יוצא המצב שלי גרוע מאוד מאוד, אני לא יודע אם אצליח לעבור את הפסח ולהשאר שפוי.

קיץ בריא, לוו

משום מה לא זכור לי שאתה על הגדר.... (בצ´אט ובמסרים...) אבל אם אתה סובל, אז למה אתה עדיין שם? ועוד יותר מעניין, מה לא טוב? אתה הרי מאמין עדין באלוהים ובתורה... >אתאיסט מסרב ליפול בפח<

לוו

New member
אני מאמין ב-אלוקים

אבל לא שומר תורה ומצוות אני לא אוהב החיים החרדים כי הם חיים מצומצם -וזה אני לא יכול לסבול " בלי הגבלה " הבנתם ?!

דוס גאה

New member
באמת?

עליך לעשות את ההפרדה בין הדת לבין הדתיים. המין האנושי מטבעו נתפס לקנאות ולקיצוניות מתוך תקווה לשמור על הקיים. כך זה, אגב, גם אצל החילוניים. המאבק האובססיבי של אנשי מר"צ, שינוי ודומיהם בכל דבר שריח דת נודף ממנו, אינו מעיד על ליברליות יתירה... אם אתה באמת מאמין באלוהים עליך לדעת שלמרות כל הקשיים ועל אף הקושי שלך להזדהות עם החרדים עליך לקיים מצוות. זה לא מחייב אותך ללמוד תורה 24 שעות. תוכל ללמוד באוניברסיטה לרכוש מקצוע מכובד ולחיות בחברה פתוחה. אני לא רואה שום סתירה בין זה לבין היותך שומר תורה ומצוות.

באמת ?

ונראה לך? לחכות 6 שעות בין בשר לחלב? ולאכול רק חמץ ש"נמכר" לגוי? ולנגב את התחת רק ביד שמאל? ולזיין בחושך? כמי שכפאו שד? למה? הוא יכול להאמין באלוהים ליברלי, שלא באמת חשוב לו אם הלכת ד´ אמות בלי כיסוי ראש או לא...

למעלה