(ט)

נוגה 1234

New member
(ט)

אחרי הרבה זמן שלא הייתי פה.
שוב מוצאת את עצמי כותבת.
קשה לי.
מרגישה מזוהמת, מחוללת, טמאה.
רוצה לצמצם. רוצה להקיא. רוצה להרגיש חלולה וריקה.
רוצה לפגוע. ויודעת שאסור.
אבל רוצה לרטש כל חלק בגוף שלי.
(ויודעת שזה לא יקרה, שאני לא יכולה להרשות לזה לקרות).
אני מרגישה שמנה. לא יכולה להסתכל במראה.
מרגישה זרה לעצמי,
במקום שבו היו עצמות רואה רק הרים של שומן.
לכל אורך היום, לא מרגישה כלום. אפטיות מוחלטת.
כ"כ לא הרגשתי כלום, עד שהיו רגעים בהם תהיתי אם אני עדיין קיימת, אם אפשר להיות קיימים גם כשלא מרגישים כלום.
ובגלל זה אני חייבת להרגיש משהו, וכשאני אומרת משהו, אני כמהה לכאב פיזי של פגיעה עצמית.
אני יודעת שאכלתי לפי התפריט. ובכל זאת מרגישה כאילו היה לי בולמוס.
אני רוצה לצמצם את הקיום הפיזי שלי עד שלא ארגיש כלום.
כבר נמאס לי לנסות להלחם בעצמי, נמאס לי לרצות ולהאמין שאפשר לשנות, שאפשר שיהיה אחרת- ובכל פעם מחדש לחזור לאותו המקום.
כ"כ נמאס לי כבר עד שיש רגעים בהם הייתי מייחלת שלא אוולד בכלל, שלא אהיה קיימת, הכל רק כדי לא להרגיש.
(רק להבהיר- אין כאן כוונה אובדנית. אלו רק מחשבות שמלוות אותי היום, ואני מתארת אותן כפי שהן. אין לי כל מחשבה באמת לעשות עם זה משהו).

ניק37

New member
היי נוגה, התגעגעתי!!! (ט?)

מה איתך עכשיו? את כבר השתחררת?
אני זוכרת מעצמי, כשאני השתחררתי, על השבוע הראשון היה ירידה במשקל. ואני ממש כעסתי על עצמי. מה? אחרי שאני באשפוז 3 חודשים ארוכים וקשים אני ככה יורדת כבר במשקל? ואם המון עזרה, הצלחתי להתגבר על זה.
היו לי המון עליות וירידות, כל הזמן! ורצו אפילו לפני כמה חודשים להחזיר אותי לאשפוז נוסף..
אני בטוחה שאת כבר יודעת ומודעת להכל...
אבל אני ינסה בכ"ז לומר.
גם כשאת (אני מדברת על עצמי, אני מניחה שזה ככה אצל הרוב אם לא כולם) במשקל תקין וגם שאת בתת משקל, את עדיין מרגישה שמנה. המחשבות מלוות אותנו להמון זמן.
ב"ה עכשיו יש לי תקופה יותר טובה. ואפילו בתקופה הזאת, שאני כן מצליחה לאכול המחשבות מלוות אותי, אבל הם הרבה יותר חלשות. בהתחלה הם היו ממש ממש חזקות. אכלתי כמו רובוט ולא פגעתי בעצמי שזה היה מאמץ קשה ביותר. ממש אכלתי לפי התפריט. ואחרי כמה חודשים המחשבות נהיו קצת פחות, ופחות, ופחות..
עכשיו המלחמה נראית הכי קשה ואפילו בלתי אפשרית. אך ככל שתילחמי יותר, ה"אויב" יחלש ויחלש..
מבטיחה לך שיכול להיות יותר טוב!

מקווה שעזרתי במשהו..
הלוואי והיום היה לך יותר טוב!!!!!!!!!!!!

נוגה 1234

New member
היי

תודה מקסימה!
לצערי אני לא יורדת במשקל. עדיין לא.
אני בתקין. שומרת על המשקל יעד.
ואני מתה מפחד מזה.
שוב, לא שיש לי ברירה. אסור לי כרגע לרדת.
ויש בי חלק, שאומר שהוא לא מיצה.
אותו חלק שרוצה לרדת ולרדת ולרדת
את כל מה שעליתי
ויותר.
ואני יודעת שגם כשהייתי פחות X קילו, עדיין ראיתי שמנה במראה.
ויודעת שאז היה לי ממש רע.
אבל מצד שני, גם עכשיו רע, אז מה כבר ההבדל.

ניק37

New member
...

זה שאת במשקל יעד, זה צעד קדימה. עוד צעד לקראת ההחלמה. הדבר הכי חשוב לשנות זה החשיבה. אבל כדי שיהיה בכלל אפשרי לשנות את החשיבה את חייבת להיות במשקל יעד! אחרת הראש לא מצליח לחשוב ולתפקד.
וכמו שאמרת, בכל מקרה רע, ובכל מקרה את מרגישה רע! אז לפחות תשמרי על המשקל.
אני אומרת לך (וזה לא מניסיון רק שלי) אחרי כמה חודשים טובים של סבל וקושי, זה נהיה יותר קל.
למה שיהיה לך 2 'בעיות' בנוסף? גם משקל לא תקין, וגם בעיות פיזיות? בכל זאת את מרגישה נורא! וככה לפחות יהיה לך עוד בעיה פחות, נשאר 'רק' החשיבה.
בעצם לפי מה שאני הבנתי (יכול מאוד להיות שאני טועה) יש 2 שלבים עיקריות בתהליך של ההחלמה.
הצעד הראשון הוא קודם כל לדעת שמבחינת בריאות ומשקל הכל בסדר. שהגוף מתפקד טוב. (במקביל טיפול כמובן) אח"כ אפשר להתחיל באמת טיפול רציני.
ד"א, מה עם טיפול?
כשאני ירדתי במשקל, רציתי רק עוד ועוד. המשפחה שלי היא זאת שתפסה אותי חזק כדי שאני לא אפול מידי.. והם הצליחו!!! ועכשיו, מבט לאחור, אני רואה איך שזה לא שווה את זה.
מה זה אומר ירידה במשקל? הרי בכל זאת את תרגישי רע? זה רק עוד צעד קשה מאוד לקראת ההחלמה. ואני בטוחה שנמאס לך מכל המצב הזה! שאת רוצה להיות 'רגילה', לצאת עם חברות, לאכול, קניות ולהנות מהחיים!!!!

אני אשתדל עד כמה שאוכל להיות המשפחה שלך מרחוק ולעזור לך!
מבטיחה לך שאני מבינה כל מילה שאת אומרת. אני חוויתי בדיוק את אותו דבר. והיום שנה וחצי אחרי האשפוז (בערך) אני במקום אחר לגמרי. מקום בריא יותר. אני רואה לזה סוף. זה עניין של זמן...
ואם אני הצלחתי, אז כל אחת אחרת יכולה. לא כי אני משהו מיוחד, בכלל לא. אלא שלמדתי שכל מה שצריך זה מטרה מסויימת שמאוד רוצים.. לפעמים לוקח זמן עד שמוצאים אותו.
וכדאי למצוא את זה לפני שמקבלים סטירת לחי...:(
כל פעם שיש לי איזה דחף לפגוע בעצמי, לצמצם, וכ'ו. אני עוצרת, נושמת עמוק וחושבת על המטרה שלי. עד כמה אם אני יעשה את זה פעם אחת זה יגרור אותי עוד למטה ועוד למטה. ואני לא רוצה את זה!! יש חיים יותר טובים, חיים שמחים וכיפיים!!!!

מקווה שרשמתי דברים הגיוניים גם בשביל אחרים ולא רק מחשבות שלי...

לילה טוב יקרה!!!

נוגה 1234

New member
תודה מקסימה,

סליחה על העיכוב בתשובה (בעיות מחשב וכאלה), את באמת מקסימה. (המשך במסר וכזה)
המון תודה!

levshavur

New member
נוגה יקרה,

שלום לך,
גם אני התגעגעתי ותהיתי מה קורה אתך...

ההודעה שלך ממש עצובה וכאב לי לקרוא אותה.
אני מאוד מבינה אותך בהיבט הזה של כאב פיזי של פגיעה עצמית... זה היה המנגנון ההרסני שלי במשך הרבה שנים, שלא יכולתי לצאת ממנו כי לא מצאתי דרכים טובות יותר להתמודד עם הכאב.
אבל זה נגמר.
למדתי דרכים חיוביות של התמודדות, למדתי לגעת בכאב, למדתי לדבר על זה...
ואם כבר מדברים על כאב...כרגע יש לי מיגרנה ואני בקושי יושבת פה....ואני חושבת שזה על רקע רגשי...(מעבר לעייפות הפיזית שגם מוסיפה...) אז לפעמים הגוף מפעיל את האזעקה שלו לבד...'כואב לי'...זה ככה גם עם בעיות אחרות על רקע נפשי כמו אסתמה או מעי רגיז...
אז אני מבינה את הרצון שלך להפחית את הכאב הנפשי, ואני מאחלת לך שתמצאי דרך חיובית לעשות את זה.
חיבוק גדול,
לבשה.

למעלה