(ט)

נוגה 1234

New member
(ט)

(סורי על ההעלמות. כבר הרבה זמן שלא כתבתי פה. סורי שלא הגבתי בפעם הקודמת, באשפוז, וכל פעם שיצא לי להכנס לפורום הייתי פשוט בלי כוחות. סליחה על זה. )
קשה לי.
כבר יותר מחודש אני באשפוז.
והשבוע יצאתי פעם ראשונה לסופ"ש.
ארוחה משפחתית.
שוב הערות של המשפחה.
שוב פעם מצמצמת.
רוצה לפגוע, אפילו שיודעת שאסור.
רוצה שוב להרגיש תכאב.
זה חסר לי.
קשה לי לראות את המראה, שזה היה הדבר הראשון שראיתי כשנכנסתי לחדר. מראת גוף.
שלא אשכח לרגע כמה עליתי במשקל.
ואפילו עוד לא הגעתי ליעד.
ביום הראשון שם, בפעם הראשונה הגדירו אותי כאנורקסית.
וזה מצחיק, כי תמיד חשבתי שאנורקסיות הן רזות ורק הן לא רואות את זה.
אבל אני לא.
אני לא כזאת.
מסתכלת במראה. ורק מצמצמת ומצמצמת. מדלגת על ארוחות. מורידה פריטים.
ומפחדת שלא יוציאו אותי שוב.
ורוצה לצאת.
אבל לא רוצה לעלות במשקל.
ביום שקילה, אני לא יודעת למה אני יותר מצפה- לצאת הבייתה, או לא לעלות.
ואני יודעת שמה שלא יהיה, אני אהיה מאוכזבת.

levshavur

New member
נוגה

שלום לך
זה כול הכבוד שנכנסת לאשפוז, אבל אם ברגע שאת מגיעה הביתה את מתחילה לצמצם אז כול העבודה שהשגת באשפוז לא שווה כלום. בסופו של דבר תצטרכי לחזור "לחיים האמתיים" ותצטרכי להיות חזקה בשביל לרצות לשמור על התוצאות של האשפוז.
אני רוצה להגיד לך שבזמנו הייתי באשפוז במשך חודש וחצי במקום פרטי (כי לא קבלו אותי לתל השומר והרופאה שלי המליצה להורים שלי על המקום ההוא) ולא יצאתי הביתה בכלל במשך התקופה הזו. (כמובן שחברים באו לבקר, ואפילו הרופאה שלי באה לביקור). כשיצאתי משם ההתמודדות לא הייתה פשוטה, כי זה היה לחזור למציאות שעזבתי לפני האשפוז, אבל חזרתי במצב טוב יותר. אבל הסיבה שהטיפול הזה נתן פירות, היא שרציתי לצאת מההפרעה! מאוחר יותר ההוסטל שהייתי בו נתן לי מסגרת ששמרה עליי שלא ליפול בחזרה אל תוך ההפרעה, כי חייבו אותי להתייצב לארוחות, והמדריכות השגיחו שאני אכן אגיע. והייתי צריכה להלחם בעצמי לא לחזור להתנהגויות הרעות, אבל שוב, ר צ י ת י לצאת מההפרעה, ובסופו של דבר גם הצלחתי!
וגם את יכולה!
לבשה.

נוגה 1234

New member
לבשה

יש ימים שאני מאמינה שאפשר לצאת מההפרעה, ויש ימים שהם כלכך שחורים שאני לא מסוגלת להאמין שזה אפשרי.
ואצלי יש אמביוולנטיות--.
כי מצד אחד אני רוצה לצאת מהמחלה, רוצה להבריא.
אבל מהצד השני, מאמינה שההפרעה נתנה לי כלכך הרבה, ורוצה לחזור למשקל הנמוך.
וקשה לי בבית, גם בגלל טריגרים מצד המשפחה, וגם כי זה נטו פתח לצמצומים.
מרגישה שאם שם אהיה בסדר, אז כאילו וויתרתי לגמרי על ההפרעה. כאילו הכל בסדר.

נוגה יקרה

עצם העובדה שנכנסת לטיפול זה צעד ענק אבל את חייבת להתמיד גם בבית כדי שייצא משהו מהטיפול.

אני בטוחה שלא קל לחזור הביתה אחרי השגרה של האשפוז, לא קל להסתכל על מראות או להיות בארוחת שישי כי את בעצם חוזרת חזרה למקום שבו הסתרת, צמצמת ועשית את כל מה שאת מנסה לצאת ממנו כרגע. את חוזרת למקום מוכר אבל לא מבחינה טובה.

אני חושבת שאת צריכה לספר לפסיכולוגית/פסיכיאטרית שמטפלת בך באשפוז על התחושות האלו, זה יכול לעזור ולגרום לך להרגיש מעט טוב יותר אם תגיעי לשורש של התחושות האלו.

תהיי חזקה, תעבדי על זה, זה שווה את זה.

נוגה 1234

New member
הם יודעים.

כל ההתמודדות באשפוז מאוד קשה לי.
ובגלל זה פחדתי לצאת הבייתה שוב.
אבל מאוד התעקשו. אז שוב מצמצמת.
קשה לי.

נוגהלה.

[את לא צריכה להתנצל על כלום. שמחה שאת כאן וכותבת.]

תהליך טיפולי הוא תהליך ארוך שלוקח זמן. בהתחלה נאבקים בעצמך ובעולם, ולאט לאט קורים דברים שגורמים לך להרגיש יותר בנח עם עצמך, עם הגוף שלך, עם לאכול.
זה בסדר שאת לא רוצה לעלות במשקל וזה בסדר שקשה לך בחופשה הראשונה. הדבר החשוב הוא שתדברי על כל זה, תספרי מה קורה לך ולא תסתירי את האמת על המצב ועל המחשבות שלך.
אני מאמינה בך ומאמינה בטיפול ומאמינה שזה לא יישאר ככה לתמיד, המחשבות הנוראיות האלו בתוך הראש שלך כל הזמן.
אפשר לחיות בלעדיהן. תני לזה סיכוי...

גאה בך מאוד.

נוגה 1234

New member
תהליך

קודם כל תודה!
קשה לי בבית לא רק בשבת, גם באפטרים. כל הזמן מצמצמת.
אני שם כבר מעל חודש, אבל מרגישה שחוץ מלעלות במשקל לא חל שינוי מחשבתי או אפילו שינוי באיך שאני מרגישה ביחס לגוף שלי.
אני תמיד אומרת תאמת בקשר לחופשות, מספרת בדיוק מה המצב ומשתדלת גם ללמוד להיעזר.
אני באמת תוהה אם יגיע יום שאסתכל במראה ולא אראה שמנה שמסתכלת עליי בחזרה.
כי אני יודעת שאם הראייה הזאת לא תשתנה, לא משנה כמה זמן אהיה שם, אחזור לצמצומים לצומות ולכל השאר. כי אני לא אחת שיכולה לראות את זה ולא לעשות משהו.

נוגה 1234

New member
(תודה על התגובות),

כרגע בלי כוחות להגיב לכל אחת בנפרד, מחר שקילה. מתה מפחד.
רק שקראתי את כל התגובות, אתן מקסימות. אגיב יותר מחר. המון תודה.

נוגה 1234

New member
תודה

היה קשה.
עליתי.
למרות הצמצומים.
ביום של שקילה אני לא יודעת כבר מה אני מעדיפה, לא לעלות-- ולא לצאת, או לעלות אבל לצאת.
זה נורא.
מסתכלת במראה ולא סובלת את עצמי.
שוב רוצה לפגוע. לחזור לטקס המוכר והקבוע. אבל יודעת שאסור.
ושוב מצמצמת. ומדלגת על ארוחות.
אני עדיין לא ביעד, אבל אנלא מסוגלת לסבול את עצמי במשקל הזה.

למעלה