(ט)

2b mind

New member
היי, מה שלומך?

את מאוד מדאיגה אותי.
את יודעת, לא הייתי באשפוז אף פעם, אז אני לא יכולה לספר לך על החוויה האישית שלי משם, אבל אני מכירה בנות שהיו. ולחלקן האשפוז לא הרס את החיים, להיפך. לחלקן הוא הצליח להציל את החיים.
האשפוז הצליח להחזיר להן שליטה אמיתית יותר על החיים שלא מתבטאת רק במה שהן אוכלות. אחד הדברים שקורים באשפוז הוא שלוקחים ממך את השליטה והבחירה של מה את אוכלת וכמה, השליטה הזאת נלקחת ממך בשביל שבסופו של דבר היא תוחזר אליך בהדרגה עם הרגלי אכילה טובים יותר ממה שהיו לך לפני. יש בנות שמתארות שכבר בשלב הזה כבר היתה להן הקלה, כי זה הפחית מהסטרס שהן היו בו באופן תמידי.

נגה, אני חושבת שאמא שלך מאוד מפחדת ממה שקורה לך, והפחד הזה משתק אותה ומבלבל אותה והיא לא יודעת איך לעזור לך באמת. ומה שקורה בסופו של דבר שהיא מחבלת לך באפשרויות לעזור לך. אני חושבת שהמחשבה ששום דבר כבר לא יעזור- ושאת הרוסה גם ככה וגם ככה- היא מחשבה עצובה מאוד, ומעבר לזה שהיא עצובה היא לא נכונה. יש דרכים לצאת מזה, אבל הן מצריכות עבודה אינטנסיבית מאוד של טיפול ש*את* בוחרת להיות בו ורוצה להיות בו. את תכף בת 18, ועם הגיל הזה, אני מקווה שתתחזק לך ההבנה שאלו החיים שלך. והבחירות שאת תעשי בתוכם הם מה שיעצבו את חייך. ואמא שם, אך התפקיד שלה הוא ללוות אותך בדרך שאת תבחרי ללכת בה. כולי תקווה שתבחרי בדרך טובה.

נוגה 1234

New member
תודה לך על התגובה,

זה הצליח להראות לי קצת צדדים אחרים..
קצת יותר אופטימיות..
הקטע אצלי זה שזה בעייתי, כי הכל תלוי על איזון מאוד דק.
אני חיה על אוויר. כמעט.
ופוגעת כל יום.
אבל אני מתפקדת.
וחלק מההרס גם מקנה לי תתפקוד.
אז אצלי הדילמה היא תמיד שהאשפוז יכול גם להרוס מה שיש.
ושמעתי שיש בנות שזה גם דרדר אותם.
ואני גם קצת מפחדת לוותר על ההפרעה.
כאילו.. אני רוצה להבריא.
קורים דברים שבהחלט מפחידים אותי כמו הרעידות בידיים, סחרחורות, כמעט התעלפויות.
והבנתי שזה יכול לקחת לי הכל.
שאני בחזרה ואני חושבת למה לעזאזל אכלתי תפירור שהכנסתי לפה,
ובכלל לא על מה הולך בחזרה.
וכל פעם מבטיחה לעצמי מחדש שזה לא יקרה.
ואני לא רוצה שזה יהיה ככה. כי פעם זה לא היה ככה.
אבל אני לא יודעת איך לעזאזל יוצאים מזה,
ואמא הכניסה לי הרבה מאוד מהחששות שלה מאשפוז, עד שאני כבר בספק אם זה באמת מה שיוכל להציל אותי.

גאה בך מאוד מאוד על השיחה הזו

אני יודעת כמה זה היה מפחיד וקשה, וכמה היית צריכה להתגבר כדי לדבר. כל הכבוד

מאוד מצער אותי לשמוע שאמא שלך לא מתעוררת להבין מה המצב. אני מבינה שהיא רוצה לשמור עלייך מהחוויה הקשה שכרוכה באשפוז, אבל נשמע לי שבשלב הזה היא פשוט מפספסת את הצורך הגדול שלך בזה.
חבל שהיא תתעורר להבין את זה כשאת כבר תהיי במצב הרבה יותר גרוע. אמהות בוכות על דברים כאלו שנים. אולי כדאי שתגידי לה את זה, שזה לא הולך להשתפר, ושאם זה לא יהיה עכשיו זה יהיה אשפוז במצב חמור יותר בעוד שנה.

אגב, אני יודעת מניסיון אישי, שאם נלחמים מאוד, אפשר להכנס למחלקת ילדים גם במצב כזה, שבו נכנסת לרשימת המתנה לפני וחצית את קו השמונה עשרה עד הכניסה לאשפוז. אני חושבת שזה משהו ששווה להלחם עליו.
אבל גם אם לא, לא שווה לוותר על הטיפול שאת צריכה בגלל שזה יהיה מבוגרים ולא ילדים.

נוגה 1234

New member
תודה,

ושוב, נהייתי אמביוולנטית כלפי אשפוז.
כי זה אומר לוותר על כ"כ הרבה דברים.
ואני לא בטוחה שזה יעזור.
אמא בהחלט הצליחה להחדיר לי את החששות שלה.
ואני מפחדת שזה רק יהפוך תמצב ליותר גרוע.
ומה ההבדל בין המחלקה של הילדים למבוגרים?

למעלה