שישמים אחרים טריגר
שלום לך
גם אם נאנסת מילד, (אם אני מבינה נכון) זה לא פוטר אותו מאחריות על המעשים שלו. גם ילדים יכולים להבין, אפילו אם זה לא עד הסוף, שהם עושים משהו רע (אני מתכוונת לפוגעים) וגם לנו כנפגעות אולי הייתה הרגשה פנימית שמשהו לא טוב קורה. אני התנגדתי אינטואיטיבית לאבא שלי, אבל החלק ה"טוב" של האופי שלו הותיר אותי מבולבלת לגמרי, ועד היום יש לי רגשות מעורבים כלפיו.
נכון, ילדים אולי לא תמיד מבינים את מלוא ההשלכות של משהו שקורה, אבל זה לא מצדיק ריגשי אשמה. אני יכולה להגיד לך, מהניסיון שלי כמנהלת הפורום לנפגעי גילוי עריות, שחלק גדול מהנשים חוות ריגשי אשם ברמה כזאת או אחרת.
תביני , פגעו לך בגוף, לא באנושיות שלך!!! את היית, ונשארת אנושית ורגישה, ולא משנה כמה סבל עברת (או אולי דווקא בגללו) נהיית אנושית כל כך. אני יכולה להגיד לך שמהסיפורים של אבא שלי הוא חטף המון מכות בתור ילד מאבא שלו (וחטף גם בגלל מעשי קונדס של אחותו שהעלילה עליו כדי שהיא לא תחטוף את המכות), גם הייתה תקופה שאבא שלו היה בכלא (אני חושבת בסיביר) במשך 10 שנים, אז גם זה בוודאי השפיע עליו כילד ונער. .אבל אפילו אם נצא מתוך נקודת הנחה שהוא "פגוע" האם זה נתן לו את הלגיטימציה להתעלל? לא!!! כמה אנשים עברו סבל נורא בשואה, ונשארו פגועים ומצולקים נפשית (ואולי גם פיזית) לכל חייהם, אבל האם זה הפך אותם לאנשים פוגעים? לא!!! אין הצדקה להתנהגות אלימה מכל סוג שהוא.
אני יכולה לספר לך מהזווית ההפוכה, שכשהייתי בערך בגילאי 11-12 מרוב שילדים הציקו לי (פיזית וריגשית בגלל שאני כבדת ראייה) וגם בגלל שהחברה הכי טובה שלי גנבה כסף מההורים שלי ולקחה אותי למסע קניות מהכסף הגנוב, (בלי שידעתי שזה גנוב כמובן) כל זה יצר אצלי משבר עמוק והתחלתי להיות אלימה כלפי ילדים אחרים, עד שזרקתי קלמר (מעץ) על ילדה אחרת ופצעתי אותה! אז למרות שהייתי "פגועה" האם ההתנהגות שלי הייתה מוצדקת? לא!!! ואני חושבת שהמשימה העיקרית של פסיכולוגית הילדים שנתנו לי (בלי שההורים יידעו, אז זה עוד היה אפשרי) הייתה להבהיר לי שאלימות היא לא דרך לפתור בעיות גם אם מישהו אחר משתמש באלימות. (כמובן שלא שיתפתי אותה, מרוב פחד, במה שקרה בבית, אז היא לא ידעה את השורש העמוק לתסכול שלי, ואפילו שהיא - ואחרים ראו עליי סימנים כחולים הם חשבו שזה רק מנפילות ולא חיפשו משהו עמוק יותר) אז אני לא חושבת שיש הצדקה לחשוב שאת יותר אנושית אם את מרחמת על פוגע כי הוא בעצמו היה פגוע. לכל אחד יש את היכולת ללמוד לעצור את הדחפים האלימים שלו כשהם באים. זה המורים והבית ספר שאשמים שלא נתנו לו את הכלים להתמודד עם האגרסיה שבתוכו.
אז אל תיקחי את זה כל כך קשה!
לבשה.