..................................... (ט?)

נוגה 1234

New member
..................................... (ט?)

(אני טיפשה. ואני אפילו לא שווה התייחסות. אתם יותר ממוזמנים להתעלם מההודעה החסרת משמעות הזו)
יופי. אז הבטחת שלא תפגעי.
את הרי מומחית בהפרת הבטחות. אולי אם היה תואר כזה באוניברסיטה, היית מועמדת פוטנציאלית.
אבל כשהכל כ"כ מציף, אני פשוט לא מכירה דרך אחרת.
לפני כמה ימים, אחרי ההפקות, הייתה לי סוג של שיחת נפש עם הילדה שהתעללה בי. כאילו.. היא יותר עשתה שיחת נפש. נפתחה. סיפרה לי על הקשיים שלה.
בסיטואציה שגם ככה, כבר הייתי על הקצה. כי אחרי שהמסך ירד, והאורות כבו, היה משהו בסיום הזה שעשה לי משהו. שהמחיש לי עוד יותר את סיום י"ב. ואני גרועה בפרידות. ושונאת את זה יותר מכל דבר אחר. וידעתי שברגע שאני אחזור הבייתה, בדרך פלא המספריים יגיעו ליד. וניסיתי לדחות כמה שיכולתי תרגע הזה.
ובדרך חזרה (נוסף לכל, אנחנו כמעט שכנות), היא סיפרה לי על כמה היה לה קשה שנה שעברה, שהיא עכשיו אצל פסיכולוגית (בסיטואציה שאני השתדלתי להחזיק את עצמי. והרגשתי שמתפרקת. אבל הייתי חייבת גם להחזיק אותה, להיות שם בשבילה. כשלא יכולה להחזיק את עצמי, להיות שם בשביל עצמי). וניסיתי להיות שם בשבילה. אמרתי לה שנכון, שאנחנו לא כ"כ בקשר, אבל שאני חושבת שזה צריך להיות לה מספיק ברור שהיא תמיד יכולה לפנות אליי ושאני תמיד אהיה שם בשבילה.
וניסיתי, ואמרתי לה שלכולם היה קשה שנה שעברה. כמעט אמרתי לה על ההפרעה. פשוט כי הייתי צריכה להגיד את זה. למישהו. ולא להשאר עם זה לבד. וחשבתי שאולי יהיה קל יותר לספר את זה לבנאדם שלא באמת אכפת לו מימני, שלא באמת ידאג. אבל אפילו את זה לא יכולתי. ורק נשארתי עם תחושה יותר חזקה שאני תמיד שם בשביל האחרים. אבל בעצם, אין שם אף אחד בשבילי.
ואמרתי לה שנגיד לי היה קשה בבגרויות, והיא אמרה שראתה שירדתי במשקל. ושבתחילת שנה ניגשה אליי, ושאלה אותי אם אני אנורקסית (פרט שולי שעשתה את זה במקום שהיו בו עוד אנשים. תודה באמת.). ואמרתי שכן, שאני זוכרת, ושבסופשנה הבגרויות פשוט הלחיצו אותי, שזו לא הפרעת אכילה או משהו.
ואני הייתי בשבילה. והמשכתי לתמוך. כשהרגשתי שאני קורסת.
וחזרתי הבייתה. לבד. וטוב, מה שקרה אז זה היה כבר כרוניקה ידועה מראש.
ואני גם קצת מפחדת מהתקופה הקרובה. כי אם שנה שעברה הגעתי לזה הכי סבבה בעולם ופשוט קרסתי, מפחדת רק מלשער מה שיכול לקרות.
ואני רוצה לחזור לפסיכיאטרית הקודמת. כי איתה, הרגשתי שיש לי כתובת. שיש מישהו שאכפת לו. שיש מישהו שאני תמיד יכולה לפנות אליו. וזה כולל על לפרוש מאיפה שאני מטופלת עכשיו. והיא דורשת לראות שזה בסדר, שזה עבר. ועברה לי מחשבה לעשות כאילו שהכל בסדר, שהיא תקבל אותי, ואז גם מכורח הבגרויות, הכל יתחיל מחדש. אבל הרצון לחזור, נתן לי מוטיבציה. ואכלתי היום. אפילו שאמרתי לעצמי שאצום. ואני כ"כ שונאת את עצמי, שאפילו שהבטחתי לפסיכולוג, הייתי חייבת לפגוע.
(וסליחה שאני חופרת)

hory0

New member
נוגה יקרה

פתחתי את ההודעה, וראיתי את האורך ולצערי אין לי זמן כעת.
אבל ראיתי את השורה הראשונה ולא יכלתי להתעלם.. כי את ראויה לתגובה. כי את ראויה להבנה שאת לא טיפשה. שאת יקרה. מאוד.

שולחת חיבוק חזק לבינתיים!!
מקווה שאוכל בהמשך לקרוא ולהגיב יותר..

נוגה

זו הודעה חשובה
שמצריכה התייחסות רצינית,
כמו שכל המצב שלך רציני ומצריך יחס רציני.

אם היית מפרה את ההבטחות רק למטפלים שלך, זה היה פחות מדאיג. אבל אני חושבת שאת מפרה גם את ההבטחות שלך לעצמך.
כי את רוצה, באמת רוצה אחרת, באמת רוצה להצליח להתנהג יותר טוב או לעמוד בסיכומים או לעשות מה שצריך כדי לחזור לפסיכיאטרית הקודמת,
ואת כל פעם מתפתה להאמין שאת יכולה, שהמצב לא כזה גרוע, שתצליחי,
ואת לא-
כי המצב כן כזה גרוע,
וכי הכוחות שלך מאוד מאוד דלים.
אין לך כוחות, את מדי עמוק בתוך החולי הזה.
ואת צריכה לקבל את זה, להבין את זה,
כדי שתוכלי באמת לתת לאחרים לעזור לך.
עד אז...
המצב ילך ויחמיר לצערי...

נוגה 1234

New member
אבל

כן יש לי כוחות
ואני כן מאמינה שהמצב לא כזה גרוע
ושאני כן יכולה.
כן, אני יותר מידי שמנה. ושוקלת הרבה יותר מידי.
ואני רוצה לרדת, אפילו מאוד.
אבל בגלל שאני כ"כ רוצה לחזור לפסיכיאטרית, בגלל שכ"כ יודעת שזה מהותי להגיע כמה שיותר קרוב לנורמאלי,
לפני שכל הטירוף מתחיל מחדש, אני כן משתדלת. ואני אוכלת כמעט נורמאלי.
כאילו.. יותר מארוחה אחת ביום. שזה אפילו שיפור. וכל פעם, אני מרגישה כמה שאני שמנה מחדש.
אבל כבר שבוע שלא הקאתי.
וכן, בגלל זה, פגעתי. ואמא אפילו ראתה היום. ושאלה. ועניתי תירוץ עלוב.. שברור שהיא לא האמינה.
אבל זה היה שווה.
והסיכום עם מורה, המורה היחידה בבצפר שיודעת מכל זה, היה להתחיל לספר. להתחיל ליצור כזה מעגלי הגנה ובלה בלה בלה. כאילו.. על האוכל. מינימום. לא על ההקאות. לא על הפגיעה. כי אני די הרבה זמן בבצפר. ואני לא מסוגלת לאכול ליד אחרים. פשוט לא מסוגלת. ויש ימים שאני עד שש בערב בבצפר. ויש חברה אחת, הכי טובה, שאני מפחדת שכבר ממזמן קלטה. וניסיתי, ניסיתי לספר. אבל עוד לפני שהתחלתי, כבר ויתרתי. לא יכולתי.
(ואין לי מושג איך עוברים את פסח. הקטע הזה עם האוכל התחיל לפני פחות משנה. וכן, בארוחות שישי אני לא אוכלת, יושבת ליד השולחן, עושה לחיים ובורחת לחדר. אבל הארוחות האלה זה רק עם סבתא. ועכשיו יהיו גם הבני דודים. ואימהלה.)

המצב כנראה כן כזה גרוע

וזה לא כי אני אומרת-
אני באמת לא מכירה אותך מספיק בשביל זה.
זה כי המטפלים שלך אומרים.
זה כי מזהירים אותך שאם תמשיכי ככה תגיעי לאשפוז,
ואני חושבת שהסיבה שלא הודיעו לך כבר על הצעד הבא
היא כי את ממשיכה לשקר.

אז המצב גרוע,
ויש שתי אופציות-
לשתף פעולה ולעשות אותו טוב יותר
או לחכות שהוא יחמיר מעצמו [זה מה שיקרה] ואז יכריחו אותך להתאשפז...
אני יודעת שזה מבאס שזה ככה, הלוואי שהיה אחרת,
אבל ככה זה עכשיו,
ואת יכולה לבחור בין השניים, עדיין.
מה את בוחרת?

נוגה 1234

New member
החלטתי

שלפחות לכמה זמן, אנסה לאכול.
(בעיקר כדי שירדו לי מהוריד)
הקטע זה שבכל יום שאני אוכלת, אני חייבת לפגוע. זה קורה בעיקר בלילה. אבל זה קורה כל לילה מחדש.
אני שונאת את עצמי. אני שמנה.
(הסיכום עם הפסיכולוג היה בלי פגיעות. בכלל. אבל זה כמו ברירת מחדל או לא לאכול ולא לפגוע, או לאכול ולפגוע. לא מכירה אופציה אחרת. לא יודעת איך לא פוגעים).

מייפלס

New member
עצוב מה שאת כותבת ! מאוד עצוב !

מתי תהיי את בשבילך , שאין אנשים שיהיו בשבילך כי אין , או כי יש אבל הם לא פנויים או אין להם זמן וכל מיני סיבות כאלה ?

נוגה 1234

New member
קשה לי

להיות שם בשביל עצמי. אני לא יודעת אפילו איך. ואני יותר מידי שונאת את עצמי בשביל זה...
הרגעים היחידים שאני יודעת להיות חיובית כלפי עצמי זה או שם, כשאני על הבמה, או ממש רגעים ספורים לפני.
בכל שאר הזמן, אני פשוט שונאת את עצמי.

נוגה 1234

New member
. (ט)

(סליחה, אני חופרת.)
אני מרגישה כ"כ ריקה.
מנסה להחזיק את עצמי מלפגוע. ויודעת שזה לא יחזיק. אבל מנסה לכתוב, ואולי להצליח לדחות את זה קצת.
אכלתי היום. יכול להיות שלאחרים זה יראה לא הרבה.
בשבילי זה היה המון.
ושנאתי כל רגע.
כמה שלא התקלחתי אחרי זה, הרגשתי בהמית, מזוהמת. שמנה.
הסתכלתי במראה. ולא יכולתי להסתכל. שמנה שמנה שמנה.
ואתן בכלל תחשבו שאני משוגעת, אבל יש לי גם או סי די (טיפשה כבר אמרתי?!) ואמרו לי שברגע שאחזור לאכול יש מצב שזה יחמיר. זו הייתה אחת הסיבות שבתחילת שנה המליצו על אשפוז. זה והפגיעה. אבל זה נורא. וזה רק גורם לי עוד יותר לשנוא את עצמי.
והבטחתי לפסיכולוג שלא אפגע. אבל...............

מתי תביני, נוגה?

מתי תביני כמה את מסכנת את עצמך ועומדת לחצות גבולות בלתי הפיכים אם לא חצית אותם כבר?
ואני אשמח אם לא תחלקי ציונים למי שסובל מאו.סי.די או למישהו שאוכל משהו. בשבוע שעבר כתבת שאת "אוכלת כמו טיפשה" וכתבתי לך שאני מפגרת ברמות, כי אני אוכלת הרבה יותר מדיי. עכשיו את כותבת שמי שיש לו או.סי.די הוא טיפש? ואם את כבר טיפשה (לא שאני חושבת שאת כזו), למה זה שייך איכשהו לאו.סי.די? או לאוכל?
וזה כנראה עושה לך טוב לכתוב סליחה שאת חופרת, חשבתי שאולי אם לפחות תסכימי להרפות בקטע הזה תרגישי טוב יותר, אבל טעיתי. זה בטח בגלל הטיפשות שלי (גם אכלתי וגם יש לי או.סי.די, אז אני בכלל מפגרת ברמות על, תסמונת דאון ברמות הכי קשות).

נוגה 1234

New member
אלומת האור

אני חייבת להגיד לך, ההודעה שלך טיפה קוממה אותי. בעיקר כי כתבתי על עצמי. מאז שאני קטנה, בכל פעם שאבא היה רואה אותי עושה טקסים הוא היה קורא לי "משוגעת", "טיפשה", אומר שישלח אותי לבית משוגעים. אני זוכרת פעם אחת בכיתה ט' שאח שלי הקטן ראה אותי עושה טקס וקרא לי מסוממת.
דיברתי על עצמי. על ההערכות שלי על עצמי. על הציונים שלי על עצמי. ולא על אף אחד אחר. אני שונאת את עצמי.
ואני לא מצפה שתביני אותי. אבל כשפעם קודמת, אמרתי לך שכשכתבתי "אוכלת כמו טיפשה", התכוונתי רק לעצמי, שכן- אני לא חושבת שכל מי שאוכל הוא טיפש. לא חושבת אפילו שהרעבה זה טוב. לא מטיפה להרעבה. אבל אלו התחושות שלי, עם עצמי. ככה זה גם עם האו סי די. אני מדברת לעצמי בנושאים האלה, ומרגישה אותם, בדיוק כמו שפעם קראו לי משוגעת, מפגרת, או טיפשה. פוגעת בעצמי כמו שפעם פגעו בי. וההעלבות והציונים לא מכוונים לאפחד מלבדי. לא התכוונתי להעליב או לפגוע ואני מצטערת אם הרגשת שאני נותנת לך ציונים.

ובלי קשר לתגובה הקודמת שלי

אני מצטערת שאת מרגישה כל כך רע. לאף אחד לא מגיע להרגיש ככה. ואני מאוד מאוד ואפילו נורא רגישה, במיוחד בימים אלו, אז כל דבר כזה, כמו מה שכתבת, מקפיץ אותי וגורם לי להרגיש מותקפת. לכן הגבתי כמו שהגבתי.

נוגה 1234

New member
אני מבינה.

מצטערת אם הייתי אובר ריאקטינג, אני גם רגישה (ובמיוחד בימים אלו, ששוב קראו לי משוגעת. פאן.) וזה גם די פגע לי בנקודה רגישה.
להבא- אשתדל גם להיזהר. ושוב, מדגישה, שזה ההערכות שלי רק לגבי עצמי, רק כי אני כ"כ שונאת את עצמי. בשום פנים ואופן לא ביקורת/דירוג על אפחד אחר.
ורק שתדעי, שאני קוראת תשרשורים שלך. וגם אם אין לי תמיד מילים להגיב, אני פה איתך.

תודה על המילים האלה

אני מעריכה אותך מאוד, שתדעי לך את זה. ואם תגיעי למפגש תקבלי חיבוק חם ממני.

נסי לשמור עלייך...

מצטערת שאין לי עצות מועילות..

רק שכאן.. קוראת ואיתך...
נסי לשמור עלייך..
שולחת המון חיבוקים וחיזוקים..

בעיקר המון המון אהבה..

levshavur

New member
נוגה יקרה

שלום לך
קודם כל את לא חופרת! את מספרת את מה שקורה איתך וזה לגיטימי ובסדר.
אני חושבת שאת מוכרחה למצוא דרך יותר מוצלחת מלפגוע בעצמך. חוץ מיזה שזה ממש לא טוב זה משאיר צלקות! זו "מזכרת" לכל החיים...חבל, באמת חבל. וגם זה שאת לא אוכלת בבצפר, זה רע!
את מוכרחה להפסיק להסתיר ולמצוא דרך שמישהו יעזור לך לעזור לעצמך!
עצוב לי לקרוא עד כמה את בחולי הזה...
חבל...
לבשה.

נוגה 1234

New member
בימים האחרונים

אני מנסה לאכול. ומחזיקה את עצמי לא להקיא.
וזה קשה. וזה מלחמה עם עצמי.
ונכון שזה לא הרבה. לא מגיע אפילו לשלוש ארוחות. אבל בשבילי זה נראה מלא.
ואני מרגישה שמנה. וזה הכי קשה בלילות.
ואני לא יודעת איך לא פוגעים.
כן, הבטחתי לפסיכולוג שלא אפגע. אבל לא יכולתי לשער כמה שזה יהיה קשה. שונאת תלילות. שונאת לפגוע. שונאת לבכות עד שנרדמת.
(ואני בטח רק נשמעת משוגעת יותר)

למעלה