. (ט?)

נוגה 1234

New member
. (ט?)

הייתה לי הופעה.
הרגשתי חיה. מתתי מפחד לפני. אבל הרגשתי. משהו. ואז, עליתי לבמה. והזמן עבר מהר מידי. כל החודשים האחרונים, כל המאמץ היה שווה רק בשביל הכמה דקות האלו. אני בד"כ מהאנשים שסופר נלחצים לפני. אבל יומיים לפני, בשיא ההיסטריה, נזכרתי בחלק ממכתב פרדה שכתבה לי מטפלת באמנויות מהבצפר הקודם שלי (הייתי ממש קשורה אליה, היא הייתה סוג של אמא שניה בשבילי), המשפט האחרון היה: "בכל פעם שאת אומרת: אני לא יכולה, תגידי: אני יכולה. אני מאמינה בך". וכל הזמן אמרתי לעצמי את זה בראש לפני. וזה נתן לי סוג של שלווה מוזרה כזאת. ואחרי שכלכך נהניתי בהופעה, שכלכך עבדתי קשה בשבילה, לא פגעתי בעצמי. יומיים. אחרי שבכמה שבועות האחרונים פגעתי בעצמי כל יום, או כמה פעמים ביום. אבל מצד שני, גם לא אכלתי. כי מי צריך ארוחת צהרים, או ערב? או מה שביניהם? אם לפני ההופעה, ניסיתי לאכול, כל הזמן הבטחתי לעצמי שאחרי- אחזור לא לאכול. אבל אפילו באי אכילה לא עמדתי כמו שהייתי רוצה. ואחרי ההופעה, כשהייתי בשיא ההיי, וסיפרתי בהתרגשות לאמא איך הלך, אמרתי לעצמי שאם זו הייתה המטרה עד עכשיו, המטרה הבאה תהיה לנושא הזה, לקטע עם האוכל (שבכנות, אני עדיין לא מסוגלת לקרוא לזה הפרעת אכילה). ובאותה נשימה הבטחתי לעצמי שאחזור לא לאכול. אבל אפילו בזה לא עמדתי כמו שהייתי רוצה.

lital172

New member
הייתה לך הופעה

והרגשת חיה לכמה זמן. והייתי מצפה שדווקא תשמחי ותרצי לאכול שיהיה לך כוח להופיע עוד ועוד... אם כל הזמן תבטיחי לעצמך לא לאכול. באיך תופיעי ותחיי ברגעים האלו ששווים את הכל? עם עיניים כבויות? עם גוף מסוחרר? עם נשמה כואבת? נסי לעצור שניה ולחשוב. היה לך רגע כל כך מיוחד.. את יכולה להמשיך לעוד הרבה רגעים כאלו ואם תשקעי ולא תאכלי גם את זה תאבדי ולא תהיי מסוגלת לעמוד על במה...

אז לאן באמת שווה לפנות?...

נוגה 1234

New member
הופעה....

כל הימים שלפני ההופעה, ניסיתי לאכול. כל הזמן אמרתי לעצמי שזה בשביל זה. שאהיה מרוכזת. שאוכל לתת את כל כולי.
וכל הזמן, הבטחתי לעצמי שישר אחרי ההופעה אחזור ללא לאכול.
אבל אפילו בזה לא עמדתי, לפחות לא למספיק זמן....

נוגה.

בכל פעם שאני קוראת אותך אני כל כך דואגת.
ורק מקווה שמישהו מסביבך ישים לב כבר כמה את מדרדרת, ויעצור אותך.
כי לא נראה שיש לך את הכוחות והמוטיבציה לעצור בעצמך.

הלוואי. חבל על כל הכשרון והטוב שיש בך, שיאבד בגלל החולי הזה.

נוגה 1234

New member
..

אני לא מתדרדרת. או לפחות לא רואים את זה.
לא נשקלתי אצל הדיאטנית בתקופה האחרונה, אבל בניגוד לתחילת שנה, שאז כל הזמן ניגשו אלי אנשים ואמרו שרזיתי,
הפעם כבר לא ניגשים אליי, וכמעט שלא אומרים.
ובכמה חודשים האחרונים, אפילו אחרי ימים שלא הייתי אוכלת, או כמעט לא אוכלת, לא הייתי יורדת, לפחות לא מספיק.
ואני כלכך הייתי רוצה לרדת. עוד. ועוד. ומצד אחד, הייתי רוצה שיגידו שרזיתי. אבל מצד שני, בכל פעם שאמרו לי את זה, הרגשתי כלכך מובכת, פחדתי שיראו, שירגישו.
ובלילה באים אליי כל הפחדים. וזה מפחיד אותי. שאני הורסת את עצמי. אבל אז, אני רק פוגעת יותר. החודש זו הייתה פעם ראשונה שלא קיבלתי מחזור. וכבר יותר מחצי שנה, שכולם אומרים לי שזה יכול להעלם ובלה בלה בלה, וכל הזמן אמרתי לעצמי שלי זה לא יקרה. ואמרתי לעצמי שאם זה יקרה, וזה באמת סימן לזה שהרסתי את עצמי, עדיף לי לא להיות פה יותר. לא משנה....... החלטתי שאני רוצה לטפל בזה. אבל שאני גם רוצה לרדת.

הלוואי וכבר זה לא יהיה ההבטחה שלך לא לאכול למרות כל הקושי

נוגה,

בקרוב מאד תאבדי את כל הדברים שאת אוהבת ותישאר לך רק הפרעת האכילה. מה את עושה כדי למנוע מצב כזה?
וגם, שימי לב: את מפרידה בין פגיעה עצמית לבין אי-אכילה אבל כשאת לא אוכלת את פוגעת בעצמך בפירוש. את מתעללת בגוף שלך ובך (לצערי, נשמע שמאד ביעילות). שואלת שוב: מישהו יודע עד כמה המצב חמור? את מקבלת טיפול מתאים לבעיה שלך?

נוגה 1234

New member
..

אני לא יכולה לדמיין את עצמי מאבדת את כל הדברים שחשובים לי. המוזיקה והאמנות הם בפירוש הדברים שמחזיקים אותי בחיים.
החזרות של ההרכבים, שאני משתתפת בהם מחזיקות אותי אחר כך לכל השבוע. ובכלל, כל יום כמעט יש לי חוג כזה או אחר של מוזיקה.
אמנם אני כן יכולה להתחיל לראות תהשפעות של זה, נגיד לפני כמה ימים היה לי מבחן ענק בבצפר, על כל החומר של השנתיים האחרונות. היה לי יום אחר ללמוד, וגם בו- ממש לא הייתי במצב של ללמוד. והגעתי למבחן עם דמעות בעיניים וכל מה שיכולתי לחשוב עליו הוא כמה שאני טיפשה. אבל איכשהו, ואין לי ממש מושג איך, הוצאתי 100.
אף אחד לא באמת יודע על המצב. האמיתי. כאילו.. יש מורה בבצפר שהיא יודעת הכי הרבה. והפסיכולוג יודע בערך. ועם הדיאטנית-- כבר כמה שבועות שלא הייתה לי פגישה איתה. וכבר איזה חודש שלא נשקלתי אצלה.
ואני מפחדת, שאם אגיד לפסיכיאטר על הפגיעה, הוא פשוט יעיף אותי משם. פעם אחרונה שהוא ראה את זה, זה היה רק שריטות. עכשיו-- טוב, עכשיו זה הרבה מעבר...
ואני כבר לא כ"כ לא אוכלת.. כאילו.. חזרתי ללאכול יותר מארוחה אחת ביום. ואני שונאת את עצמי. ורק מתכננת תצמצום הבא.
והחלטתי שאני רוצה לטפל בזה. במשך היום זה לא יותר מידי מפריע לי, אבל בלילה באים לי כל הפחדים. ואז אני עוד יותר פוגעת. והחודש זו הייתה פעם ראשונה שלא קיבלתי מחזור, אחרי שכבר יותר מחצי שנה כולם אומרים לי שזה יכול להעלם, וכל הזמן אמרתי שאין מצב, שלי זה לא יקרה. ואני רוצה לטפל בזה. אבל אני גם רוצה לרזות.

את מבינה שאת

(אולי טריגר, יש כאן דיבורים על מוות מאנורקסיה. שימו לב כשאתן קוראות את ההודעה, וקחו בחשבון שלמרבה הצער, מהפרעות אכילה אפשר למות).

במצב שבו את צריכה להסתיר את מה שאת עושה לעצמך כי אף מקום טיפולי (במסגרת מרפאתית) לא יוכל לקחת אחריות עלייך כל עוד את ממשיכה ככה? אני מקווה שאת מבינה עד כמה מה שאת עושה לעצמך הוא חמור ואיך ממשיכים ממנו. אני יכולה לחשוב על שתי אופציות: אשפוז, או מוות. אני מצטערת על המילים הקשות אבל חשוב לי שתביני מה המצב שלך לפי איך שאת נקראת. הדברים האלה לא רחוקים ממך כמו שאת חושבת. הנה, חשבת שלך זה לא יקרה אבל לא קיבלת מחזור. זאת, לצערי, רק ההתחלה של תהליך בו את מאבדת את כל מה שיש לך - קודם הדברים שאת אוהבת, ביחד איתם צלם אנוש, בסוף מפסיקים לחיות. עצוב, אבל אני רוצה שתהיי מודעת כי אני דואגת לך מאד.

חשוב לי גם להגיד שאת לא צריכה להחליט עכשיו שאת רוצה להחלים בכל לבך. טבעי שיהיו לך מחשבות חולות תוך כדי התהליך שאת עוברת, אבל גם חשוב שתהיי מודעת לכך שהן מחשבות חולות (אני מדברת על זה שאת רוצה לרזות במצבך. את מבינה, גם אם בראש ולא בלב, מה לא הגיוני במחשבה הזאת?). וגם, אולי זאת נקראת כמו בקשה זניחה - בטח אחרי שכתבתי לך דברים קשים כל כך - אבל היא מאד חשובה. אנחנו שומרות אחת על השניה כאן בפורום, וכחלק מזה חשוב מאין כמותו לסמן טריגרים. קראת כבר את התקנון? תשימי לב בפעם הבאה?

מקווה שתגידי לאנשים שמטפלים בך ולמבוגרים בסביבתך *בדיוק* מה את עושה לעצמך. אין לי מילים כדי להדגיש עד כמה זה חשוב כדי שתמשיכי לחיות, ותחיי חיים שראויים לחיותם.

קולדון

New member
ורוצה להוסיף, (ט)

שחוץ מזה שמאיפה שאת נמצאת כרגע את אכן יכולה להדררדר (אישפוז, או יותר גרוע..)

אבל כבר עכשיו, להמשיך ככה, לחיות בשקר, בחרדות, לפגוע בעצמך, לא לאפשר לעצמך לאכול בצורה הטבעית לגוף שלך, לא לקבל את עצמך במשקל הטבעי שלך, לרצות את תשומת הלב החולנית הזו (שיגידו שרזית ושיראו)
זה אמנם חיים, אבל זה חרא של חיים.

ואולי את מספיק חכמה ואינטלגנטית כדי לצלוח מבחנים בכתה גם במצבים כאלו, אבל אין לך מה לראות את זה כאינדיקציה.
גם אם תקיימי חיים מלאים ומוצלחים ביחס לממוצע.. ותעבדי/תלמדי/תעסקי במוזיקה ותופיעי וכל מה שאת רוצה לעשות, את עדיין מכוסה בענן הזה שהולך איתך לכל מקום.
ולא תהיי מאושרת ככה, גם לא 10 קילו פחות מעכשיו.
הקטע הוא, שככל שאת יורדת, הקושי שלך לקבל את עצמך רק גדל

(ולא, לאהוב ולקבל את עצמך במשקל שכדי לשמר אותו את לא יכולה לאכול יותר מארוחה אחת ביום זו לא באמת קבלה עצמית. זו התעללות ושנאה והענשה עצמית.)

נוגה 1234

New member
.

קודם כל, סליחה, די קשה לי להבחין מתי מה שאני כותבת הוא טריגרי, ומתי צריך לסמן.. אני מבינה שזה חשוב, ולהבא אשים יותר לב.
אני חושבת שאולי לא הובנתי נכון.. המצב שלי לא חמור. אני מתפקדת. נכון שאני טיפה בתת משקל, אבל ממש טיפה, (לפחות בפעם האחרונה שנשקלתי אצל הדיאטנית), ואני בכלל לא רזה. לא נראלי שאני בכלל במשקל של אשפוז. כי אשפוז, טוב, זה באמת רק לבנות שהן שלד מהלך. ואני לא כזאת. אני הרבה יותר מידי שמנה.
סליחה, אבל אני באמת לא רואה איך אפשר למות מזה. לפחות במצב שלי, זה לא כזה רציני. כי כמו שאמרתי, אני לא רזה. בכלל.
יש בי חלק שרוצה להחלים. יש בי חלק שרוצה להיות נורמאלית. יש בי חלק שרוצה לא להרוס את עצמי.
אבל בזמן שצריך לקחת תהחלטות הגורליות, זה נראה שהחלק הזה לא קיים בכלל.
אני שונאת לראות תצלקות. ומפחדת שמישהו יראה. אבל ברגע הקריטי, שהמספרים ביד, ויש תשניה הזאת שלפני, ברור שזה יקרה. ברור שביום שאחרי, אני אשנא את עצמי עוד יותר. אבל באותה שניה גורלית, אני פשוט חייבת. כי זה הדבר היחיד שעוזר.
והיום החלטתי שאני רוצה לעזוב את המרכז שבו אני מטופלת. כי אני לא מרגישה שזה תורם לי. וכן, אפילו זה גרם לי לחתוך. שוב. בפעם המי יודע כמה.
אני מרגישה שאפילו שם, אני לא יכולה להוריד תמסיכה. מספרת דברים, שאם היו יכולים לראות אותי באמת, היו רואים אותי בוכה וצורחת ומתפרקת בזמן שמספרת אותם, אבל בחוץ, אני אומרת אותם עם חיוך.
יצאתי מהפגישה היום עם צורך לחתוך. פשוט צורך. לא הרגשתי כלום. והייתי צריכה להרגיש תכאב. בגוף.
ואני שונאת את עצמי. פשוט שונאת. היום זה החזיר אותי לכל כך הרבה רגעים שלא רציתי לזכור, שהייתי מעדיפה לשכוח.
ורק בקשר לאשפוז, בשבילי זה לא אופצייה. פשוט זה ככה.. הפסיכיאטרית הקודמת, כבר בתחילת השנה רצתה לשלוח אותי לאשפוז, כל שני וחמישי, כל פעם שירדתי מתחת למשקל שבו מאשפזים. ואמרתי גם לה אז, ואני מאמינה בזה גם היום, אני מעדיפה למות מאשר להיות באשפוז. כי אז, זה יקח ממני את כל הרגעים הטובים, את כל מה שאני חיה למענו. וזה ישאיר אותי רק נוגה המפגרת, המשוגעת.
(וסליחה שאני כזאת חופרת..)

2b mind

New member
היי, (אולי גם ט')

בשורה התחתונה את יכולה לעשות מה שאת רוצה. אלה החיים שלך והבחירות שלך.

אבל, אני לא הייתי עוזב שום טיפול במצבך.
אז יצאת מפגישה עם רצון לחתוך, האמת שהגיוני, אם זאת הדרך שלך להתמוד עם דברים בעולם, טיפול הוא עוד דבר שאנו חווים ומרגישים והוא לא מנותק מהמציאות שלך. אבל מה שכן בטיפול את עשויה ללמוד להתמודד עם דברים אחרת, וזה לא קורה ביום יומיים וגם לא בחודשיים. זה תהליך.

דבר שני, יש לך בראש כמה הנחות מוטעות. אחת מהן היא שלאשפוז מגיעות בנות-שלד בנות שללא כל ספק אי אפשר שהיו בשום מקום אחר. אז את טועה, לאשפוז מגיעות כל מיני בנות בכל מיני משקלים. והן מגיעות כי האכילה שלהן כל כך בחוסר שליטה שהן זקורות למסגרת יציבה שתאזן אותן. ודבר נוסף שאם כל הצוות המטפל שלך ממליץ על אשפוז כנראה שהם יודעים מה שהם אומרים, הם למדו את העבודה שלהם, ויודעים מה שהם עושים... אז אולי, אבל רק אולי כדאי להקשיב להם קצת....

וחוצמזה האשפוז לא יקח לך את הרגעים היפים. בטווח הארוך הוא מה שיחזיר לך אותם.

levshavur

New member
נוגה

שלום לך
כל הכבוד על ההופעה! אני גם קצת לחוצה לפני הופעות אבל כשאני כבר על הבמה
אני מרגישה בבית...אז אני מאוד מבינה את ההרגשה שלך!
לגביי האכילה כדאי שלפחות תנסי עד כמה שאת יכולה...צעד ועוד צעד ובסוף לא יהיה לך כל כך קשה ...
בהצלחה!
ותעדכני אם יש לך הופעות נוספות - לי כניראה יהיו אחת או שתיים בסוף הסמסטר (אני לומדת תאטרון באוניברסיטה)
לבשה.

levshavur

New member
בקשר להצגות

נוגה שלום
אני עדיין לא יודעת מה מחכה לי השנה אבל בשנה שעברה השתתפתי בשתי הצגות
האחת במסגרת קורס של תאטרון קהילתי שבו היו אנשים עם כל סוגי המוגבלויות שאפשר לחשוב עליהן כסאות גלגלים, קביים וכ...עבדו איתם בניפרד במשך חצי שנה ואחר כך אנחנו הצטרפנו...הצגנו את ההצגה הזאת פעמים (אני לא כותבת את שם ההצגה בגלל
אווטינג (אם את רוצה לדעת את יכולה לכתוב לי בפרטי) ההצגה השנייה הייתה בקורס של תנועה לבמה שעשינו בלי מילים רק תנועה ומוזיקה על מחזה ידוע (שנה שעברה
הלכתי לקורסים רק לשמוע ולהשתתף אבל השנה אני לוקחת את הקורס הזה כתלמידה
רגילה...
לבשה.

נוגה 1234

New member
..(ט'?)

לא מרגישה כלום.
ורק רוצה לחתוך ולפגוע. להרגיש משהו.
סליחה, אני סתם טיפשה. שאפילו אינלי מילים. באמת שניסיתי בשניה שלפני, לעצור ולכתוב. אבל אני כזאת טיפשה שאפילו את זה אני לא מצליחה.

למעלה