............................... (ט?)

נוגה 1234

New member
............................... (ט?)

לא יודעת בכלל מאיפה להתחיל לכתוב.
היום ראינו סרט. בבצפר. נורא. מזעזע. על ילדה שאבא שלה כלא אותה במרתף, קשר אותה, התעלל בה. מגיל שנה עד 13. וכשהיא יוצאת היא לא יודעת לדבר, לתקשר. והראו אותה פוגעת בעצמה. כמעט בדיוק באותה שיטה כמו שלי, בשיטה הישנה שאליה חזרתי בזמן האחרון. וזה היה מזעזע לראות את זה מבחוץ. וזה עשה לי משהו מבפנים, שאני אפילו לא יודעת איך להסביר. ואחר כך, היא עוברת בין משפחות. ולאף אחד לא באמת אכפת מימנה. והיא קצת לומדת לדבר, להגות הברות, לדבר בשפת הסימנים. ואז, שוב מוחצים אותה. שוב רגרסיה. חוזרת לפגוע. לא רוצה לדבר עם אף אחד. לא רוצה לאכול. מסרבת לאכול. מסרבת לתקשר.
וזה החזיר אותי שנים אחורה. וכמה שזה אבסורדי, אחרי הסרט, הלכתי בדמעות לשירותים. ופגעתי. שוב. אבל אפילו את זה בקושי יכולתי לעשות אחרי הסרט. הייתי מפורקת. זה החזיר אותי לחיות מציאות שכבר לא קיימת יותר. מציאות שהייתי רוצה לברוח מימנה. לשכוח שבכלל קרתה. זה היה לפני שנים. לאמא היה סרטן. אני נהייתי ביישנית קיצונית, ניתקתי קשרים. דיברתי בלחש, גזרתי על עצמי שתיקה. הלכתי לבד במסדרון, מפחדת ליצור קשר עין. וילדה מהכיתה הציקה (התעללה) בי. וסירבתי לספר. זה היה הדבר היחיד שאי פעם יצא מהחדר. וסירבתי להגיד למורה, אפילו ששאלה. ואז היא הסיתה תחברות נגדי. והיה אסור לי לבכות. והיה אסור לי להתפרק. כי אמא דעכה מולי, וסבא נפטר. ופחדתי לראות אותה דועכת, אבל פחדתי ללכת לבצפר, בידיעה שכל רגע אבא יכול להתקשר ולהגיד שאח שלי ואני הולכים לסבתא כי אמא שוב מאושפזת. ומאז כבר גדלתי. והתבגרתי. ונפתחתי. ונהייתי הרבה פחות ביישנית, עד כמעט בכלל שלא. ושנה וחצי אחרי שהיא הפסיקה להתעלל בי, היא שוב הסיתה תחברות נגדי. בזמן שהכי הייתי צריכה אותן. ושוב רגרסיה. ושוב הרגשתי שלאפחד לא אכפת. ואני עדיין זוכרת ששאלתי את החברה הכי טובה שלי, אז, אבל למה אכפת להן רק ממנה? למה הן עושות כל מה שהיא רוצה, מנסות להגן עליה, אבל הן אפילו לא רואות אותי, כאילו אני אוויר.? ואני זוכרת, שנכנסתי לחדר האמבטיה. והתפרקתי. על רצפת חדר האמבטיה התחלתי לבכות. זו הייתה הפעם הראשונה שרציתי למות. הפעם הראשונה שפגעתי בעצמי. והיום שוב הרגשתי שאני חוזרת לאותו מקום. כשנכנסתי לשירותים של בצפר, בכיתי, פגעתי (אבל רק קצת). לא רציתי לצאת משם, לא יכולתי לצאת משם. ושוב חייתי מציאות שכבר לא קיימת, מחדש.

נוגה 1234

New member
(..)

(וזה לא משנה בכלל. וסליחה שאני חופרת. כשקראתי תהודעה זה נשמע לי הרבה יותר מדאיג ממה שזה.. אז רק להבהיר שזה לא אובדני או משהו,, והפגיעה זה הפגיעה הרגילה. וזה בכלל לא משנה. וסליחה.)

קולדון

New member
היי

מותק,

זה הכי מובן בעולם שתרגישי ככה, ושזכרונות מהתקופה הזו יהיו קשים.

כשהייתי קטנה עשו עליי שני חרמים בכיתה, זה היה נוראי ואכזרי,

ואמנם אני לא ממש מזדהה עם מה שכתבת לגבי הרצון למות כי עליי זה השפיע אחרת, אני יכולה להבין את ההשפעה החזקה שיש לכזה דבר קיצוני עליך, ועל הפצע שזה משאיר גם הרבה זמן אח"כ.

ילדים יכולים להיות אכזריים. ולהיות תקוע במסגרת של כתה בזמן חרם זה עוד יותר נוראי. בחיים המבוגרים, אם לא מסתדרים במסגרת מסויימת יש לפחות את החופש להחליף אותה באחרת. תנסי לראות את הדברים גם בעיניים מבוגרות ולזכור את זה, שגם אם זה קרה לך כשהיית קטנה זה לא אומר שזה יקרה שוב, אנשים מבוגרים לא ממש מחרימים אנשים סתם ככה בלי סיבה ואם זה גרם לך להשאר לבד בגלל הפחד והטראומה.. אני חושבת ששוה לבדוק את העניין מחדש.

את לא חייבת להיות לבד.. ובטח שלא לפגוע בעצמך..

תמרה45

New member
נכון

אני מסכימה עם קולדון,
באת, הצפת פה, וזה בדיוק המקום, לפרוק, ושלנו לתמוך.
שולחת הבנה ואהבה
תמרה

נוגה 1234

New member
..

תודה שאת עונה לי. זה קצת מנחם לשמוע שיש מישהו שמבין..
לא לגמרי עשו עליי חרם.. בהתחלה, אני יותר ניתקתי את עצמי. (זה היה בתקופה שהתחיל לי אוסידי, לאמא התחיל הסרטן). אח"כ היא התעללה בי. באותה תקופה הייתה לי מטפלת באמנויות בבצפר, וזה היה הדבר היחיד שיצא. וכשסירבתי לספר למורה, ולמרות זאת היא לקחה אותה לשיחה, זה היה היום האחרון של שנת הלימודים. הילדה כ"כ כעסה עליי-- קראה לי מלשנית, והסיתה את כל החברות נגדי. מה שחזר שוב אחרי שנה... כשחברה שלי היגרה לחו"ל, היא הייתה גם חברה שלה. ואז, היא רצתה שכל החברות- חוץ ממני ילכו לסרט. וסירבה שאני אבוא. ולא הבינה, ולא הבינו שגם לי כאב שהיא עזבה. ורק רצו לתמוך בה, אבל אותי לא ראו בכלל, כאילו הייתי אוויר.
אני לא מפחדת שיחרימו אותי שוב.. אבל זה פשוט החזיר אותי לאותם רגעים. כשראיתי תמכות שאותה ילדה בסרט קיבלה, ראיתי פלאשבקים של המכות שאני קיבלתי, כשאמרו לה כל מיני אמירות על מה שהיא ומי שהיא, נזכרתי מה היא אמרה לי ובאילו דברים גרמה לי להאמין. כשבכיתי לבד בשירותים, ושוב לא רציתי לראות או לדבר עם אפחד, נזכרתי איך אז בכיתי בחדר האמבטיה ופגעתי. כלכך הרבה שנים והרגשתי שלא השתניתי. כאילו זו איזה כרוניקה ידועה מראש. זה גרם לי לחזור לאותה מציאות ולחיות אותה מחדש. כשהילדה בסרט רצתה לא לאכול, נזכרתי איך אני הייתי מעבירה ימים שלמים בלי לאכול. וכשהיא פגעה........................................
ואני מפחדת לחזור לאותם מקומות. לא רק מבחינה של לחזור להיות ביישנית ולנתק קשרים וכאלה, אלא גם מבחינה של לחזור לזכרונות האלה, ולחיות אותם מחדש.
ואם בשבוע שעבר הפגיעה החמירה השבוע זה רק הרבה יותר... משבוע שעבר שזה היה כמעט כל יום, עכשיו זה כבר כמה פעמים ביום.
(וסליחה שאני חופרת....)

זה לא נשמע אובדני.

זה נשמע כמו זיכרון מאוד קשה,
מתקופה מאוד קשה.
לא עברתי התמודדות עם אמא חולה, [אני מבינה שהיום היא בריאה, נכון? שמחה לשמוע.]אבל עברתי התמודדות עם השפלות והצקות בבית הספר ובידוד חברתי, ואני יודעת מה המשמעות של זה עבור ילדה וכמה קשה להמשיך ולתפקד כשאת עוברת דבר כזה.
אני חושבת שהצלקות של מה שעברתי בשנים הקשות ביסודי מלוות אותי עד היום, ויודעת איזה מחירים כבדים שילמתי עליהם לאורך השנים.
המון ילדים עוברים דברים כאלו בבית הספר, וזקוקים מאוד לבית שיהיה עיר המקלט שלהם בזמן כזה. אני יכולה רק לדמיין כמה זה מורכב כשבמקביל גם בבית מתפרק הכל, וגם שם אין שום בטחון.

שמחה שאת מספרת לנו על זה. יש לך כאן מקום לספר.
ואני מאמינה שככל שתלמדי להשתמש יותר בכלים האלו של לספר ולדבר- כאן, בטיפול ואני מקווה שבעוד מקומות-
תצטרכי פחות את הפגיעה העצמית, ותגיעי אליה פחות מהר.
בפעם הבאה שאת מרגישה שיש לך דחף לפגוע בעקבות איזה טריגר,
אני מקווה שתזכרי את ההודעה הזו, ותחשבי על לכתוב לנו במקום על לפגוע.

נוגה 1234

New member
..

קודם כל, תודה רבה. זה מחזק לשמוע שיש מי שמבין...... שיש מי שאכפת... שיקשיב לדברים האלה..........
בימים האחרונים הפגיעה ממש החמירה..... אחרי ששבוע שעבר זה עלה לממש כמעט כל יום, השבוע זה כבר היה כמה פעמים ביום..
ואין לי מושג איך לעצור את זה.......
(וההתחייבות למרכז שבו אני מטופלת הייתה בהתחלה בלי פגיעות בכלל....)
ואני מפחדת שמישהו יראה. שמישהו ירגיש. וזה הדבר היחיד שעוזר...
(סליחה על החפירה..)

נוגה.

באמת מפחיד לוותר על הפגיעה העצמית, כשזה הדבר היחיד שאת מרגישה שמרגיע אותך ועוזר לך להרגיש פחות רע.
אבל אני בטוחה שאת גם מבינה שזה לא יוכל להיות הדבר שבו תעזרי לתמיד, ושאת לא רוצה שזו תהיה הדרך היחידה שבה תדעי להרגיע את עצמך עד סוף החיים.
בשביל לגלות דרכים אחרות, בשביל להפחית את הצורך לפגוע,
את צריכה טיפול.
טיפול אמיתי, כזה שבו מודעים למצב שלך ויודעים כמה הוא חמור.
כרגע את בטיפול, אבל בגלל שאת מפחדת הם לא באמת יודעים וככה את לא באמת בטיפול, רק חצי.
אם תספרי להם, יכול להיות שתשלמי מחיר ויעיפו אותך.
אבל אולי אז תמצאי טיפול שבאמת תוכלי להיות בו, כמו שאת, ולקבל עזרה בכל הדברים שקורים לך...

תמרה45

New member
נגהלה,

אני מסכימה עם פרפר
חשוב שתמצאי אלטרנטיבה לפגיעה
אם את לא יכולה לדבר על הדחף לזה
ועל התחושות שגורמות לך להגיע לשם בטיפול שאת נמצאת פה
צריך לחשוב על אלטרנטיבה אחרת
פה בפורום יכול להיות סוג תרופה, של תחליף זמני
אבל המעבר לזה, התחושות
חייב להיות דרך להתמודד עם זה מול משהו / מישהו /// יחד עם מישהו, משהו
{זה אגב, מאוד קיים באו איי}

lovelycupcake

New member
כן, זה מדאיג

כי למרות שאני לא מכירה אותך, לא דיברתי אותך ולא נפגשנו, יש לי תחושת הזדהות כלפייך כמו אל אחות.

לראות את החיים שלך משתקפים מבעד לסרט, זה נורא. זה כמו להביט בראי שכל כך סרבת להביט בו.
ואמא, דבר כל כך חשוב, דועכת מול העיניים. ועוד בגלל מחלה נוראית כמו סרטן. ואני אספר לך אחות, אני מפחדת. אצלי במשפחה כל הנשים מתות מסרטן. דודות של ההורים, סבתא, השנה גם הסבתא השנייה-מי הבאה בתור?
וזה קשה. וצריך להיות חזקה. ואני מכירה את התחושה של לא לבכות מול אחרים. אחרי שנים של בכי הכנסתי את עצמי למשטר של חוסר דמעות-וזה קשה, כי הכאב נשאר בפנים.
ובני אדם.. כמה רעים הם יכולים להיות. דורכים על אנשים אחרים, מנצלים חולשה זמנית בשביל להתנכל. בטח שמעת את זה הרבה, שאלו בד"כ אנשים בלי בטחון עצמי (גם אם זה לא מה שהם מפגינים), וזה נכון. וזה עדין לא מצדיק. והרבה עוברים את זה, אני גם. ואז מתבגרים, ואותם ילדים נראים טפשיים כל כך-ואז מגיע מישהו חדש.
צריך להיות חזקה. אין ספק. בשביל כל הסובבים ובעיקר בשביל עצמך

אני איתך אחות, ואני באמת שמעודדת אותך לספר.
שולחת לך חיבוק חם ומנחם, תהיי חזקה, את לא לבד

נוגה 1234

New member
תודה רבה

אני באמת מעריכה את זה. תודה.
זה מנחם לשמוע שיש מי שמבין ושיש מי שאכפת לו.
אני מצטערת לשמוע שחווית את אותם הדברים. מצטערת לשמוע על האבדן..
והיום, במייל כזה ביי דה ואי, דוד שלי מחו"ל סיפר שאבא שלו עבר הקרנות. באתי אל אמא כולי כועסת למה לי לא סיפרו. למה אני האחרונה שיודעת.
ונמאס לי. נמאס לי שעד שאני עוברת את זה, עד שכל זה נגמר סוף סוף, זה ממשיך לרדוף אותי.
סבא שלי נפטר כשהייתי בכיתה ה'. שלושה שבועות אחרי שגילו לאמא תסרטן. וזה הכל היה פתאומי. בסוף כיתה ט', זו הייתה פעם ראשונה שיכולתי לבכות עליו. פעם ראשונה שהבנתי שהוא לא יחזור. פעם ראשונה שהרשיתי לעצמי לבכות.
וכל הפעמים שאמא הלכה אליו לבית חולים, בזמן הטיפולים הכימותרפים, ובעצם סיכנה את עצמה. אבל לנו לא הרשתה.
לראות את השיער נושר, את ההקאות. את האמא, הדמות הכי חזקה בעולם בשבילי, הוונדר וומן, ופתאום- אני בעצם צריכה לשמור עליה.
וזאת הסיבה שעד שרצו לאשפז אותי, לא יכולתי לספר לה על ההקאות. או על האוכל. לא יכולתי לספר לה שקשה לי.
והיא כבר צעקה עליי, למה אני לא מספרת לה, למה היא צריכה לשמוע את זה מאחרים-- שהיא צריכה להיות כמו סלע בשבילי. ולא יכולתי אפילו להסביר לה למה.
אני זוכרת, שערב לפני הניתוח שלה הלכנו לגינה וראינו זיקוקים. וכל הערב, פשוט פחדתי לעזוב לה תיד. כי פחדתי שאם אני אעזוב, היא פשוט תיעלם.
זו פעם ראשונה שאני מספרת תדברים האלה למישהו. ואני מצטערת שאני כלכך חופרת...
ואתמול, אחרי שבסרט ראיתי את הילדה שמסרבת לאכול.. וגם אני רציתי לחזור לא לאכול. וממש הכרחתי את עצמי. וכל הזמן אמרתי לעצמי שזה רק בשביל ההופעה. אבל אחר כך, הייתי חייבת לפגוע. כלכך שנאתי את עצמי..........
(סליחה על החפירה.......)

lovelycupcake

New member
אחות, את חזקה

כן, יש חיים כאלה. יש משברים.
זה כואב, זה קשה, אני מבינה אותך.
לראות את היקרים לך סובלים-ואת צריכה להיות חזקה? את ילדה, בסך הכל רוצה להיות ילדה. פתאום לראות את אמא שלך במצב הזה, פתאום את צריכה להיות הדמות החזקה?
כן, את צריכה, כי יש בך את הכוחות לעזור למשפחה שלך.
יותר מזה אחות, יש בך כוחות לעזור לעצמך. זה לא פשוט לספר דברים כאלה, אני אהיה כנה, אני לא מרבה לדבר על הפחד שיש לי מהמחלה הזו, מהסרטן.. והוא קיים. וכולם סביבי נעלמים בגללו. ואני זוכרת את סבתא שלי, כשהייתי קטנה, מחביאה את הפיאה בארון-כדי שלא נדע.. וידעתי, וזה בלבל אותי.. ולקחת את סבתי האחרת בכיסא גלגלים ברחבי בית החולים, לצחוק איתה ולחייך-ובפנים לדעת שזה כנראה נגמר, כי המצב שלה קשה.
ולא בכיתי, לא נתתי לעצמי. היה לי חשוב להיות חזקה. לתת לה את הכוחות להילחם במחלה הארורה הזו, לתת לעצמה עוד יום של בריאות בין כל החולי הזה. וזה קשה-איך מוצאים את הכח הזה?

אני מאמינה שיש בך אותו.
אני מאמינה שאת חזקה.
ואני יודעת שגם לחזקות מותר להישבר, ואני פה לעזור לך לקום ברגעים כאלה.. כי את לא לבד בזה.
גם לנשים חזקות מותר לבכות, מותר להרגיש רע, מותר להיות מבולבלות.
אבל אל תפסיקי להיות חזקה, אחות, אל תפסיקי

עצוב לקרוא,

וטוב שאת נותנת לנו להכיר אותך יותר, נותנת לך קצת לספר...

נוגה 1234

New member
היום

היום לשם שינוי, היה לי יום טוב.
הייתה לי הופעה. והרגשתי חיה.
אני מתכוונת... מתתי מפחד לפני העלייה לבמה, אבל מהרגע שעליתי לבמה, לא הרגשתי כלום. בהתחלה, הרגשתי תדפיקות לב. אבל אחר כך, פקחתי עיניים. ונהניתי. וזה עבר מהר מידי.
וכל החודשים של העבודה היו שווים את זה, רק בשביל הדקות האלו.
אבל.. מבחינת האוכל, שוב רגרסיה לימים של הבגרויות. לפני ההופעה, טוב, אין על מה לדבר שלא יכולתי לאכול, ואחרי-- טוב.. לא הייתי רעבה..
אבל גיליתי היום משהו מאוד חשוב. אני יכולה לחזק את עצמי. אני יכולה, לרגעים אפילו, רק לפני העליה לבמה, לאהוב את עצמי.
אבל אז, אני חוזרת הבייתה. ורואה את הדמות השמנה, שעומדת מול המראה.
ואני לא רוצה לראות, ולא רוצה להרגיש.
ולפני יומיים, בשיא הנפילה, נזכרתי במה שהמטפלת שלי באמנויות (שהייתה מהבצפר הקודם, היא הייתה בשבילי ממש כמו אמא שניה) כתבה לי במכתב פרידה. וכל הזמן אמרתי לעצמי: אני יכולה-- זה קטע מהמכתב שלה. ואחרי שבועיים שפגעתי כל יום, כמה פעמים, הצלחתי יום אחד לא לפגוע. ולפני העלייה לבמה, אמרתי לעצמי את זה, ועוד קטע מהמכתב שלה. אמרתי לעצמי שאני מאמינה בעצמי. שאני אוהבת את עצמי. שאני יכולה. ועליתי לבמה. והרגשתי חיה.

ובדרך חזרה אפילו אמרתי לעצמי שהמטרה הבאה שאציב לעצמי תהיה הקטע עם האוכל (אני עדיין לא מעזה לקרוא לזה הפרעה), אבל באותה נשימה החלטתי לא לאכול, או לפחות כמעט לא לאכול בכמה ימים הקרובים, פשוט כי אני חייבת לרדת.

למעלה