(ט')

(ט')

אז היה סופשבוע די מחורבן. ביליתי אותו בעיקר בשינה. כי כשלא ישנתי ישר חטפתי בחילה מעצמי. ואז חזרתי לישון, או חתכתי. אבל לרוב חזרתי לישון.
היום קיבלתי תוצאות של בדיקות דם. הכל תקין באופן מרגיז. כל מה שהיה נמוך פעם- עכשיו כבר לא. כאילו אין זכר לשום מחלה. כאילו אלו תוצאות של בנאדם "רגיל".
רק ערך אחד היה גבוה- כולסטרול. זו תופעה מוכרת באנורקטיות, כולסטרול גבוה. ואני יודעת את זה. אבל עדיין, זה גרם לי להרגיש שמנה inside out . כאילו הבדיקות דם האלה מצדיקות את איך שאני מרגישה את עצמי. את מה שאני רואה במראה.
עם הזעזוע העמוק של- הנה רואים? אני באמת שמנה כמו שאני מרגישה! נסעתי לתל השומר. יום ראשון, יום הטיפול שלי. כיף.
בדרך לשם הכל כאילו התבהר לי בראש- אני לא רוצה להיות בריאה. אני רוצה להיות חולה- אנורקטית רזה מזעזעת שכלואה במחלקה המסריחה הזאת בתל השומר.
חלק מאוד חזק ממני באמת באמת רוצה את זה. ואני נלחמת בעצמי. כי אני יודעת שיש חיים שלמים שם בחוץ, ושאני רוצה להיות חלק מהם. אבל... הרצון הזה חזק ממני.. כמה אני כבר יכולה להילחם בעצמי? מתישהו זה יתפוצץ לי בפרצוף. ואני כאילו מחכה לרגע הזה אבל גם מפחדת ממנו.
בא לי לצעוק על מישהו שזה ממש לא חכם לתת לי את האחריות על עצמי. כי אי אפשר לסמוך עליי. כי אני מחזיקה מעמד, ומתקדמת ומדברת ואז.. מפסיקה.
כי תמיד קורה מה שקורה ממש עכשיו- אני מתחילה לאכול נורמלי, הגוף איכשהו חוזר לעצמו ואז.. המוח מתחיל לפעול.
והמוח שלי דפוק. הוא חושב יותר מידי. מיליון מחשבות לשנייה שאני לא מבינה מאיפה לעזאזל הן באות.
כלום לא רציונלי וכלום לא משתנה לי שם בראש.
למה האובססיה הזו של הרזון נטועה שם כל כך חזק? מה הרצון הזה מייצג? מה זה ייתן לי בחיים להיות רזה יותר? מה?
אני באמת באמת לא מצליחה למצוא תשובות לכל השאלות האלו. ובינתיים אני תקועה בתוך הגוף הזה שאני שונאת עם המוח הזה שמישהו צריך לכבות ומשתגעת.
והטיפול... הוא כל כך מייאש. עד שאנחנו מגיעים לנקודה משמעותית כלשהי נגמר הזמן. ואני נשארת לבד. עם כל העצבים חשופים ואני צריכה איכשהו להתמודד עם כל זה עוד שבוע שלם.
קשה לי. כל כך קשה לי.
אני רוצה לברוח לאנשהו. איזשהו מקום שבו אני לא צריכה להתמודד עם כל זה. מקום שבו זה בסדר להיות חולה וחלשה וחסרת אחריות. כמו האשפוז למשל. שם לוקחים ממך את האחריות לחלוטין. אבל.. אני לא יכולה לברוח לאשפוזים לנצח, מתישהו צריך להתמודד. העניין הוא שאני לא מצליחה להתמודד עם עניין ההתמודדות הזה. תמיד כשזה מגיע לשם- אני מתקפלת קטן קטן שלא ייראו וחוזרת אחורה.
אמרתי היום לפסיכולוג שבא לי לנער אותו ולצעוק עליו שאני צריכה שהוא יחזיק אותי עכשיו, כי זה בדיוק השלב שבו אני בורחת אחורה.
הכל כל כך חזק ועוצמתי. התחושות והרגשות והמחשבות. ולמרות שאני שמנה וענקית אני לא יכולה להכיל את הכל.
אלוהים... הלוואי שמישהו יעזור לי.
אני לא יכולה לסבול את זה יותר.

(קלונקס ולישון)

אני רק אגיד שאני מזדהה עם המון ממה שכתבת..
האחריות... החתכים.... הקושי...
מצטערת שאין בי יותר מילים שינחמו וירגיעו..
מצטערת....
אז...
כל מה שאני יכולה לעשות כרגע זה פשוט לשלוח לך חיבוק ענק...
..............

levshavur

New member
לחלומות של אחרים

שלום ל ך
לגביי הבדיקות דם שתקינות זה לא רק אצלך ...זה מזכיר לי שכשהייתי במיון עם הדימום שלא הצלחתי להשתלט עליו (לא מחזור...) עשו לי בדיקות דם והן יצאו תקינות...ההמוגלובין שלי תמיד תקין...גם אם המצב גרוע . בכלל יש לי תמיד הרגשה שהבדיקות דם שלי לא משקפות את המצב האמיתי ...וזו אחת הסיבות שאני שונאת בדיקות דם ...
אז אני הולכת רק שכבאמת זה חשוב...
לגביי הטיפול גם לי היה קורה שהמטפלת מגיעה לתוכן החשוב לקראת הסוף של הפגישה ואני נשארת להתמודד עם זה לבד. זו הסיבה שעזבתי את המטפלת אחרי שנה וחצי של טיפול לא הרגשתי שאני מתקדמת...
יש לי פסיכיאטרית מדהימה שאני משתדלת להיות האחרונה בתור כך שיש זמן בשבילי. היא לא מסתכלת על השעון מתי הטיפול כבר ניגמר היא יושבת איתי כמה שצריך גם אם זה יהיה שעתיים...אני כבר 6 שנים אצלה (אוליי יותר...) ואני יכולה להיות בשיא הדיכאון ואצא ממנה מחייכת ועם מצב רוח משופר. בזכותה התקדמתי בהרבה דברים היא נותנת לי את הכוח לפעול, מחזקת את הצד הבריא שלי . ולגביי הה"א היא מצאה פתרונות יצירתיים ובזכותה אני בכיוון הטוב...
חבל רק שזה יקר אחרת הייתי באה כל שבוע...
לבשה

ההודעה הזו

מדכאת, אבל גם מאוד מגייסת,
אני מרגישה שאת מצליחה להעביר לי כמה זה קשה עכשיו להיות את,
ומההיכרות שלי עם פלונטר המחשבות האלו, אני מאוד מבינה את הכאב.

כמו שאני רואה את זה יש לך 2 אפשרויות לבחור בהן עכשיו-
הראשונה היא לעזוב הכל ולצלול, עד שיהיה הכי גרוע שיש, ולקוות מראש שכשתגיעי לנקודה שבה זה יהיה כל כך גרוע עד שתרצי באמת באמת להחלים, עדיין אפשר יהיה להציל אותך ויהיה סביבך מישהו שיסכים לעזור לך ומחלקה שעוד תסכים לקבל אותך במהירות שבה תצטרכי את זה.
האפשרות השניה היא לא להפסיק להאבק, להתנהג כמו בריאה גם כשאת רוצה להיות חולה- מתוך אמונה שזו הדרך הנכונה ותקווה שיום אחד תרגישי אחרת. ולא משנה כמה קשה, לא תחזרי להתנהגות חולה כי זה מה שמדליק עוד ועוד את הרצון להיות חולה.

אני מאמינה באפשרות השניה.

ובעניין ההצפה הרגשית והמחשבות המעייפות, אולי אפשר להוסיף או לשנות משהו בטיפול התרופתי שיעזור לך עם זה?

נכון

ואיכשהו הצלחתי להרים את עצמי. מאז כבר היו 2 ימים של אכילה מושלמת. 1:1 לפי התפריט.

(ואני כל פעם נדהמת מחדש מהכוחות והעוצמות שיש בי. לטוב ולרע)

אני מוצפת במחשבות חולות (ט')

פתחתי את החתך האחרון.
בא לי להיפטר מהארוחת ערב
בא לי לעלות לגג של הבניין ולקפוץ. 8 קומות זה מספיק גבוה?
בא לי ללכת למחלקה ולצעוק על הדיאטנית שתדחוף ת'תפריט שלה
שאני לא רוצה לאכול יותר לעולם
שאני רוצה להיות רזה רזה רזה. שלד. פחות משלד.
שונאת את זה. די כבר.

levshavur

New member
לחלומות של אחרים

שלום לך
עצוב לקרוא אותך ככה במיוחד שכבר היית במצב יותר טוב. מה קרה שמשהו
השתנה? אני יודעת כמה קשה להיות מוצפת...במובן הזה ההוסטל עזר לי מאוד.
זה שיש מדריכים 24 שעות ביממה שאפשר לדבר איתם זה עוזר זה מקל על תחושת ההצפה. גם בשביל החתכים ההוסטל עזר והפסקתי עם זה ואני מקווה שתמיד זה
יישאר כך.
טוב שאת מודעת לזה שהמחשבות חולות, זה כבר צעד אחד בכיוון של החלמה...
אני מקווה שתרגישי טוב יותר...
לבשה.

זה באמת נורא לחיות עם המחשבות האלו

ולא משאיר אוויר או כח.
את יודעת, החשיבה משתפרת ונהיית פחות טורדנית כשהמצב הפיזי טוב יותר, כשאוכלים טוב יותר, וכשפחות משתמשים בסימפטומים.
ראיתי את זה על עצמי לא מעט פעמים, ואני מקווה שבקרוב גם את תרגישי את ההשפעה המיטיבה של שמירה על עצמך פיזית.

למעלה