ט'

ט'

אז מחר יש לי וועדה בביטוח לאומי. מצד אחד אני רוצה שייתנו לי את הקצבה הארורה הזאת בשביל הבית השיקומי, מצד שני אני באמת באמת מתביישת בעצמי. אני ? קצבת נכות?
עולות לי המון מחשבות חולות של אני לא מספיק רזה ולכן יחשבו שאני לא מספיק חולה ולא ייתנו לי כלום (ואולי עדיף ככה? שההחלטה תיפול כגזירה מלמעלה?) ואולי הייתי צריכה לצום קצת בשבוע האחרון כדי להוכיח להם. אבל בעצם זה לא היה עוזר. כי גם אז לא הייתי מספיק רזה. ועכשיו כשאני חושבת על זה- גם כשהייתי "מספיק חולה" לא הייתי מספיק רזה.
הכל כל כך שברירי.
לא הייתי אצל הדיאטנית 3 שבועות, והכל כאילו מתפזר. אני בקצה אחד של העולם, והתפריט בקצה השני שלו. נכון להיום אני עדיין אוכלת מספיק, אבל הכיוון כבר ברור לי לחלוטין. זה בדיוק כמו הנפילה הגדולה של הקיץ. מתפזר לאט לאט לאט עד שבנקודה מסויימת הכל מתפרק לחלוטין. אני לא רוצה להגיע לנקודה הזאת פשוט כי אחר כך החזרה לשגרה כל כך קשה אבל... אני גם רוצה. ואני גם לא בטוחה שיש מה שיעצור אותי כרגע.
עוד שבוע בדיוק יש לי יומולדת.
אני לא רוצה שהוא יהיה. אין כוח לשמחה והחגיגות והמתנות. זה בכלל לא מרגיש שמח.
עברה עוד שנה ואני עדיין באותו מקום.נכון שלא בדיוק באותה נקודה כי עברתי דרך, אבל לגמרי באותו מקום. עדיין באותו צמצום.
מרגישה שלא השגתי שום דבר משמעותי בחיים האלה. אז יש לי תואר. יופי. עכשיו מה?
הכל כל כך ריק וחסר משמעות וחסר רגש. אני חסרת רגש, חסרת עניין בכלום.
לא יודעת מה אני מנסה להגיד פה. כנראה פשוט שאני מיואשת ומתוסכלת ונשבר לי.

levshavur

New member
חלומות של אחרים

שלום לך
אני הייתי בביטוח לאומי , בוועדה היה שם פסיכיאטר ועובדת סוציאלית ואולי עוד מישהו .הבאתי להם את הניירת הרפואית (כולל המכתב שהרופאה ש/לי כתבה לד"ר

levshavur

New member
הנה ההמשך...

בתל השומר וסיכום מחלה מכפר שאול (עם ההערות שוליים שאני כתבתי על הטעות
באבחון וכ'
ופשוט סיפרתי להם מה קורה איתי ואיך אני מרגישה. הם גם שאלו כמה
שאלות..את התשובה הם לא נותנים מייד ולוקח בין חודש עד שלושה חודשים עד שיש תשובה.
לבשה

אני משערת שעברתי את הוועדה הזו לפני

שהחברות שלך נולדו או לפחות לפני שהגיעו לגיל שבו אפשר להגיש תביעה לנכות, וכפי שציינתי ייתכן בהחלט שהתנאים שונו לאחרונה. הרי הבית השיקומי זה לא משהו שהיה קיים לפני הרבה שנים. אני מאחלת לך הצלחה בכל מקרה.

hory0

New member
יקרה שלי..

אתמול קראתי את ההודעה שלך ומאז המילים שלך מלוות אותי, ואני רוצה להגיב לך כל כך, אך מתקשה להתנסח..לא מצליחה למצוא את המילים הנכונות.

אבל רוצה שתדעי שקראתי, שאני חושבת עליך, על ההתמודדות שלך עם המחשבות החולות ועם הצורך בהכרה בלגיטימיות שלך כמו שאת, עם ההרגשה שהכל כל כך שברירי עכשיו ומזכיר מדרונות חלקלקים שהיית בהם, ועל היומולדת עם כל מה שהיא מביאה עימה..
אני מזדהה עם כל כך הרבה מזה ורוצה להגיד לך כל כך הרבה..אך נאלמת.

ורוצה לפחות שתדעי שאת במחשבתי ובליבי..

יקרה, רוצה לשתף איך היה היום בוועדה? איך עבר עליך היום בכלל?

שולחת לך הרבה חמלה וקבלה כלפי עצמך וכלפי מה שאת עוברת..
חיבוק חזק ככל יכולתי!!

למה?

למה את רוצה לצמצם? למה קשה כל כך לשמור על התפריט?
למה את רוצה לחזור לחוסר האכילה?
מה מחכה לך שם? מה קורה לך כשאת לא אוכלת?

[בעיני זה שטויות, קביעה של הביטוח הלאומי. כלומר, בטח שיש לזה משמעות, אבל היא כלום לעומת העובדה שכרגע את באמת נכה. תראי. תקראי את ההודעה שלך. את כרגע באמת לא יכולה לחיות בלי ליווי צמוד של אנשי מקצוע. זה הדבר הקשה, לא הדבר מול ביטוח לאומי.
עליהם תחשבי כמו דרך נוספת לקבל עזרה. זה הכל. והלוואי שתשתמשי בזה באמת בשביל לקבל את העזרה....]

כי

זה רגוע יותר. פשוט כי אני לא צריכה להרגיש כל כך הרבה מהגוף שלי.
ולגבי ביטוח לאומי- מעבר לסטיגמה והבושה של להיות מוכרת כנכה (ואנשים יכולים להגיד על מחרתיים שאין סטיגמה. אני לא מאממינה לזה.) זה בדיוק מה שכל כך מעצבן אותי. שהגעתי למצב שאני אשכרה צריכה את זה.

חלומות

אני בספק אם יאשרו לך קצבה. אחוזי נכות אולי יאשרו, אבל קצבה מאשרים בדרך כלל למי שאינו מסוגל לעבוד, ולפי מה שאני מבינה את עובדת וגם עושה סטאז'... אז אל תתאכזבי אם לא תקבלי קצבה. יש הבדל בין אחוזי נכות רפואית לבין אחוזי אובדן כושר עבודה. אם יש לך לפחות 40% נכות רפואית שוקלים אם לתת לך קצבה בהתאם לאחוזי אובדן כושר העבודה שלך. אני לא שמעתי על מקרים שאנשים שעובדים, ואפילו עובדים קשה, מקבלים קצבה. אחוזים כן, אבל לא קצבה, אז אל תתאכזבי מאוד אם זה יהיה המצב. כמובן יכול להיות שאני טועה, אבל זה מה שאני יודעת מניסיון העבר שלי.

לא יודעת..

אני לא רוצה את הכסף בכלל, זה לא מעניין אותי
אני רק רוצה את הבית השיקומי.
לפי מה שהבנתי מדר' גור- כשיש אשפוז+ייעוד לבית שיקומי לא אמורות להיות בעיות.

levshavur

New member
בקשר לקצבה

שלום לכולם
לפני שנה אולי קצת יותר, נכנס לביטוח לאומי חוק חדש על מנת לעודד אנשים לעבוד נותנים
קיצבה גם למי שעובד (עד גבול משכורת שאני לא זוכרת כמה אבל זה הרבה) וחוץ מיזה תמיד ישנה האפשרות לקבל אבטחת הכנסה. לבעלי לדוגמא נתנו אחוזי נכות בלי קיצבה (כי הבעיות שלו התחילו בחו"ל - כמה טיפשי)
אז הוא קיבל אבטחת הכנסה וכשהתחתנו הורידו לו את אבטחת ההכנסה אבל הוסיפו כסף
לקצבה שלי וזה למרות שהוא עובד בעבודה רגילה כמעט שכר מינימום...
אז עדיין יש סיכויי...
לבשה

למעלה