ט'

dromeda

New member
ט'

אני לא מאמינה שזה קורה לי. בעצם אני כן מאמינה, כי ההתנהלות שלי הייתה ממש איומה בזמן האחרון (כלבהאיומהמתיכברתפסיקי), אבל זה לא אומר שאני מוכנה לקבל את זה.
הגעתי (חזרתי) למספר שאני ממש ממש לא מוכנה לקבל בכלל בכלל גם לא בעוד מליון שנה. ואני לא יודעת מה לעשות עם זה.
כי הראש שלי מלא במחשבות ותכנונים איך לחזור לזרועותיה של הפרעת האכילה האהובה שלי (אני שונאת שונאת שונאת אותה ולא רוצה להיות אומללה) ובחלומות על קיא משום מה (אף אחד לא ידע אם תדחפי כמה אצבעות, את מטונפת ממילא) והג'ינסים שלי מלאים בישבן והחזיות בשדיים והגוף כולו בהרגשה כזו של אי שקט, בהרגשה שאני לא מסוגלת בכלל לשבת בו יותר; כמו בית גדול מידי שכולא אותך קטנה ואומללה בתוכו.
הפסיכו' אומר שזה טבעי, ושהמבחן האמיתי הוא ללמוד להתבונן במחשבות האלה ("כמו במדיטציה!") ולא להתפתות לפעול על פיהן. ועדיין, זה פשוט איום ונורא, איום ונורא, איום ונורא ואני לא יודעת מה לעשות. אני מוכרחה לרדת במשקל. אני. מוכרחה. לרדת. במשקל. חייבת חייבת חייבת. והיום אני אצל הדיאטנית והעלייה הזו תירשם גם בתיק הרפואי שלי, והקיץ מתקרב והפיתוי רק הולך וגדל, ומצד שני אני הורסת כל יום של התנהלות טובה יחסית (לא הרעבה אלא מעקב אחרי התפריט של גב' דיאטנית) עם בולמוסאיוםנוראממש.
ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי.
וזהו.

ואוו

איזו שנאה עצמית...
מה הפסיכולוג אומר על זה?
האם את באמת בת 16? הייתי רוצה מאוד להזמין אותך לקבוצות שלנו ב-OA, אבל אם זה אכן גילך, תצטרכי להביא אישור מההורים.
אני מאחלת לך שתפסיקי באחת להשתמש במילים כל כך קשות נגד עצמך. זה לא מקדם אותך לשום מקום מלבד לגיהינום, ואפשר לעצור את זה. אפשר.
אפילו באופן מלאכותי. פשוט תתנגדי למחשבות האלה ואל תתני להן מקום, כי הן מדרדרות אותך ומעוותות את המציאות כל כך...
אני מאחלת לך שתדעי למלל את הסבל הנורא הזה במקום להפנות עוד ועוד חצים כלפי עצמך. זה לא מגיע לך.

להיות לכוד בתוך שנאה עצמית אדירה כל כך

זו האומללות הכי גדולה שיש.
אני מכירה את עצמי בטווח משקלים גדול מאוד,
לפעמים נמוכים ולפעמים גבוהים,
וגם במשקל יתר גדול.
ויודעת להגיד שקשה להיות שמנה, קשה לדעת שאת במשקל גבוה.
אבל קשה עוד יותר לשנוא את עצמך ככה. כשאת פחות שונאת את עצמך המשקל הוא לא באמת כזה עניין נוראי. באמת.
גם בולמוסים הם דבר ששנאה עצמית מלבה אותו. כשאת יותר סלחנית לעצמך, קל יותר לאכול כמו שצריך, ברגוע.

הרבה מאיתנו מכירות את הכלא הנוראי הזה. ויודעות איזה מחירים הוא גובה. אל תקחי את עצמך פנימה, את עושה צעדים החוצה, וזזה נהדר, זה צריך להיות הכיוון. אל תוותרי....

טיפים להמנעות מבולמוסים
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=198&MessageId=99323888

dromeda

New member
אני לא אכלנית יתר כפייתית

אני גם לא בעודף משקל. אני בטווח הנורמה, במשקל שהוא פחות או יותר אידאלי מבחינה רפואית; אבל לי זה לא באמת משנה, מן הסתם. אני עושה דרכי החוצה ממעגל של הרעבות אינסופיות שאחריהן התקפי אכילה קלים (אפילו מאוד; אלו לא באמת בולמוסים, אלו חריגות שמרגישות לי גדולות כמו היקום אבל הן לא, קערה או שתיים של דבר כזה או אחר). אבל כל ביס שאני לוקחת אוכל אותי מבפנים (חהחה) ואם הוא לא אז המחשבה על זה שהרשיתי לעצמי לאכול מבלי להתייסר היא זו שמייסרת אותי.
אני פשוט רוצה קצת שקט, אתן יודעות?

קולדון

New member
שימי לב (ט)

איך את יכולה להסתכל על הדברים גם בעין יותר מפוקחת.
בהודעה הראשונה הכל היה קטסטרופאלי כזה, ובתגובה לפרפר, (אולי גם כדי להבהיר שאת לא בעודף משקל ולא אכלתנית כפייתית?), יכולת להסתכל על אותו דבר שהגדרת פעם אחת כ"בולמוסאיוםנוראממש"
באופן הגיוני ומציאותי (כך לפחות זה מרגיש גם לפי אופן הכתיבה. כמובן שאין לי באמת דרך לדעת בוודאות): "אלו לא באמת בולמוסים, אלו חריגות שמרגישות לי גדולות כמו היקום אבל הן לא, קערה או שתיים של דבר כזה או אחר"

מה זה אומר בעצם?
אם הבנתי נכון, את בטיפול, ואת עוברת תהליך לא פשוט של חזרה לאכילה שפוייה עם כל ההשלכות של זה, לטובה ולרעה. לא קל, לא פשוט להעלות במשקל ולהתמודד עם הרגשות שעולים כתוצאה מכך, וזו רק השכבה הראשונה שלהם.
מצד שני, זה כל כך קשה ולא יאומן, שזה רק מדגיש את העובדה שלפעמים שוכחים אותה, שבדרך כלל, כנראה שהמצב שקדם לפנייה לטיפול- היה גם כן לא כזו קייטנה. ואולי אפילו הוא עלה לך במחיק כל כך גבוה שהסכמת להעז להתחיל לעבוד טיפול וגם להתמודד באמת עם הפרעת האכילה שלך.
לפי מה שאת כותבת, את עולה במשקל כי זה מה שמכתיב לך הטיפול. זה אומר שאת עושה את מה שאת אמורה לעשות בשלב הזה, ולמרות הקושי.
הרעיון הוא בהתחלה להתמודד עם המעשים (כלומר, להצמד לתפריט הבריא ולהתמיד בו) ואחכ גם תבוא ההקלה הנפשית גם במחשבות.

אני חושבת, שלא עוזר לך ולא יקל עלייך לרדת על עצמך ככה.
כל מה שכתבת בהודעה הראשונה הוא חשוב, ואולי זה ממש טוב אפילו לפרוק ככה את הרגשות הקשים והחולים, אבל נראה לי שאת צריכה במקביל לפרגן לעצמך המון המון המון. ולהגיד לעצמך איזו חזקה את שאת אוכלת ומשתפת פעולה בתהליך שהוא בכלל לא קל, ובכלל לא פשוט להגיע איתו לאיזון. וכן, לפעמים תאכלי איזו קערה יותר ומן הסתם בשלבים הכל כך עדינים האלו זה ירגיש לך כמו בולמוס, או שדווקא תתעלמי מזה (וזה גם לא טוב) ואולי פשוט לא תדעי איך להתייחס לכל הדבר הזה שנקרא אכילה, כי כשלא אוכלים אז לא מתעסקים עם זה בכלל. בעיקרון, לדעתי אם את כבר בוחרת לעבור את התהליך הזה- את חייבת לחזק את עצמך ולא לרדת על עצמך ככה. בכלל כל המילים האלו כל כך הרסניות. ואני רואה מההודעה השניה שכתבת שכן יש לך גם קצת מושג בריא ומאוזן לגבי מה שקורה איתך. אז אל תוותרי על הצד הזה, הוא הצד שאת רוצה לחזק (אחרת לשם מה התכנסנו כאן בעצם, מה שנקרא..? בשביל מה בכלל להתאמץ ולאכול ולסבול את כל התהליך הזה...? אם את כבר סובלת ועוברת אותו..)
ואישית, אני כבר די הרבה זמן מחוץ לאנורקסיה, במשקל תקין, יציב, בריא, ועם אכילה שפוייה לחלוטין, ועדיין יש לי המון שאלות, והמון דברים שאני עוד מתמודדת איתם כי זה לא בכלל לא מובן לי מאליו.

מה שכן- זה משתפר. מאוד. ואת תלמדי לפרגן לעצמך ולאהוב את עצמך וראיתי כאן הרבה הרס עצמי שהתהפך לאהבה ובנייה עצמית. באיזשהו שלב בטיפול את מבינה איך בכלל הגעת למקום הזה שבו פנית לפגיעה עצמית, ויכולה לשחרר אותו.

חורה

New member
זה רק מספר

במשך שנה נשקלתי אצל הדיאטנית כשהגב מופנה נגד המספרים.
פחדתי לראות כמה אני שוקלת.
אחרי חצי שנה היא פשוט גילתה לי את המספר בלי שהייתי כל כך מוכנה.
זה לא היה כזה נורא.
ותמיד פחדתי מהמספר הזה
שנאתי אותו
הייתה לי מטרה וחלום להיות מספר אחר.
אבל אני לא.
ואת יותר ממספר על המשקל.
זה המספר שלך, ואת יודעת מה קורה כשאת מנסה להילחם בו
זה קרב אבוד מראש

למעלה