ט'..?

flow6

New member
ט'..?

הגוש הזה,שמצטבר לו שם בין הגרון ללב, אני יכולה למצוא אותו במילים, בשירים, במניפסט של אז. הוא הרגיש כמעט אותו דבר. אני יכולה להזכר כמה נתתי לו מקום, וכמה הוא גדל, השחיר, כילה אותי. כמה הבעירה שלו בפנים, הרסה אותי מבחוץ. זה לא הוא. ובטח שלא היא. זאת רק אני, והגוש הזה. שמוציא אותי אותי מריכוז, עושה לי בחילה. למודת נסיון של שנים, אני יודעת, שאסור להחלם בו, שככל שנלחמים- ככה הוא מתעצם. אני יודעת, שאם רק אמתין בסבלנות עד חלוף הזעם, אם אני רק אמתין, הוא גם יקטין מידותיו- מספיק בשביל שאוכל לחליק אותו חזרה. אני יודעת. אז אני מנסה. ואז שוב הוא- והידיעה שהיא זאת לא אני. וההגיון יודע,שזאת המכה האחרונה, שזאת בעצם מתנה, אבל אני לא מצליחה. ואני לא רגועה. והדופק מואץ, ואין הגיון. ואין סבלנות. יש אותו. יש ידיעה. יש גוש. ואני מתעסקת בו, מחטטת, חושבת, נותנת לו מקום. והוא חוזר לגדול, הוא חוזר להשחיר. כי גם אם עברו שנים, גוש זה גוש. וככה הוא מגיע במצבי רגש קיצוניים. זה שטחי. זה דפוק. זאת מלחמה אבודה למולו. זה שטחי, זה דפוק. וזה גובה את המחיר שלו. הנה אני כבר מעורפלת, הצלילות צונחת לה בעדינות, מפנה מקום להרס, שמחליף כאב, שמחליף כישלון. שמחליף (*אתנחתא קלה*) שנאה. זכרונות עבר מצולקות לי על הגוף. עבר רחוק. מאוד. הנה עברו שנים. ואני בטח כבר לא ילדה, שיכולה להתמסכן לה על מר גורלה. כישלון נשארת כישלון. וזה כמעט מצחיק, וזה גורם לי להגעל, וזה שפל, וזה חולני, ובעיקר עלוב. רק אני מבינה עד כמה. אני יודעת, שמספיקה צלקת אחת, בשביל להרוס אותי סופית- בשביל להבין, שאם זאת שוב הבחירה אחרי כל כך הרבה שנים, אז אין תקווה. לגוש אין, לסחרור שהוא מביא איתו אין, כי לחיות בתוך הוויה של שנאה זה לא אפשרי. אז אני מנסה להלחם, בצלקת אחת, בעלת כל כך הרבה משמעות. הכל בחירה. זה לא הוא.זאת אני והגוש. והדופק מואץ. ויש לי סחרחרות, ואני רוצה כמה שיותר, מהר, חזק. ואני לא רגועה, ואני על סף שבירה.

levshavur

New member
לפלוב

שלום לך אני מרגישה שהגוש השחור בגרון קיים למרות שאני מנסה לרסק אותו...זאת לא עבודה פשוטה אבל יש התקדמות...תנסי לפרק את זה לאט לאט תנסי לראות למה ההרגשה באה ומתי זה קורה... תנסי לנשום קצת לאט כדי להרגע... אני נלחמת בפגיעה עצמית, כבר חצי שנה אוליי יותר שאני בלי וזה וקשה לפעמים לעצור את הדחף הזה...כך שאני מאמינה שאפשר. ואם ממש דחוף לך תתפשי מה לעשות עם הידיים משהו,שמיכה ,כרית ,... שהידיים תפושות בו והצורך נרגע אם לא הולך תמצאי חברה או תדברי עם עד"ן ויש גם את אתר מקום (שאמנם הוא לנפגעות תקיפה מינית אבל יש שם מאמרים טובים גם על נושאים אחרים כמו לדוגמא איך להתמודד בדחף לפגיעה עצמית,....) | חיבוק| לבשה

levshavur

New member
לפלוב

שלום לך כתבתי לך תגובה ארוכה ו ...היא נעלמה לי...אני מכירה את תחושת הגוש השחור בגרון זה קורה לי לפעמים. לגביי פגיעה עצמית: אני מנסה לתפוס בידיים משהו כרית, שמיכה,...עד שהדחף עובר או הולכת לאחת המדריכות בהוסטל ומדברת איתה. יש תמיד את ער"ן (הם זמינים גם באינטרנט בשעות הערב.) ויש באתר מקום מאמר על איך להמנע מפגיעה עצמית (זה אמנם אתר לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית , אבל יש שם גם מאמרים בנושאים אחרים שקשורים.) חבל שאני לא יודעת לעשות קישור.
לבשה 0

למעלה