ט"ו בשבט

1עדיקקל

New member
שלום

האם ביומן זה יש תמונות של קופות קקל? אם כן אודה לך אם תעלה אותן (זה מסייע לי בתיארוך הקופסאות). תודה, עדי

cohen chaim1

New member
אחרון

לוח שנה, קק"ל תרצ"ט 1עדיקקל, אני מקווה שהייתי לך לעזר

נו, ולמדת משהו חדש מהתמונות?

מאוד מעניין החיבור שעשית, שלך בוודאי נראה טריוויאלי, בין התמונות מלוח השנה של קק"ל למידע אודות הקופסאות. לא חשבתי על כך שיש בעיה בתארוך הקופסאות, בשל מחסור במידע. כאספן בולים אני תמיד יודע ממתי הפריטים שלי: תאריכי הנפקת הבול, החותמת על המעטפה, תאריך המכתב אם ישנו - יש על מה לבנות. רכשתי לאחרונה פריט באיביי, מעטפה משנת 1928, שעליה תוית שהודבקה לציון משלוח באמצעות דואר מזחלות. היו שני כיוונים לקו המשלוח הפרטי הזה - מקנדה לארה"ב ולהיפך, והשתמשו בשתי תוויות בצבעים שונים, צבע לכל כיוון. היו לי כבר שתי מעטפות עם תוית לבנה, ועכשיו קניתי מעטפה עם תוית כחולה. למרבה הפליאה, על שלושתן חותמת תאריך זהה: 12.20.1928. נשאלת השאלה, כיצד יש תאריך זהה לשני הכיוונים - האם לא נסעו הלוך וחזור? נוסף על כך, חותמות ההגעה אינן מסתדרות עם הנתיב של מסע המזחלות. לכשתגיע המעטפה אצטרך לשבת ולבדוק זאת היטב. מכל מקום, לי יש עם מה לעבוד - לא העליתי על דעתי כמה זה יותר מסובך בקופסאות הקק"ל, אם אין מידע כלל על חלק מהן. מה אומרים על זה בקק"ל? אין איזה ארכיון מרכזי שלהם? ובארכיון הציוני בירושלים? - הצלחתי בזמנו להוציא משם מידע מאלף, תרתי משמע, על התכתבות של פאבלוב עם מאלפת כלבים בישראל של שנות ה- 30. החומר הזה חסוי עד היום מפאת השמירה על בטחון המדינה. בחיי. מכאן ידוע לי שהארכיון הזה מכיל עולם ומלואו, וכיף לנבור בו.

1עדיקקל

New member
שלום,

אתמול כתבתי תשובה ארוכה ומפורטת - אך היא נמחקה.. אז בכמה מילים: אין תעוד ממשי של תאריכי הקופסאות (ככל הידוע לי), הדבר בעייתי בשל העובדה שבשנים הראשונות לקקל - הנהלתה לא הייתה בארץ - ואף נדדה בעולם (וינה, גרמניה, לונדון). כמו כן בכל מדינה קקל המקומית נהגה להוציא קופסא משלה - לעיתים אף לכבוד אירועים ספציפיים. אחת הדרכים בהן אני מוודא תאריכים לקופסאות זה באמצעות חומר ישן בו מופיעות תמונות של קופסאות. גם על זה לא ניתן להסתמך -לעיתים יש ציורים של קופסאות שלא היו קיימות כלל. לגבי התמונות האלה - עוד לא הספקתי להתעמק בכך (שמורות אצלי במחשב) - במבט ראשון, נראה כי אחת או שתיים מהן לא "אמיתיות", וגם הצילום קטן - מה שמקשה על מציאת ההבדלים הקטנים בין הדגמים השונים. תודה על הרעיון לבדוק בארכיון הציוני - את זה באמת, עדיין לא עשיתי. עדי

broadaxe

New member
מנצל"ש- תיארוך קופת קק"ל

עדי, האם מוכרת לך קופת קק"ל בצורה של ספר? מה תקופתה?

powo

New member
סער תודה רבה

באמת הצלחתה להפתיע אותי. פנס יפיפה.דרך אגב אתה מגיע למפגש?בתודה אברהם

11moti

New member
גונבה שמועה לאוזני שאתה מגיע

האם כן? אני אהיה .ומקוה לפגוש אותך.

1עדיקקל

New member
קופסת ספר

שלום, אם מדובר בקופסת ספר בצבע חום (יש צילום של אחת בגלריית הקופסא הכחולה) מדובר בקופסא ככל הנראה משנות ה 50 - וזאת על פי המפה המצויירת בחלק האחורי שלה. גם לדגם זה מס' ורסיות שונות. אשמח לראות את הקופסא אם היא ברשותך - או צילום שלה. קיימות גם קופסאות ספר גם בצבעים אחרים. עדי

למעלה