נו, ולמדת משהו חדש מהתמונות?
מאוד מעניין החיבור שעשית, שלך בוודאי נראה טריוויאלי, בין התמונות מלוח השנה של קק"ל למידע אודות הקופסאות. לא חשבתי על כך שיש בעיה בתארוך הקופסאות, בשל מחסור במידע. כאספן בולים אני תמיד יודע ממתי הפריטים שלי: תאריכי הנפקת הבול, החותמת על המעטפה, תאריך המכתב אם ישנו - יש על מה לבנות. רכשתי לאחרונה פריט באיביי, מעטפה משנת 1928, שעליה תוית שהודבקה לציון משלוח באמצעות דואר מזחלות. היו שני כיוונים לקו המשלוח הפרטי הזה - מקנדה לארה"ב ולהיפך, והשתמשו בשתי תוויות בצבעים שונים, צבע לכל כיוון. היו לי כבר שתי מעטפות עם תוית לבנה, ועכשיו קניתי מעטפה עם תוית כחולה. למרבה הפליאה, על שלושתן חותמת תאריך זהה: 12.20.1928. נשאלת השאלה, כיצד יש תאריך זהה לשני הכיוונים - האם לא נסעו הלוך וחזור? נוסף על כך, חותמות ההגעה אינן מסתדרות עם הנתיב של מסע המזחלות. לכשתגיע המעטפה אצטרך לשבת ולבדוק זאת היטב. מכל מקום, לי יש עם מה לעבוד - לא העליתי על דעתי כמה זה יותר מסובך בקופסאות הקק"ל, אם אין מידע כלל על חלק מהן. מה אומרים על זה בקק"ל? אין איזה ארכיון מרכזי שלהם? ובארכיון הציוני בירושלים? - הצלחתי בזמנו להוציא משם מידע מאלף, תרתי משמע, על התכתבות של פאבלוב עם מאלפת כלבים בישראל של שנות ה- 30. החומר הזה חסוי עד היום מפאת השמירה על בטחון המדינה. בחיי. מכאן ידוע לי שהארכיון הזה מכיל עולם ומלואו, וכיף לנבור בו.