ט"ו בשבט!

t a l talim

New member
ט"ו בשבט!

רעיונות מדליקים ליצירה עם ילדים לט"ו בשבט- יש רעיונות? נותנת כמה משלי, ואשמח מאוד לרעיונות נוספים- - קישוט עציצים. - עציץ מקרטו חלב או מיץ (עמיד למים) - יצורים מפירות יבשים - איש דשא - עציצי סוכר ומרשמלו -עוגיות בצורת עצים, עלים וכו' -עבודות מעלים...

barvar

New member
שיפודי פירות יבשים

לשים פירות יבשים על שיפודים - שיראה כמו ענפים של עץ כשהפירות זה העלים ולנעוץ את השיפודים בחציל חתוך לחצי ומתקבל מעין עץ הבן שלי עשה את זה כשהיה בגן וזה היה מקסים, קל וגם טעים

kashke

New member
יש לי, יש לי, יש לי, עשיתי עם בת 5.

"עץ שקדייה": אוספים ענף יבש עם פיצולים. לוקחים גביע ריק של גבינה (למשל קוטג') מורידים את העטיפה הצבעונית ונשאר גביע לָבַן יפה. מציירים עלים קטנים ונותנים לילדים לצבוע אותם וגם לגזור. לגזור במספרים משוננות פס של נייר בצבע ירוק (מדמה דשא) ולקחת קצת רפיה טבעית (בתור עשב יבש). לוקחים צמר גפן. קורצים חתיכות לא גדולות, מגלגלים לכדור ומדביקים לענף היבש בכל מיני מקומות = פרחי השקדייה, מדביקים את העלים שהילדים צבעו וגזרו. עם גואש ורוד צובעים את מרכז ה"פרח". מכינים מעט גבס בתוך הכלי. כשמעט מתייבש "שותלים" את הדשא והעשב היבש ואחרכך מחדירים את הענף. מייצבים מעט עד שמתייבש. אחרכך אפשר לתת לילדים מדבקות לקשט את החלק החיצוני של הכלי על פי טעמם האישי. והרי לכם - עץ שקדייה פורח מעשה בית. היצירה שלנו זכתה לשבחים רבים בגן.

ואפשר גם ליצור מעציצי טרקוטה

קטנים יצורים וגמדי גינה, אפשר דחלילים גם מפירות יבשים, קישוטים חגיגיים לעצים מסי.די ישנים, ניירות,פוליפרופילן וכו.

smady a

New member
שקדיה. לקחנו קרטון ביצוע ,ציירנו

בצבעי גועש גזע עץ וענפים.גזרנו מלאן עיגולים מצמר גפן,הדבקנו בכל הענפים. ואז צבענו בטיפופים בורוד תינוקי את הצמר גפן. הוספנו דשא ירוק שמיים כחולים,ושמש.יצא יפהההההה

כמה רעיונות

1. קליפות תפוזים מסוכרות 2. תפוז שעליו יוצרים פרצוף עם פירות יבשים וקיסמים 3. לקחת ענף יבש, "לתקוע", בעציץ\אדנית ולעשות ממנו איזה עץ שרוצים - עץ סוכריות, עץ במבה,... 4. להנביט שעועית וכד' 5. "נחש" מפירות יבשים - לוקחים פירות יבשים (את הפירות הגדולים חותכים שיתאימו לגדול של הפירות הקטנים), חוט עבה ומחט ומשחילים בדוגמאות שונות כך שיצא נחש מעניין. בתור ראש אפשר תפוז קטן ועליו לנעוץ פרצוף מפירות יבשים אחרים עם קיסמים. 6. לייבש עלים וצמחים בין דפי ספר ואח"כ לעשות מהם אלבום או להדבקי על נירות מכתבים, או כרטיסי ברכה. 7. צלחת פירות - לוקחים צלחת שקופה וקעורה מעט ומדביקים על צידה האחורי ציורי פירות ממפיות או גזרי עיתונים. 8. פיסול באיצטרובלים - לאסוף איצטרובלים ולהדביק עליהם עיניים זזות, מנקי מקטרות, כפתורים, מדבקות, "פונפונים",... 9. לצבוע את הדוגמאות של הבולים שצירפתי. תהנו!

t a l talim

New member
תודה לכולם?

עוד רעיונות? מקווה לשרשור חגיגי ויצירתי...

t a l talim

New member
סימן השאלה =ס../images/Emo140.gifימן קריאה...

היתה לי בראש כבר השאלה הבאה... תודה תודה תודה!

anat15

New member
עוד כמה....

עץ עם השחלת חרוזים (אני יכולה להסביר אם יהיה ביקוש...) הדפסת עלים (על בד זה יוצא מקסים) פסיפס של קיטניות אני ממשיכה לחשוב!

anat15

New member
עץ מחרוזים

קונים בחנויות לחומרי בניין חוט מתכת מצופה פלסטיק (כמו חוטי חשמל). חותכים באורך של 20 ס"מ בערך 12 יחידות (כמובן שהאורך ומספר החוטים בהתאמה לגיל הילדים). מחזיקים את כל החתיכות יחד ובמרחק של כ 7 ס"מ יוצרים ליפוף. את החלקים התחתונים מפצלים והופכים לשורשים את העליונים הופכים לענפים. על כל ענף משחילים 1-3 חרוזים (תלוי בגודל) ויוצרים ליפוף תוך כדי סיבוב. פעמיים שלוש (לפי אורך הענף). מבצעים זאת על כל הענפים במקומות לא קבועים על הענף. הבסיס: ניתן עם דבק חם לחבר לפלטת עץ צבועה או חתיכת שיש. אפשרות נוספת, היא להכניס את "השורשים" לתוך כוס פלסטיק ולצקת גבס. לפני שנה, הבת שלי עשתה בחוג דבר דומה,פרח. על חוט אחד השחילו תחילה חרוזים ירוקים (גבעול) ואח"כ אדומים (עלי כותרת) , כל מספ' ס"מ כופפו את החוט על מנת ליצור הפרדה בין העלי כותרת.

היוצרת

New member
אצל בתי בגן כל ילד התבקש להכין עץ

דמיוני. אנחנו לקחנו ענף מעץ. היא צבעה אותו בצבעים שונים אח"כ תלינו עליו חרוזים צבעוניים ופעמונים קטנים, מהכיסויים של גבינת עמק ביס הכנו פרחים, היא צבעה אותם בצבעי אקריל ונצנצים וחיברנו אותם לעץ.

ראיון

שלום נתתיתלכל אחדגליל של נייר טאולט. גזרו למטה שורשים פתחו אותם והדקו על קרטון ביצוע. מרחו פלסטלינה על הגזע + ציור.עם מנקה מקטרות יצרו את הענפים ועם צמר גפן את החלק של הפרחים מאוד נהנו .בהצלחה |סדגש

t a l talim

New member
"תכף אשוב"

אני יוצאת כרגע לסדנא- מבטיחה לחזור עם הסבר על איש הדשא, וגם על עציצי מרשמלו- אם תרצו.

סליחה על הבורות

אבל מה זה איש דשא
איך הוא ניראה
ואיך מכינים אחד כזה

t a l talim

New member
עציצי מרשמל וראש דשא-

ראש דשא- שופכים זרעים של דשא (לא הרבה) לתוך גרב ניילון צבעונית. ממלאים את הגרב בכדור אקרילן, וקושרים או תופרים למטה. מקשטים כיד הדמיון- הרעיון הוא שכאשר ינבוט הדשא הוא יראה כשער. - עציצי מרשמלו- הפעלה שהמצאתי ב"שלוף", וקצרה הצלחה מרובה- מומלץ בחום!! אזהרה- מאוד מלכלך אחרי שיחה עם הילדים על עצים, פרחים וכו', על ילד יצר לעצמו עציץ מתוק, אם כי הכוונה היא לא לאכול אותו אח"כ. כל ילד מקבל בקבוק קנקל ריק, חצוי. (כמו עציץ) על השולחן- סוכר, מים צבועים בצבעי מאכל שונים, כפית וקערית לכל ילד. כל ילד מערבב לעצמו סוכר עם מעט מאוד מים צבעוניים, וממלא את העציץ- עבודה המזכירה חול צבעוני בבקבוק, רק שאפשר להתלקלק בזמן היצירה אפשר לדחוס את הסוכר עם הידיים לצורות שונות. כשמסיימים, קוצצים מרשמלו ורוד ולבן, (שקדיה), ושותלים אותם בעציץ על קיסמים. יוצא עציץ צבעוני ומתוק, אך מה שבאמת חשוב זה תהליך העבודה הכיפי והחוויתי.

למעלה