ט"ו בשבט

angelici

New member
שלום לך המורה איילה ../images/Emo68.gif

וברוכה הבאה אלינו לכיתה אופססססס סליחה לבית החם ובאמת צירוף מקרים,אך אם זכרוני לא מטעני מורתי היום אמורה להיות בת-70 בערך,,,אזז,, לא
זו לא יכולה להיות את,את ניראת
הרבה יותר צעירה
.

may55

New member
כתבה מעניינת על "פרוטאס" בעיתון

ראו קישור מתאים

ורגע רגע, מה היו עושים עם מה שנשאר

אחרי ט"ו בשבט, ריבה כמובן, את המשמש חצו הכניסו שקד מקולף ועשו מזה ריבה, מהשזיפים עשו קומפוט, וגם אמא שלי היתה עושה מזה הרבה בטענה שזה קורם לקיבה להיות יותר רכה, לי זה לא עזר כמו שלא עזר לי מה שאת כתבת. בכל אופן את כל הפירות היו ממלאים ועושים מזה ריבה. אז הנה לכם יקירי ריבת משמש: כמובן שחוצים את המשמש וממלאים בשקד מקולף, משרים את המשמשים בסוכר, קילו פרי קילו סוכר, לילה לפני כן, מבשלים על אש קטנה ואם חסר מים מוסיפים מעט, מוסיפים כמה מסמרי ציפורן, (קלאבוס דה קומר) וזה כל הסיפור, זה כזה טעים, להתעלף. חבל שלי אסור לנגוע בזה, שיהיה לכם בתאבון.

לב ב

New member
פשריקו (ציפוריקה)!../images/Emo118.gif

אספרה און פוקו, קרידה! קון לוס אלמנדריקאס סה אזן לה ריבה? מה כאילו את המשמשים הממולאים משרים בסוכר עם השקד בפנים? סבתא שלי,זכרונה לברכה,היתה מה זה אלופה בריבות, ממה לא היתה עושה ריבות, אפילו מירקות (מרנג´נאס וכאלה) אבל כזה לא עשתה.

כן חמודה, את המשמש הממולא שקד

שמים בסיר על כל קילו משמש קילו סוכר, משרים כל הלילה, זה מפריש מיצים, אם לא שמים מעט מים משהו כמו כוס לא יותר, ומרתיחים, מורידים את האש להכי קטן שאפשר, ומבשלים עד לריכוך, זה הכל, מקווה לראות אותך במפגש.

פיפיטה

New member
אצלנו בבית תמיד תמיד היו ריבות

תוצרת בית כי כפי שציינתי לאבי הייתה חנות ירקות ופירות ואת מה שנשאר ואי אפשר למכור אימי אלופת המטבח עד היום הייתה מנצלת לריבות מכל הסוגים והמינים.

פורטס :מישמש - קאייסי ,

אביינס- בונדוק - פיסטוקס-בוטנים , מורס- תותים, ואצלנו תאנים זה -איגוס אי מאז נו מאסטו אקודרנדו , סי מאקודרו יה וה אסקריביר. בואנס נוצ´אס אטודוס.

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gifחחחח פונצ´י קולו -חרובאס

קראו לזה פונצ´י קולו מאחר וזה היה דוקר ביציאות. אם לא רוצים שידקור - אפשר להשרות את החרובים במים כמה שעות זה מתנפח מעט ומתרכך.

רותי ב.

New member
זכרון ילדות שבעצם רציתי

לספר בסוכות, אבל מתאים מאד גם לט"ו בשבט.... חוץ מכל הפירות שבט"ו בשבט הקפדנו לטעום, אלו היבשים, וגם הטריים שניתן היה להשיג ולברך עליהם ... ´בורא פרי....´ מי פאדרה, קי ארא אין לוס פרימרוס דיאס אין ישראל חקלאי, אין קיבוץ, מי קונטבה מונצ´אס קוזאס פור ארבוליס, אי פרוטס, אי רוזאס, אי קומו קרסי (גודל) אסטה פרוטה, קומו לה אוטרה... קוואנדו די אסמברה אסטו, קוואנדו אקיו, מונצ´ס קונסז´אס די ´קאזאלינוס´ (כפריים).... און דיה, יו ארה איז´יקה ציקיטיקה, די סינקו אניוס, אי מוראבמוס אין יפו, אקיוס טיימפוס, מי מנדו מי מדרה קי לי מרקה קזו, אל באקאל.... יו מי חוואה, מירקי איל קזו..... קוואנדו מי דמנדו אונדה אסטה איל קזו קי מרקי, לי דישה קי לוּ אסמברי (שתלתי אותו) קי קרסה מאס די אסטי קזו.....

חמודה

סיפורך מרגש עד לדמעות ומזכיר את התום, האהבה, החמימות , היושר שהיו מנת חלקנו בעבר כשספגנו( את כל הנ"ל) בילדותנו מהורינו שחוו כל כך הרבה, וספגו בעצמם כל כך הרבה סיפורים מהעבר של היהודים - אבל אותנו חנכו כמו שאמרתי בתחילה בחמימות ותום...וכו´..... ולכן הילדה הקטנה רצתה לשתול את הגבינה קי קרסה - חמודה אותי זה מאוד ריגש - נגע לליבי ואולי בי אישית זה נגע יותר מאחרים למה ? לאלוהים פתרונים. מחבקת אותך

אסטרלו

New member
|חיבוק../images/Emo6.gif אי טו טריאיטיס דמי קקרייה

אגרנדסר פימינטונס ינוס קון קרנה אי ארוז?

רותי ממטטס דה לה ריזה, לו אנסמברטס

אל קזו? מימדרה מה מאטאבה דה חפתונה סי לה אזייה אסטו, קואלו טה איזו טו מאדרה?

angelici

New member
אסטו אז נאדה מארמנה סימברו../images/Emo6.gif

פרס כלמטירון אין לטלגה=שקית קואנדו לדמנדימוס אונדה סטה טוס פראס כטיניאס אין לה טלגה,מוס טומו אלה גוארטה אי אמפסימוס אבושקר נו טופימוס לס פרס אי מארמנו לדישו אמיארמנה דקה נו מיטיטיס נישן=סימן פרה כספאס אנדה לוס סמברטס אי אמפסו היורר מארמנה כנו סטה טופנדו אל לוגאר כסמברו, סינטיו אסטו מגרממה=סבתי אי פישין וינו אי דישו אוזו´ מאלו=עין חולה (לא יודעת למה היו אומרים על אדם מסכן או בוכה אוזו´ מאלו=עין חולה) לה טומו דלמנו אמיארמנה אי סליבו אלה קמארטה אי אייה אנקשו למנו על הטטה=שד(מטפחת קשורה עם כסף היו נוהגים לדחוף לתוך החזיה) אי קיטו און מסו אניודו=מטפחת קשורה אביו אל איניודו אי קיטו דאיה אונוס קואנטוס מיטליק=מעות אי לדיו דמואבו.חחח

tsiporganeden

New member
אנג´ליק אוז´ו מאלו זה עין הרע, לא

עין חולה, ככה היו אומרים כשחשבו שמישהו עשה לנו עין הרע, חוץ מאיינאראח, מה זה הזכרת לי את ילדותי, גם סבתי ז"ל שמה את כספה בתוך מטפחת קשורה ושמה בתוך החזיה, היה לזה יתרון גדול, לא רצו לבנק, לא נכנסו לאובר דראפט, לא שילמו הון תועפות ריבית על מינוסים ודמי טיפול, גם אני ניסיתי תקופה להשתמש אך ורק בכסף מזומן, אבל כשראיתי שהכסף נגנב ממני ולא אגיד כאן מי, תביני לבד, הפסקתי. באותה תקופה יכולנו להשאיר את הדלת פתוחה כל הלילה, ולמרות שלוד היתה מוצפת ערבים לא פחדנו, כי לא גנבו כלום ולא נשקפה סכנה לחיינו, אך היו ימים חבר.........

Sarika

New member
אפרורפו אבידה....

פגשתי פעם אשה יראת שמים, שסיפרה שישנה תפילה מסוימת שמסייעת למצוא אבידות בצירוף עם תרומה לקופת צדקה. אשרי המאמין!

למעלה