ט"ו בשבט הגיע

ט"ו בשבט הגיע ../images/Emo16.gif

והערב הדלקתי נר זכרון בבית. קניתי לפני יומיים שני נרות זכרון - לבית ולבית הקברות. עליה לקבר לא תהיה השנה בתאריך (מחר...) ואולי-אולי היא תהיה אחרי שאמא שלי תחזור מחו"ל, ובכל אופן - הכנתי נר. מוזר ומעניין היה לצפות, על רקע הנר, בסדרה שאני אוהב 'מתי נתנשק', כשבדיוק בפרק של היום, הגיבורה הראשית בסדרה עולה לקבר של מי שהיא גילתה שהוא אביה הביולוגי, אחרי שלא הכירה אותו מעולם וביררה בדרך לא דרך מיהו. בבית-הקברות היא פוגשת את אשתו של אותו אב ביולוגי, שמעולם לא ידעה שהוא בגד בה ושנולדה לו ילדה. יותר מזה - האישה אומרת לבת שמעולם לא היו להם ילדים, כי בעלה היה עקר. ועוד יותר מזה - גם על הקבר שבסדרה תאריך המוות הוא שנת 2004. לא שמתי לב לשנת הלידה.

אגס,

כן לפעמים אנחנו שמים לב לפרטים כאשר אנחנוקשורים באותו זמן כלומר אם תלמד משהו פתאום תשים לב שיש על זההרבה דיבורים. בכל אפן ראיתי שהחלטת לא לעלות לבד. זתך אני מקווה שאמא שלך תרצה לעלות איתך ושהיא לא תתבאס לעלות ישר אחרי שהלכ לעשות "חיים". ובקשר לפרק אני חושבת שאולי באינטרנט יש את הפרק שראית ויהיה אפשר לראות מה שנת הלידה.

שוב תודה לך ../images/Emo140.gif

אנחנו משפחה שמאוד לא מקפידה על מסורת ועל מצוות, ונדמה לי שבשני הצדדים של המשפחה שלי (גם של אמא שלי וגם של אבא שלי) יש מן נטיה לא לקיים מצוות כפי שהן כתובות, אלא להתגמש כמה שאפשר ולהתאים את זה לצרכים שלנו. אולי בגלל זה הדודות שלי אמרו די בקלות שאולי הן אל יעלו כלל לקבר השנה. רק שתביני - אחרי ההלוויה אני הייתי היחיד במשפחה שהקפיד לשמור על חודש אבל, ולא ללכתלאירועים משמחים כאלה ואחרים, אבל גם זה לפי קריטריונים אישיים שלי. גם זה נחשב ליותר מדי במשפחה שלי. אבל בסה"כ מה שכל אחד אצלינו מחליט - לא ממש מתווכחים איתו. ובסה"כ זה בסדר אם נעלה לקבר באיחור ניכר מהתאריך המדוייק. ובקשר לפרק - כן, יש אותו באינטרנט, ואני בהחלט אבדוק את זה שם, אם כי זה באמתלא אומר כלום אם במקרה, בסדרה, הם בחרו גם בתאריך שמסתדר איתנו... אבל סתם, בשביל העניין.

A GIFT OF LOVE

New member
מבינה שהיום עבר איכשהו..

אגב, לדודות שלך אין כל חובה לעלות לקבר על פי ההלכה היהודית.

מממ... לא ידעתי את הפרט ההלכתי הזה

ולגבי היום - דווקא עובר כיום רגיל, אולי בגלל התחושה שעוד אפשר יהיה לעלות לקבר גם בשלב מאוחר יותר, וגם בגלל הידיעה שאני לא שובר שום דבר בנורמה המשפחתית ולא פועל, חלילה, נגד הזכרון של אבא שלי.

אין בעד מה!

כל הכבוד לך שעמדת באיסורים של חודש (למרות שאנחנו (הילדים) מצווים שנה) אניחושבת שאם אתה דווקא מרגיש שיש צורך לעלות באותו תאריך פשוט תעלה לבד, ואם אתה לא רוצה לבד תעלה עם חבר/ה / ידידה או במילים אחרות מישהו שאתה מרגיש קרב אליו. מה עם אחים שלך? יש לך? אולי תעלה עם אחד מאלה?

אין לי אחים

וגם לא אחיות - זה דבר בעייתי בפני עצמו, אבל זה עדיין מוזר לי לעלות לבד לקבר. אולי עוד אחליט... (ומזל שהפורום הזה קיים...)

צריך לחשוב על זה טוב

זה מאוד לא כדאי לבוא עם מישהו שהקשר איתו לא ממש מתאים לזה, רק כדי לא לבוא לבד. אני צריך לחשוב טוב-טוב את מי אני מביא לשם.

אגס,

ברור שזה לא סתם חבר/ה או ידיד. זה מישהו שאתה מרגיש שיכול לבוא איתך ולא איזה סתם חבר שהוא היה פנוי ולכן באת איתו. אתה מבין? מה עם בני דודים? לא מתאים??

אממ ../images/Emo16.gif

יופי שהדלקת נר בבית,אתה לא חייב לעלות לקבר אם לא נוח לך לבד. למרות שלפעמים קשה לראות את זה,הסדרה מראה שיכול להיות יותר גרוע. אייי צירופי מקרים,אם רק הייתי מקבלת שקל על כל צירוף אירוני שהיה בחיי..

eshkolit32

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo24.gif

אני שמחה לשמוע שהכנת נרות, שהדלקת היום נר ויש לך עוד אחד שאתה מייעד לבית הקברות למרות שעדיין אתה לא יודע מתי בדיוק תעלו לבית העלמין. יש משהו בנרות שנותן תחושה שהנה, אנחנו זוכרים, לא שכחנו, יש בהדלקת הנר מעשה סמלי, אני איכשהו שמחה שמצאת מעין פשרת-ביניים כזאת, משהו לעשות כדי לזכור, בלי שום קשר לעלייה לבית העלמין, אחרי כל ההתלבטויות שלך... איך אתה מרגיש? מקווה שאתה בסדר, מקווה שמחר יעבור בשלום . . . תחזיק מעמד !

שוב תודה לכולם, וגם על מה שכתבת ../images/Emo98.gif

אתמול דווקא עבר כמו יום רגיל, בלי תחושות מיוחדות. למה? אולי כי מיציתי את הטראומה כבר בתקופת המחלה של אבא שלי, בשבע השנים לפני מותו. אולי כי על המשמעויות האמיתיות של החיים שלי עם אבא שלי אני חושב ביומיום, ולא תמיד אני באמת צריך בשביל זה יום שנה. אבל גם את יום השנה אסור לשכוח, כמובן...

למעלה