ט"ו בשבט בפתח. מה לנטוע?

ט"ו בשבט בפתח. מה לנטוע?

שלום לכולם מזמן לא הייתי פה ואני מה זה מתגעגעת.... בכל מקרה, בדקה ה-90 אני רוצה המלצה מה לנטוע עם הילדים בגינה שלנו בט"ו בשבט. בעמק חפר המזרחי. 1. פומלה 2. תפוז 3. אפרסק לבן 4. אוג הדונג (מישהו יודע איפה יש זמין מעכשיו לעכשיו באזור השרון?) את כל העצים דלעיל ננטע מתי שהוא בגינה. השאלה מה עדיף עכשיו? הכי הכי בא לי על האפרסק...האם העונה מתאימה? אודה על תשובות מהירות ובכל מקרה - חג שמח!!!

raya

Well-known member
במקום פומלה אני ממליצה... על פומלית. הפרי עסיסי יותר ומאד טעים. בגינה בבית הורי (בעמק חפר) יש פומלה, ואצלי (בבאר שבע) יש פומלית. רעיה

מוטי בר

New member
היי, שבת שלום וטו´ בשבט שמח. תוכלי

לשתול את כולם מלבד עצים רגישים לקרה כדוגמת צאלון,אלמוגן,אלמון הודי,אנטיגון דק עוקצים, קלרודנדרון הדור ועוד רבים הצורכים חום. היות והדרים לא כל כך רגישים לקור למרות שהם מעדיפים חום, ונשירים בגלל אורך יום,זה ממש הזמן הטוב ביותר,(מלבד נשירים בגלל טמפ´ כמו אלו שהזכרתי). ורדים מאוד מומלץ לטעת כעת אם יש לך עניין בהם. בידידות, מוטי בר.

תודה, נטענו כבר אפרסק לבן../images/Emo143.gif

מוטי שלום!! תודה על התגובה אבל כבר נטענו אפרסק לבן מסוג בבקוק לפי המלצות שקיבלתי כאן באוגוסט (הדפסתי ושמרתי). באוגוסט ביררתי מה לבקש ליומולדת... ( ננטע מנגו - קיט) נשאר לי מתישהוא באביב להתארגן על תפוז (מתלבטת בין שמוטי לוושינגטון) ופומלה. אני חושבת שאחרי זה יהיו לי כל עצי הפרי שמעניינים אותי וראה איזה מזל , גם לא נשאר לי עוד מקום בגינה...
למרות שאם אמצא עוד משהו אני כבר אמצע לו מקום... (רציתי חרוב, אבל הפריחה נורא מסריחה. ורציתי גויאבה אבל בעלי לא יכול לסבול את הריח...)

מוטי בר

New member
היי, ושינגטון הרבה יותר מתוק וטעים

וגם מתקלף הרבה יותר בקלות ביד.(הבשיל בחודש שעבר ועוד יש על העצים.

למעלה