ט"ו באב

m i t a l y

New member
ט"ו באב

ט"ו באב מתקרב-יום ד' הקרוב- ובין המלחמה שמתחוללת לבין חיי היום-יום עם שתי ילדות קטנות בבית,, צריך לחגוג את מה שיש, וזאת האהבה
, ובאמת, למרות שמאוד חששתי מהמעבר לחיים משותפים עם בעלי, אנחנו מצליחים לשמר ולהחיות את האהבה בינינו
הדבר היחידי המעיב את היחסים, ולמרות שהתרחקתי, פיזית לפחות, הוא מערכת היחסים עם אבי
(מזמן לא כתבתי עליו נכון?). אני יודעת שגם הוא צריך להסתגל למצב שאני כבר לא גרה איתו בישוב, ואפילו לא באזור, ואני יודעת שעצם המעבר יכול אולי ליצור אצלו ולהוליד תחושות של כעס, אבל, ככה? למה בכל שיחת טלפון הוא נשמע לי כל כך מריר? כועס? מצווה? הוא שמח בשבילי, אני יודעת. תמך בי ועזר לי להעביר את חפציי. קדח, עזר לי לסדר את הבית, הרים וסייע באריזה, אז... האם זה נותן לו רשות להתייחס אלי שוב כאל ילדה קטנה? להגיד לי מה לעשות ומה לא לעשות? בעלי אומר, "עזבי, ככה הוא, לא תשני אותו, ככה הוא נשמע גם כשהוא מחייך"... אז למה לי זה לא נשמע לי ככה?

גלבועא

New member
לפני הכל

חג פריון כנעני וימתיכוני ודומה לעוד חגי פריון ברחבי העולם. אין לו שום קשר לאהבת הורים וילדיהם. אני כמובן מזדהה אתך בעניני אביך, אבל עצה אין לי לתת לך.

m i t a l y

New member
../images/Emo13.gif

פשוט כללתי את שני "העניינים" בהודעה אחת.
יקירי, על ההזדהות.

alona 9

New member
מיטלי

גם לי עיצה אין לתת מלבדלהקשיב לאיש שלך, תראי,הורייך "שלטו" בחייך בצורה מסויימת,גרתם קרוב אליהם,וגם אם לא הסכמת לשליטה הזאת כמעט לא נעלמו דברים מעינהם, אין ספק שיש בו רגשות מעורבים,מצד אחד,הוא שמח בשבילך,תמך ועזר,ומצד שני יתכן והוא לא כל כך בטוח שהכל כרגיל אצלכם, כי הרי הוא אינו בסביבה כדי להעביר ביקורת,לחנך וללמד.. יכול מאד להיות שההתייחסות הזו היא להזכיר לעצמו וכמובן להזכיר גם לך שאת עדיין הילדה הקטנה שלו,ואיך הוא עושה זאת? עם הנו,נו,נו, באצבע,עם הכעסים והנזיפות. ולמרות שאין לי עיצה מלבד מה שנאמר לך,אני מאמינה, שעם הזמן הוא יסתגל למעבר שלכם,ואז...אולי יצאו ממנו רק הרגשות האמיתיים..השמחה, והגאווה בבתו.

הדור שלך אביך היה דור

שידע הכל הכי טוב. הכל היה שחור לבן. הילדים שלהם נפגעו מהם. הם יותר רכים בנפשם. יש פער ריגשי גדול בין הדורות. אביך לא יכול להיות יותר רך אליך. הוא כנראה תמיד היה כעסן ומטיף. התקוה נמצאת אצלך. את כבר לא ילדה קטנה. לכן מה שהוא אומר לא אמור להשפיע עליך. ואם זה עדיין משפיע אז יש מקום לעבודה עצמית. הייתה לי פעם דודה שהייתה מדברת דברים איומים. כשהייתה מתקשרת הייתי מניחה את השפורפרת רחוק מהאוזן ומידי פעם מקשיבה קצת ואומרת משהו שתחשוב שאני מקשיבה. וככה מנעתי מהארס שלה לחלחל אלי. בקיצור לא צריך להקשיב לכל מה שהוא אומר. הוא במילא לא יבחין. תנסי, אולי זה יעבוד עבורך.

בעלך נתן לך עצה טובה

יש אנשים,בעיקר הורים שמרגישים שחייבים ליעץ (הילד תמיד ישאר ילד של אבא/אמא) לכן לא תמיד צריך להגיב או להתיחס לנאמר. אפשר להקשיב, ולא חייבים להשיב.

למעלה