ט"ו באב

התכוונת ליוצאות ומחוללות?

לא, אתמול חזרתי ממחנה בנ"ע זה סתם נדמה לי או שדתיים מתעלמים מהחג הזה לחלוטין, למרות שבעצם מקורו בתנ"ך?

rigoletto111

New member
אני חושב שבתלמוד דווקא כתוב "חולות"

נראה לי שהדתיים היום מתעלמים מזה כי היום כל החבר'ה ממרכז הרב הפכו את ה"צניעות" למצווה הכי חשובה, ובעצם כמעט היחידה, ביהדות. תופעה המוכרת גם מתנועות פונדמנטליסטיות בדתות אחרות. ולכן הקטע הזה שנשים רקדו בחוץ , בנוכחות גברים, נורא לא נוח להם. ויש גם כל מיני הסברים מגוחכים של דוסים היום שמסבירים למה אז זה היה מותר והיום אסור...

rigoletto111

New member
בשמחה!

בזמן בית המקדש היתה על האנשים "רוח קדושה" ובגלל זה הנשים היו יכולות לרקוד "מתוך קדושה" עאלק. אבל היום אין בית מקדש ולכן אסור. והמשפחה שלי באמת נעלבה קצת כשההסבר הזה הצחיק אותי. אגב, היום עצרו בירושלים רב שהתפשט - והדגים מסאז' אירוטי. אני בטוח שהבנאדם פשוט סבל ממנת יתר של רוח קדושה

almog4

New member
בואו ניזכר כולנו מה באמת היה שם

תזכורת קצרה - ולא כ"כ נעימה... על הארועים שהובילו ל"חג האהבה והמחולות" בט"ו באב : בקובץ המצורף. והערה: אם אתם שואלים אותי - גם אני לא הייתי מת להנציח את זכרון אותו ארוע כיום, כששבט בניימין כבר לא קיים. חג אהבה נעים...
דני

תגיד,

אם אני נפלתי על כרעַי ועל קרבי קרבן לאהבה של פעם בחַיִים לאשּה שאני מוכן לעשות בשבילה שמיניות באויר, להיות הכלב שלהּ, לא לראות אותה ובסוף למות -- -- אני צריך "לזכֹּר את הכֹּל, לזכֹּר ודבר לא לשכֹּח" על דחף הרבִיָּה הראשוני שעבר במשך עשרות אלפי שנים טראנספורמאציה והפך לאהבה לא הגיונית, טראגית ויפה?

אחר

New member
האם זו בדיחה

אני לא זוכר שום רמז במקורות לכך שהמחולות נקבעו בעקבות פרשת פילגש בגבעה. אולי מישהו יחכים אותי. חוץ מזה, דער רוסישער צודק. זה די מזכיר את המודעות שמתפרסמות כל שנה לקראת הסילבסטר עד כמה היה אותו סילבסטר איש רע ואכזר, ואיך יתננו ליבנו לחוג את היום שנקבע לזכרו.

אחר

New member
נראה לי שמוכח שם ההיפך

שם כתוב שהמחולות היו נהוגים "מימים ימימה" ואלו שדאגו להמשכיות שבט בנימין רק תפסו טרמפ על האירוע

almog4

New member
מה שאני מבין מהטקסט זה

שהיה אמנם חג כלשהו - לא מפורט - שהיה נחוג בשילה מימים ימימה ושבאמת "תפסו עליו טרמפ" , במחשבה איך אפשר להציל את שבט בנימין מהכחדה, ואז החליטו שהבנות יפזזו בבגדי לבן, וכך יוכלו הבנים לקחת אותן בלי להפר את הנדר. אבל לא ניכנס לויכוח, זה לא מאוד משנה.

לכל מי ששנה ופירש, או ששכח תלמודו

קטע גמרא עסיסי מן המקורות כשירות מיוחד לחברי הפורום: "אמר רשב"ג לא היו ימים טובים לישראל כחמשה עשר באב וכיום הכיפורים: בשלמא יום הכיפורים משום דאית ביה סליחה ומחילה, יום שניתנו בו לוחות האחרונות. אלא ט"ו באב מהי? אמר רב יהודה אמר שמואל: יום שהותרו שבטים לבוא זה בזה. מאי דרוש? זה הדבר אשר צווה ה' לבנות צלפחד וגו' דבר זה לא יהא נוהג אלא בדור זה. אמר רב יוסף אמר רב נחמן: יום שהותר שבט בנימין לבוא בקהל (אלמוג, ברוך שכוונת, הצליח לך במקרה) שנאמר: ואיש ישראל נשבע במצפה לאמר איש ממנו לא יתן בתו לבנימין לאשה. מאי דרוש? אמר רב: ממנו ולא מבנינו. .. מיוחסות שבהן היו אומרות בחור וכו', תנו רבנן: יפיפיות שבהן מה היו אומרות? תנו עיניכם ליופי, שאין האשה אלא ליופי. מיוחסות שבהן מה היו אומרות? תנו עיניכם למשפחה, לפי שאין האשה אלא לבנים. מכוערות שבהן מה היו אומרות? קחו מקחכם לשם שמים ובלבד שתעטרונו בזהובים. אמר רב עולא ביראה אמר רבי אלעזר: עתיד הקב"ה לעשות מחול לצדיקים והוא יושב בינהם בגן עדן, וכל אחד ואחד מראה באצבעו. שנאמר: ואמר ביום ההוא הנה אלוהינו זה קוינו לו ויושיענו, זה ה' קוינו לו נגילה ונשמחה בישועתו. הדרן עלך בשלשה פרקים וסליקא לה מסכת תענית (תענית ל:)

almog4

New member
לא היו ימים טובים לישראל כחמישה עשר

ובתענית ד' ח' מוזכר : "אמר רבן שמעון בן גמליאל, לא היו ימים טובים לישראל כחמישה עשר באב וכיום הכפורים, שבהן בנות ירושלים יוצאות בכלי לבן שאולין, שלא לבייש את מי שאין לו. כל הכלים טעונים טבילה, ובנות ירושלים יוצאות וחולות בכרמים... ...צאנה וראנה בנות ירושלים במלך שלמה, בעטרה שעטרה לו אמו ביום חתונתו וביום שמחת ליבו" (וכן הלאה).

למעלה