ט' באב 1929- הפגנה בכותל

Time2timE

New member
ט' באב 1929- הפגנה בכותל

רציתי לקבל עוד מידע מאחר והמחנכת שלי AKA המורה להיסטוריה אמרה כמה דברים שקצת "דגדגו" אותי: 1) שאחת מהסיבות למאורעות תרפ"ט, יותר נכון הסיבות לתזמון המאורעות ע"י חאג' אמין אל חוסייני הייתה הפגנת בית"ר בכותל. האם זה באמת היה כך? האם תוכלו להפנות אותי להתייחסויותיו של ראש בית"ר לכך? 2) שז'בוטינסקי היה פרו-בריטי ^.^ , היא הסבירה את זה במובנים שלא הכי קלטתי אבל הרעיון המרכזי היה שהוא הבין שהבריטים יוכלו לעזור לנו לקדם עניינים או משהו.. זה נכון? תודה מראש חג שמח שבת שלום טל

MS6

New member
חצי נכון בערך...

אבל סה"כ המורה שלך הפגינה בורות דלעתי. 1. לא הייתה הפגנה של בית"ר בכותל, בית"ר (או יותר נכון המפלגה הרוויזיוניסטית) קראה לממשל הבריטי לממש את זכויות היהודים על הכותל המערבי, קדמו למאורעות התנגשויות בין יהודים לשוטרים בריטים. הערבים חיפשו תירוץ לצאת במאורעות כנגד היהודים וההתנגדות של הרוויזיוניסטים להתפרעויות הערבים היוו תירוץ. 2 . בתחילה ז'בוטינסקי חשב כך, לפחות עד 1920. זו הייתה תקופה קצרה מאוד, שנתיים סה"כ. אחרי שז'בוטינסקי הנהיג את ההתנגדות לערבים בפרעות 1920 הבריטים עצרו אותו (משום מה אני גם זוכר את התאריך... 7 באפריל 1920, יש בניין בירושלים ליד כיכר ציון שעליו יש שלט גדול שבו כתוב "כאן התגורר ונעצר זאב ז'בוטינסקי ב-7 באפריל 1920"). צריך לזכור שבמלחמת העולם הראשונה ז'בוטינסקי תמך בבריטים ואף הקים יחד עם תרומפלדור את "גדוד נהגי הפרדות", אבל אחרי שהוא נאסר הוא שינה לחלוטין את יחסו לבריטים, הוא היה המפקד העליון של האצ"ל עד מותו ואפילו חשב על רעיון מהפכני של כיבוש הארץ מידי הבריטים ע"י מיליון יהודים פולנים.

Time2timE

New member
תודה.

שיעור הבא בהיסטוריה לומדים על ז'בו והרוויזיוניזם. סופסוף.

שקר.

זה לא נכון.. הערבים רוצחי ומחפשים תירוץ.. אם ככה מה היה התירוץ ב-1920? הם אוהבים את הרצח שלהם חם ומהביל, ורק מחכים להזדמנות לרצוח.

עוד מס' שינויים...

בהחלט היית הפגנת בית"רים ב1929 מול הכותל (אגב זו לא הייתה הפגנה אלא עלייה לרגל לכותל) אבל המאורעות שפרצו אז לא פרצו בגלל הפגנה ובלי קשר המאורעות תוכננו במשך זמן מאורעות 29 היו מאורעות "מאורנות" אם דגש על המאורגן שזה דבר שלא קורא ברגע מה עוד שעושים אבל היסטורי בהשוואה של אז להיום אין שום סיבה שעלייה של כמה יהודים "תמהוניים" לכותל אז יכול היה לגרום להידרדרות של המצב כפי שזה יכול היה להשפיע כיום (כשכמות האנשים גם יותר גדולה וכו'...) היה זה תירוץ ואני חושב שאז אפילו זה לא היה התירוץ הם לא היו צריכים תירוץ הם טענו שהבריטים הם יותר מידי פרו יהודים ולכן נפתחו המאורעות לטענתם ב1920 מקים ז'בוטינסקי את ההגנה ביחד אם עוד מס' יהודים ואם איני טועה הוא נעצר בעיקבות זאת כממריד נגד השילטון או משהו בסיגנון... ז'בוטינסקי מעולם לא היה מפקד האצ"ל נכון שהוא היה איש הרוח של האצ"ל וראש התנועה שהאצ"ל יצא משורותיהה ועבד תיחתיהה (התנועה הרוויזיוניסטית) אך מפקד האצ"ל הוא לא היה (אם לזה התכוונת אז צדקת וסליחה אבל חשוב להבהיר זאת מיכוון שאחר כך נטען שז'בוטינסקי היה איש אלים וכד'... על ידי חוגים הרוצים שז'בוטינסקי יתאים לתבנית שהם מציירים של הימין וכו'...) בברכת תל-חי וא"י השלמה יאיר קלויר

MS6

New member
עד מותו ז'בוטינסקי היה המפקד העליון

של האצ"ל, לא המפקד בפועל אלא המפקד העליון. לגבי הפגנה ב1929.. זה בעצם הייתה התגובה של הבית"רים כנגד הפרובוקציות של הערבים.

למעלה