ט' באב... למי אכפת!

T o K i O

New member
זאת סה"כ הגדרה ולא איזה חוק טבע.

וכדי שתבין את הרעיון.. זה כמו שתכתוב תוכנה ב300 שפות תכנות שונות. יוצרו כל הזמן בעיות בתפעול ותפקוד של זאת עם זאת, כי כל אחת מבוססת על רעיונות שונים ופעולת בצורה שונה. במיוחד יהיה קשה עם כל מיני וירוסים כמו "דת" ו"מטיף2000".

ltz

New member
מה עם ערך לאומי כמו:

כמו שאתה חוגג את יום העצמאות יום הזכרון לשואה ויום הזכרון לחללים. לא תמיד בגלל שאתה מאמין בסיבה בגללה מתו בגללה נלחמו. אלא כי אתה חלק מציבור לאומי גדול. אני לא בטוחה שאני עצמי מאמינה במה שאמרתי אבל זה מה שעלה לי לראש בשניה שראיתי את הודעתך.... אשמח בכל-זאת לתגובה

מה זה "מאמין" ? אם יש סיבה אז יש סיבה.

אם מנהיגי היהדות- הרבנות- שממציאים כל יום חוקים חדשים ומבלבלים ת'תחת אומרים לעשות משהו- אני אמור לעשות זאת כי אני יהודי במוצאי האתני ?

ltz

New member
"כל יום ממציאים חוקים חדשים"???

ואני חשבתי שאתם מתלוננים על מקובעות וחוסר רלוונטיות להיום

isssac1

New member
נו נחכה עוד אלף שנה וניראה מה יאמרו כמוך על

יום השואה

טרף טרף

New member
יגידו מה שיגידו, זה לא ישנה את ההיסטוריה

בכלל עוד אלף שנה לא תהיה כלל מדינת ישראל לכן גם יום השואה הלאומי לא יהיה(אולי ישאר הבינ"ל) וספק גדול מאוד אם תהיה אנושות... כי אנו רואים שיום השואה העולמי לא עוזר כלל למנוע שואות חדשות שמתרחשות במקומות שונים בעולם, אנשים הם עדיין חארות ולא עוזרים אפילו לבני העם והגזע שלהם, וכל שכן שלא עוזרים לעמים אחרים

באמת למי איכפת ?

כשם שלא איכפת לך על אסה ששיחד את מלך ארם [סוריה ?] להכות בישראל האלילית. כך לא איכפת לי שבאותו בור שכרה המלך הצדיק לבעשה, באותו בור שחט בן נתניה את גלוחי הראש וקרועי הבגדים שבאו לבכות על חורבן בית המטבחיים אחר התנקשותו באבו קרעה` -גדליה מצרלי וחצי

רון סי

New member
יש גבול למה שאפשר להתאבל

הן על אסון פרטי, הן על אסון לאומי. חורבן בתי המקדש הוא אירוע רחוק מאד בהסטוריה, והוא אירוע שמקושר לדת. הגיוני שחילונים לא יתחברו אליו, ונראה לי שגם דתיים לא יכולים להיות ממש עצובים, אלא רק לציית למצווה המסדירה את ההתנהגות ביום הזה. אני תומך גם במה שנאמר בשרשור (ע"י טרף טרף), שימים מיוחדים לציון אבל אינם הכרחיים, ואף מזיקים, לזכר האסון. יום מיוחד לאסון מהווה דווקא מעין יציאה ידי חובת האבל. כאילו, היה אסון, אז צריך לעשות משהו בנידון, אז הבה נקבע איזה יום ונגמור עם זה. התייחסות כזו היא התייחסות מזלזלת באסון.

לאונידס

Active member
אין קשר להסטוריה, יש קשר רק לדת

בית המקדש חרב בז' באב הדת הממוסדת החליטה להזיז את התאריך, כרגיל תוך כדי פלפולים בנסיון לסתור משהוא שרשום במפורש בתנ"ך. אכן החילונים לא מוכנים לשחק מטומטמים ולקבל את הפרשנות המאוד יצירתית שהופכת את מה שרשום בתנ"ך, כאחד שכנראה מוגדר חילוני אני מודה באשמה, לא מוכן לשחק טמבל. אני עצוב על חורבן ומוות בלי קשר לתאריך שרירותי ושגוי שקבעה הרבנות. ט' באב במפורש לא קשור להסטוריה, הוא קשור רק לדת. מסתבר שהדת מתכחשת להסטוריה של עם ישראל.

O.K

מבלי להכנס לתאריכים מדויקים או לא. עצם כך, שאתה עצוב על מוות וחורבן מראה את שייכותך ורגישותך. התאריך שנקבע כיום אבל נניח והוא שרירותי , עדיין כמו ימי אבל אחרים שנקבעו בשרירות אמור לדבר אליך במידה כזו שלא תצא לבלות ולא תאמר לא מדבר אלי. תקן אותי.

למעלה