ט' באב... למי אכפת!

ט' באב... למי אכפת!

57% מהחילונים: ט' באב לא מדבר אלינו מה תגידו על זה? מה זה לא מדבר אלינו? האם זוהי בורות? כיצד אדם יכול להתכחש להסטוריה של עמו ... זה לא עניין של דת. התאריך מציין ימים קשים לעם ישראל לדורותיו. הטבח שנעשה ביהודים לא מדבר אליהם? גלות העם היהודי מישראל לא מדבר אליהם? יש מישהו שיטען שהכל סיפורים ולא קרה דבר בתאריך זה לאורך ההסטוריה?

היהודים לא גלו מישראל

אלא הישראלים הקדימו את גלותם בימי אסרחדון, והוגלו אל ארץ זבת חלב ודבש. אולם נתפתו לדברי אותו מוקיון ``קול על שפים נשמע בכי תחנוני בני ישראל...שובי בתולת ישראל! שובי אל ערייך אלה`` וסופם שהועלו על מוקד האוטודהפה שהקים יאשיה. וזהו סופם של הנפתים למחבתי``ם

isssac1

New member
מה? האם מרנינו ידענינו יאיר עיננו!

אסרחדון? אוטודהפה?

אסר חדון- אחד ממלכי אשור

הקדים להגלות את ממלכת ישראל ללחלח וחבור בערי מדי, על יד אפגניסטאן. וחלקם אשר התפתו למסיונר ירמיה ושבו אל הארץ, הועלו לבסוף על המוקד שערך יאשיה המלך, כמו האינקוזיציה בספרד. ויעויין במלכים ב החל מפרק יז

טרף טרף

New member
כל יום קורים אסונות לפרטים ולעמים שלמים

אני גם לא מציין ימי הולדת זה סתם טיפשי לקחת תאריכים ולתת להם משמעות מיתית, ובקשר ל 9 באב אין הוכחות לכך שבאמת בתאריך הזה נחרב בית המטבחיים הגדול, ואם כן אז אני לא רואה סיבה לעצב על כך שנחרב מקום אכזרי כזה שלא הרגו חיות בכמויות אדירות לצורך אוכל, אלא סתם כך ללא סיבה

>זה סתם טיפשי לקחת תאריכים ולתת להם משמעות <

וואלה? אז אני מבין שיום השואה הוא סתם תאריך בשבילך?! יום הזכרון לחללי צה"ל? שום משמעות? עזוב את בית המקדש. היום הזה מציין את סבלו של עם ישראל לאורך הדורות. אז אם יום השואה לא מדבר אליך אין לי טענות כלפיך. אתה סתם חולה נפש. אבל אם יום השואה כן מדבר אליך ויום הזכרון לחללי צה"ל גם מדבר אליך, אין סיבה שט' באב לא ידבר אליך.

טרף טרף

New member
חתיכת אפס מאופס, אני מכבד את זכר השואה הרבה

הרבה יותר ממך ומשכמותך, זה שיש יום בלוח השנה שמישהו קבע שדווקא בו צריך לזכור את השואה זה דווקא מזיק כי אז לאנשים בשאר השנה לא אכפת. אברום בורג מציע 3 תאריכים לזיכרון השואה, ואני זוכר את זה כל יום התאריך הוא לא מה שחשוב, בעיני לקחת תאריך ולהדביק לו משמעות לא עושה אותך מוסרי יותר או ערכי יותר, אבל אני חולה נפש מה אני מבין... ביום השואה יש הרבה טקסים מרשימים אבל ממשלות ישראל ואותם אלו שמשתתפים כאורחי כבוד בטקסים מתעללים בניצולי השואה העניים החיים בארץ וזה רק מראה לך עד כמה זה מלאכותי "תאריכים קדושים" כנ"ל לגבי יום הזיכרון, הצבא מושחת ורקוב והעיקר שבצבא יש המון טקסים מרשימים ושיאם ביום הזיכרון, מה אתה חושב שלא כואב לי על אלו שמתו? אלא שאני יודע שזה לא משנה להם אם יעשו יום מיוחד לזכור אותם, אני מודיע שאם אני אמות בלחימה לא אכפת לי שיעשו חגיגה ביום הזה ושאף אחד לא יזכור אותי יום הזיכרון לא יחזיר את החטופים ולא ימנע מחדלים בצה"ל. אני מבין שכמו שהרמב"ם כתב 90% בהמות, אז אנשים צריכים תאריכים מיוחדים להיאחז בהם כדי שלא ישקעו בבהמיות, אני קצת יותר מפותח מזה ולא צריך ימים מיוחדים כדי לתרום לסביבה ולזכור את מה שחשוב

דמגוג! תענה על השאלה.

לא שאלתי אותך אם אתה מכבד את זכר השואה אלא את יום השואה. אם אתה מכבד את יום השואה, תכבד את ט' באב. אם אתה לא מכבד את יום השואה, כאמור, אין לי טענות כלפיך.

T o K i O

New member
מה זאת אומרת לכבדת את ט' באב?. תגדיר בבקשה.

אין לי יותר מה לעשות חוץ מלהיות כנה איתך ולומר לך שצר לי על אותם מקרים. הן ביום השואה, והן בחורבן בית שני וראשון. למרות שהשואה עדיין בעני האסון הגדול ביותר לעם היהודי. והנה, גם ביום השואה אני לא צם. ואני בכל זאת מכבד את אותם החללים ובכל זאת אני לא מאמין שעינוי הגוף שלי יהיה סימן של כבוד במיוחד שאני לא מאין שיש מישהו שאני אני צריך לסמן לו זאת. (באותה מידה של אנושיות צר לי גם על אסון מגדלי התאומים, גם בשבילם אני לא צם וגם בשבילם אני לא מפסיק לעבוד...) אני ממשיך לחיות ולומד מטעויות שאנשים עשו בעבר. זהו.

לכבד...

למשל, לא לצאת למועדונים, בתי קפה ומקומות בילוי. להרגיש שייכות ורגישות. גם אם אתה לא צם... מה שהקפיץ אותי היו אלה שאמרו שזה לא מדבר אליהם... גם אם אתה לא הולך לבית הכנסת וצם זה אמור להשפיע עליך.

T o K i O

New member
בעניין של "לכבד" בדובר בהחלטה ובחירה אישית

מבחינת היגיון, אין לחוק זכות להגביל את בחירתו של האדם באם כן לכבד ובאם לא. מה מפריע לך שאדם מסויים לא מכבד? מה נותן לך להרגיש שיש לך זכות להגיד לבנאדם מסויים מה לעשות, ולהגדיר לו מה ניקרא מכבד ומה לא. מבחינה תפיסה של אתיאסט לא ניתן לכבד אדם שמת, ואין טעם בכך. הרי מבחינתי אין על כך שום חשבון. ואין גם מי שמחייב על כך. לא צר לי ספציפית על מיקרים בעבר אלא על מקרים שכאלו בכלל. החשבון שאני צריך לעשות זה לחשוב מה לעשות שמקרים כאלו מצערים לא יקרו עוד. (אם נסתכל במבט אחורה ניראה כי כל אותם הקורבנות הם קורבנות של אידאולוגיות אנושיות מטופשות..כך גם עניין האמונה באל ומלחמות הקודש וכך גם השואה..)

טרף טרף

New member
בעיניו מי שמכבד בצורה שונה את זכר

אותם מאורעות קשים הוא דמגוג וחולה נפש, למשל אצלי גם את ימי ההולדת שלי איני חוגג כלל כי אין בעיני משמעות לתאריכים מיוחדים. והסברתי למה אפילו נגרם נזק מציון תאריכים מסוימים בתור ימי זיכרון ועד כמה זה ציני שבאותם טקסים מרשימים בתאריכים הספציפיים הללו נמצאים בתור אורחי כבוד אותם רשעים שמתעללים בניצולי השואה, וגורמים למלחמות ולעוד מוות של חיילים. זהו דיון על דרך החברה להנציח ולזכור דברים, אנו יודעים כבר שמי שמציג דעה שונה משל ההמון הנבער זוכה ע"י האספסוף לצליבה

לא. אתה דמגוג כי כתבת מגילה שלמה

מבלי לענות על השאלה הפשוטה שנשאלת. אני מבין את מה שאתה אומר ומסכים שההגיון איתך. אך, יש פעמים, שההגיון גם אם הוא בריא לא נכון שיתן הוא את הטון. עליך, כיהודי, לכבד ימים כאלה גם אם אינך מאמין בכרח מציאותם.

מי הזכיר חוקים?

לא ניסיתי לכפות חוקים שיאלצו אותך לכבד משהו. פניתי לרגשות. הלא אתם תמיד עומדים עם מצלמות בידיכם ביום השואה רק כדי לתפוס איזה חרדי שמעז להתהלך בזמן הצפירה... (אבסורד.. אותו אחד שמצלם גרוע יותר מאותו חרדי... במקום להתיחד עם זכר הקרבנות הוא מחפש את הסקופ שלו) אני דוקא מבין את הטענה הזו. אינני חושב שלעמוד בצפירה יועיל במשהו אבל אני בכל זאת עומד. אני עומד כדי לא לפגוע ברגשות של אדם שזה יראה לו כהתרסה. האמת, כשאני בבית, אינני עומד. אבל, אינני יוצא לשתות עם חברים ביום השואה ואינני מחפש דוקא ביום זה לצאת ולבלות. גם אתאיסטים חייבים בכבוד הציבור. שייכותך לעם היהודי וההסטוריה שלו מחייבת אותך במינימום של הכבוד הראוי ולא שתאמר, לא מדבר אלי.

T o K i O

New member
זה רק אני או שבכל אתיאסט חבוי קומוניסט קטן?

האירועים שקרו ל"עם שלי" לא מקבלים חשיבות מיוחדת. לא צר לי על אלו שמתו בשואה בגלל שהם היו חלק מהעם שלי!! אלא צר לי בגלל שאנשים אלו הושמדו רק בגלל איזו אידיאולוגיה מטורפת. כנ"ל האנשים שנהרגו באסון התאומים רק שזה היה בקנה מידה פחות גדול. העם שלי זה כל מי שמוכן לחיות איתי בשלום. אני לא שייך לעם אלא רק חלק מאנושות שלמה.

T o K i O

New member
....

"למשל, לא לצאת למועדונים, בתי קפה ומקומות בילוי." .......... "לא ניסיתי לכפות חוקים שיאלצו אותך לכבד משהו." .......... " גם אתאיסטים חייבים בכבוד הציבור" יש חוק במדינה, חוק מהשפעה דתית, חוק שנבע מחשיבה הדומה לזו שלך! מבחינתי (ומבחינה מדעית, מציאותית..=]..) אדם שמת לא קיים. המוח מת ואין לו תודעה! אתה לא יכול לכבד מישהו שלא קיים, אתה לא יכול לחלוק משהו עם לא כלום. צריך להמשיך לחיות..

גם אם אינך מאמין בכבוד המת,

עליך לכבד את רגשות החי. אם תאריך מסוים נקבע במקום בו אתה חי כתאריך של זיכרון ואבל, עליך לכבד זאת. אבל, לא זו הנקודה. כאמור, קשה לי לראות את אלו שאומרים, לא מדבר אלי. לדבריך, ההסטוריה מדברת אליך ואתה לא מתעלם ממה שקרה. מספיק בשבילי.

T o K i O

New member
ויקיפדייה

עם ניתן להגדיר כקבוצה חברתית בעלת מספר מאפיינים משותפים, כגון מוצא אתני, שפה, דת, תרבות, היסטוריה, מנהגים או אזור גאוגרפי.

אם כך, אתה שייך לעם.

לא תוכל להחליט על אי שייכותך לעם. המוצא האתני, השפה, התרבות, ההסטוריה והאזור הגאוגרפי, כופים את שייכותך.

למעלה