טרשת נפוצה ולידה

Xביב

New member
טרשת נפוצה ולידה

שלום רב ! רציתי לשאול מהי הלידה המומלצת לחולות ט.נ. - רגילה / רגילה + אפידורל / קיסרית ? מה ייגרום ל"טראומה" הקטנה ביותר לגוף , כדי למזער ככל הניתן את הסיכוי להתקף הצפוי לאחר הלידה ? האם יש חסרונות לשיטה המומלצת הזו ? תודה רבה !

תגובה מחולת טנ שילדה

שלום Xביב כאשר ילדתי לפני כשנה את בני השני, המליצה הנוירולוגית על לידה רגילה. היא גם ציידה אותי במכתב שתאר את מצבי וכלל גם "הרשאה" להרדמה (ככל שאני זוכרת - אפידורלית) למקרה שהמצב יחייב ניתוח קיסרי. החסרונות (לכולם) - הלידה יותר כואבת. היתרונות - המנעות מהסיכונים (גם לכולם) הכרוכים באפידורל, לחולי טנ כנראה זה גם יותר בטוח. עברתי לידה לא אפידורלית עם שני ילדי, וזה אמנם כואב אבל בהחלט שורדים את זה.אני נעזרתי באקופנקטוריסטית להפחתת הכאב וזירוז (בלידה האחרונה היא ממש הצליחה להציל אותי ואת התינוק מואקום). באופן כללי, אנשים ממליצים על ליווי של דולה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

Xביב

New member
תודה

תודה לך על התגובה שאלתי את השאלה כי נודע לי שיש נוירולוגים שממליצים דווקא על הלידה הקיסרית . כך הטראומה לגוף היא הקטנה ביותר . דבר שיכול להוריד את הסיכוי להתקף של אחרי הלידה . אשמח לשמוע גם את דעתו של דר' קרני . בכל מקרה - שנכנס לבתי החולים רק ללידות ! הרבה בריאות

ayelety1

New member
אני שאלתי בעבר שאלה דומה

ואם איני טועה,התשובה שקבלתי היא שדוקא ניתוח קיסרי (ככל ניתוח) הוא בעל פוטנציאל לסיבוכים יותר מלידה רגילה,בייחוד סיבוכים זיהומיים המפעילים תגובה של מערכת החיסון ויכולים לגרור להתקף. אבל..נחכה לשתובתו המוסמכת של דר קרני.

danש

New member
זיהומים

זיהומים יכולים להיות גם בלידה רגילה, גם בלידה רגילה נוצר חתך שדרכו יכולים להיכנס זיהומים. פשוט הרופאים לא ששים להמליץ על ניתוחים קיסריים, כי: א. לא רוצים לקחת אחריות על ההמלצה לעבור ניתוח ב.מודאגים מהעליה במספר הנשים המבקשות ניתוחים קיסריים. הם לא מעוניינים שמספר המנותחות יעלה משיקולים כספיים ואחרים.

תגובה

אין על כך תשובה ברורה כך שההמלצה כיום הינה לידה רגילה , אלא אם קיימת סיבה אחרת שאינה נובעת מהטרשת ללידה אחרת.

danש

New member
הלידה השלישית שלי

היה לי התקף ראשון חצי שנה אחרי הלידה השניה שלי. שתי הלידות הראשונות היו לידות רגילות קשות מאוד, וממושכות. בתחילתן קיבלתי אפידורל, אך נהוג להפסיק את האפידורל כשהלידה מתארכת. עם בתי הראשונה הייתי 26 שעות בחדר הלידה, ובלידה נגרמו לי קרעים והייתי מאושפזת שבועיים. הלידה השניה היתה "רק" 14 שעות, והסתיימה בואקום. כאמור, חצי שנה אחרי הלידה הזו לקיתי בטרשת נפוצה. מאז לא היו לי התקפים, והחלטתי להביא עוד ילד לעולם. מספר שלוש שלי נולד לפני שנה וחמישה חודשים. הפעם החלטתי ללדת בניתוח קיסרי, לא בגלל הטרשת, אלא בגלל שתי הלידות הקשות שהיו לי. הנוירולגית אמרה לי שההרדמה צריכה להיות אפידורלית, ואסור שתהיה ספינלית. בסופו של דבר, ביום הלידה, המרדימים החליטו שלפי הספרות, עדיפה הרדמה כללית. הלידה בוצעה במהירות, וההרדמה לא השפיעה על התינוק. זו היתה הלידה הכי קלה, עם ההתאוששות הכי מהירה שהיתה לי. ואגב, ציפיתי ציפיתי להתקף אחרי הלידה, ובינתים הוא לא הגיע.

למעלה