טרריום

salingre

New member
טרריום

בניתי לבואה שלי (זכר 1.20 מטר) טרריום שיספיק לו לכל החיים מידות: 170*60*60 (אורך גובה עומק) הטרריום בנוי מעץ סנדביץ' מצופה מלמין והדופן הקידמי שלו מזכוכית 6 מ"ל מחוסנת הוא נפתח כמו תיבה (מלמעלה) ובשני הצדדים יש רשת לאיוורור (רקת יתושים שמחוברת לקירות באמצעות סיליקון ,תיכות עץ וחתיכות פלסטיק הינה כמה תמונות .. תגידו לי מה דעתכם נ.ב מצטער על האיכות אני לא רגיל כל כך למצלמה

salingre

New member
צירים חיצוניים

קניתי צירים גדלים מידי אז היינו יכולים לשים אותם רק מבחוץ .. אבל זה לא מפריע הארות והערות?? שבת שלום אורי סלינגרה

salingre

New member
ותמונה אחרונה בשביל הפרופורציה

אני לא תופס לו את הראש זה יצא במקרה בתמונה

BabaGee

New member
טרריום חמוד .

איך אתה מחמם ? בתור אחד שמתעסק דווקא בעבודות נגרות אז אין דבר כזה סנדוויץ' מצופה מלמין, התכונת מצופה פורמייקה אני מניח
למרות שמהתמונות המאוד לא ברורות אני חושב שדווקא יש איזה חתיכת מלמין בצד של הפתח איוורור, קשה לראות. אם באמת יש חתיכת מלמין אז אני הייתי מחליף אותה, החומר הזה לא מגיב טוב למים וללחות. אחרי תקופה לא ארוכה של מגע עם מים הוא יתחיל להתנפח, להתרכך ולהעלות עובש.

salingre

New member
צודק טעות שלי

מצופה פורמייקה.. החתיכה הזאת זה קרש ששמנו שם לחוזור הקירות הצדדים כי זה שני לוחות שמחוברים רק לצד אחד (לדופן האחורית) ולזכוכית אי אפשר היה לחבר טוב אז חיברתי קרש לקירות הצדדים וצבעתי אותו בלבן אני מתכנן להוסיף מנורת חימום בצד אחד של הטרריום (60 וואט ליבון אדום יספיק)?

BabaGee

New member
לא יודע אם זה יספיק

לא מכיר את עוצמת החימום שלה וזה תלוי בנפח שיש לה לחמם ובמרחק שהיא תהיה מהנחש (תיזהר מכוויות !) אני במקומך הייתי "מפעיל" את הטרריום בלי הנחש ועושה את כל המדידות ומתקן אם צריך (מרחיק / מקרב את הנורה או אפילו מחליף אותה במידה והיא לא מחממת מספיק / מחממת יותר מדיי) לפני שאני מעביר לשם את הנחש באופן קבוע , מה זה מפריע שהוא יעבור למקום מוכן הרי גם ככה הוא מקבל את התנאים שלו בטרריום הנוחכי אז עוד כמה ימים לא יזיקו

salingre

New member
אוקי תודה

רעיון טוב אבל עכשיו אני לא ממהר (קיץ) עוד חודש אני יתחיל בחימום.. תודה

60 וואט לא תספיק לך בחורף...

להערכתי אתה תיצטרך שתיים כאלה או 60+40 לגודל כזה של טרריום מנסיון שלי...נורה של 60 ואט בטרריום של 90 סנטימטר תיתן 25 מעלות בצד המרוחק ו-27,28 בצד החם.

למעלה