טרק לבד

sela v

New member
טרק לבד

בדיוק קראתי על המטייל הישראלי באיסלנד שקפא למוות בקרחון. מה דעתכם על יציאה לטרק לבד? הגישה לקרחון שאליו הוא יצא בלתי אפשרית בחורף או שמאד קשה, ולא הגעתי לשם. שמעתי שברדיו בארץ הזהירו שלא לטייל לבד.

חי בר

New member
אני בעד טרקים לבד, בארץ ובעולם

ולעתים קרובות זאת שיטת הטיול המועדפת עליי. אבל- 1. הדבר הכי חשוב כשעושים טרק לבד זה להיות מודעים למגבלות שלך. 2. כמובן להיות מצויידים בציוד המתאים כולל מזון, דלק, וכו' (שזה גם חלק מלהיות מודע למגבלות). 3. לא לעשות שטויות (סעיף 1, כנ"ל) 4. תכנון נכון של הטרק כולל אפשרויות לסיום מסלול באופן לא מתוכנן (סעיף 1, כנ"ל). מי שלא מתנהג בהתאם ליכולות ולנסיון שלו, נותן לטבע לעשות את העבודה שלו- ברירה טבעית. הטבע לא אכזר ולא סלחן הוא פשוט עושה את הדבר היחיד שהטבע יודע לעשות- להוציא החוצה מהמאגר את כל מי שלא מתאים ולא משנה מאיזה סיבה... לצערי מתו, מתים וימשיכו למות אנשים שעושים טעויות- בארץ ובעולם. אני לא רואה מה אפשר לעשות (אזהרה ברדיו "לא לטייל לבד" לא ממש עוזרת. אולי חינוך נכון לטיולים בבתי ספר, חוגי סיירות ותנועות נוער, סדרות חינוך בצבא וכו' יכולים להקנות כלים יותר טובים למטיילים לההחליט איך לטייל ובאיזו צורה). באופן אישי לא הייתי עושה מה שהבחור הז"ל בכתבה הנ"ל עשה.

wow23

New member
אני תומך בלטייל לבד

כמו כל דבר יש לזה יתרונות וחסרונות וכמו כל ספורט יש גם סיכון וכמו שחי בר כתב אם אתה מודע למגבלות ולסיכונים אין סיבה לא לטייל לבד (גם בארץ) דווקא כשמטיילים בקבוצה נוטים לקחת יותר סיכונים מאשר לבד. כמובן שלתנאים עויינים במיוחד או פעילות בסיכון גבוה רצוי בן זוג אבל בטרק הסיכונים הם די נמוכים רוב מי שעושה long distance מטייל לבד רוב היום בערב נחמד יותר לשבת עם אנשים אבל בהליכה עצמה היתרונות של לטייל לבד באים לידי ביטוי במיוחד.

izzy g

New member
זה לא חכם במיוחד--->>>

אפילו אם אתה מוכשר במיוחד כמו הבחור בלינק.

natyh

New member
לעומת זאת

הסלמנדרה יודעת לגדל ידיים ורגליים חדשות . אך עדיין לא למדה להשתמש באולר . נתי

sela v

New member
כתבות ב-YNET

לא עובדות בחו"ל, ודרך אגב אני לא מכיר אף אחד בחו"ל שמשלם ל-YNET כדי לקרא באתר שלהם. דרך להתגבר על זה לכתבה ספציפית זה ללחוץ על הכפתור בכתבה להדפסה או משלוח מייל אני כבר לא זוכר איזה, ואז לשלוח את הלינק הזה, וזה עובד מחו"ל. אז כרגע אני לא יכול לקרא את מה ששלחת.

izzy g

New member
יש גם ---->>>

לינק לכתבה באנגלית ב POST הראשון שלי.

jeshu

New member
זה תלוי אבל לא נראה לי כדאי יש גם משהו מאוד בונה בלטייל לבד (נראה לי).אישית,כמעט ולא יצא לי.בפרו פעם אחת לקחתי מדריך עם סוס רק כדי לא להיות לבד (באנגטה)ופעם אחת תיכננתי ללכת מכפר שנקרא קצ'ורה למצ'ו - פיצ'ו דרך צוקוקיראו (הכל מסלולים מטויילים וידועים)ופשוט היו שם עוד אנשים.התחלתי לבד ישנתי שם באוהל לבד בנקודת תצפית ובחוץ כלבים מהכפר חיטטו באשפה וקצת פחדתי שאולי בעצם אני לא כל כך לבד... היה פשוט מתסכל לחפש שותפים לטרקים בקוסקו.אף אחד לא רצה לבוא.לא מצאתי ישראלים ולא אף אחד אחר.רב הישראלים פחדו בכלל ל"לצאת בקבוצה קטנה מידי" או "איו לנו בקבוצה מספיק בנים".אז כשנשבר לי הלכתי לבד רק עד צ'וקו קיראו כי הבנתי שזה קצת גדול עלי לבד. בכל זאת אני לא פוסל את האופציה אם הולכים על שבילים ברורים. בנוגע להוא שחתך לעצמו את היד - בלי לזלזל,בשלב ההוא הוא כבר לא הרגיש אותה.

izzy g

New member
לא יודע אם הוא הרגיש--->>>

אבל הוא בטוח הריח

izzy g

New member
--->>>

ארון רלסטון, המטייל שיצא ליום טיפוס לבד. בולדר מחץ לו את היד ואחרי כמה ימים כשהוא ראה שאף אחד לא מוצא את עצמו הוא כרת לעצמו את היד.

izzy g

New member
זה היה בעיתונות לפני שנה תסתכל-->>

בלינקים שצרפתי להודעות שלי למעלה. הכתבה באנגלית מספרת עליו עוד קצת פרטי רקע שמראים שגם לטיילים מנוסים יכול לקרות נאחס...

sitvaniyot

New member
אסור לטייל לבד

בארץ מסיבות בטחוניות זה ברור מאליו.בחו"ל למדתי את זה בניו זילנד. אין שם חיות מסוכנות ואין אנסים ובעיות בטחוניות, אבל כשבעל האכסניה שאל אותי מה יקרה אם אתחלק בבוץ ואשבור רגל, נפל לי האסימון. אבי גיזונט.

jeshu

New member
לא הייתי מפחד לטייל לבד בישראל מסיבות ביטחוניות אלא אם זה בשטחים או משהו כזה

shaishoo

New member
מעשה במחשבה תחילה

זה ממש מסוכן אני עשיתי את זה לאחר שווידאתי שאנשים יודעים לאן אני הולך איפה ואיך, אבל אני מכיר אחד שהלך למסלול פשוט ולא מסובך הלך לאיבוד ובמשך יומיים חיפשו אותו באיזה יער בברזיל..ככה שבמבט לאחור זה מיותר למרות שנחמד להיות לבד עם הטבע, אם אתה רוצה להיות לבד לך למסלול מסומל בשבילי ישראל ולא ליער או מדבר באמצע שומקום

Yo-man

New member
אבל ידעו איפה הוא

זאת אומרת היה לו טלפון והוא היה בקשר עם כל העולם, רק שהוא לא ידע בדיוק איפה הוא על הקרחון, ואף אחד לא יכל לעזור לו בלילה מעונן וגשום. אני חושב שלטייל לבד זה לא דבר שצריך להימנע ממנו בצורה גורפת, אבל טיול במקומות בהם האקלים קיצוני או האוכלוסיה עויינת (בעלי חיים או מקומיים) צריך לטייל בזוג או יותר.

GuyDanny

New member
תלוי...

אני עשיתי את הטרק הזה. חצי ממנו עשיתי לבד, וזו הייתה הפעם הראשונה שטרקתי לבד. באופן כללי לדעתי אין לצאת לבד לטרקים. אם לא מוצאים שותפים, אז רק בתנאי שהטרק נחשב מתויר ובטוח (כמו למשל הטרק המדובר) הייתי יוצא לבד. אבל כנראה שאין דבר כזה בטוח. עובדה. כמו הרבה דברים אחרים בחיים, גם בסיכונים, הכל עניין של מידה.

למעלה