טרק בפירינאים 4-7 ימים

DMB12

New member
טרק בפירינאים 4-7 ימים

שלום חברים! בשעה טובה קניתי כרטיס למסע שלי באירופה..

אני נוחת בברצלונה ב23/10, שם חשבתי להיות כשבוע עם חבר ואז לעלות לכיוון הפירינאים לעשות טיול של 4 -7 ימים .

אם תוכלו לכוון אותי, יש טרקים ספציפיים שמומלצים בטווח זמן הזה?

ציוד שחובה, בגדים?
האם אפשר לישון בטבע בתחילת נובמבר בפירינאים? איפה מתארגנים על אוכל ומים?

אני מצטער מראש על הכלליות של הדברים, אם תוכלו לכוון אותי, יעזור מאוד!

תודה.

DMB12

New member
אהיה ממוקד יותר:

לגבי טרק בפירינאים. ראיתי שיש את שמורת הטבע אגואסטורטס שבצד של ספרד, קרוב יחסית לברצלונה. חשבתי שם לטייל.
מאיפה מתחילים ואיזה מסלולים יש שם שאתם ממליצים?
אם יש שמורת טבע אחרת בצד הספרדי שאתם ממליצים, אשמח לשמוע.

לגבי ציוד:
שק"ש : מה מומלץ ?

נעליים: לטייל עם נעלי מגף של טימברלנד בטח אי אפשר, לכן אני אצטרך לקנות נעליים. גם פה בטח יש עשרות סוגים ומינים. מה מומלץ? חשוב לציין שמחוץ לפירינאים אני גם יטייל בעוד מקומות בחורף + מגורים באנגליה..

בגדים: תרמיים? כמה? איזה?

לגבי הציוד, האם יש דברים שעדיף באופן משמעותי לקנות בברצלונה?

נעליים יד שניה, מומלץ? או ש רק חדש?

תודה!

זמי

New member
כאן תקבל תשובות מכאלו שהיו

פורום שבילים ארוכים בעולם

HIKE.CO.IL

natyh

New member
עשה חיפוש היה שירשור יפהפה כזה כאן

והמלצה של רונן גולן על טרק יפהפה נוסף .
משוכנע שתמצא .

Niminator

New member
הייתי באייחואסטורטס

יש שתי נקודות שאפשר להתחיל או לסיים בהן: בוי ואספוט. אני התחלתי באספוט, מגיעים לשם באוטובוס של כמה שעות מברצלונה. ההמלצה שלי היא לקנות מפה ולתכנן את המסלול כשאתה מגיע. יש תשע בקתות (אם אתה מתכוון לישון בבקתות) שמפוזרות בפארק, ואפשר לתכנן המון מסלולים שונים ומשונים בין הבקתות. אפשר לטייל שם יום אחד ואפשר גם תשעה ימים ואף יותר. אני נהנתי ללכת על שבילים משניים (שמסומנים במפה כמובן) ולרדת מהGR11, כי רציתי יותר קושי פיזי ויותר עליות לפסגות ואוכפים עם נוף יפה. בסך הכל הטיול בפארק מאוד נוח.

בנוגע לציוד אני פחות מתמצא. יהיה קר (וכנראה שיהיה גשום לפחות יום-יומיים) לכן תצטרך בגדים חמים. שק"ש פחות קריטי אם תישן בבקתות, כי הם מספקים שמיכות. השק"ש הכי פשוט ועוד השמיכה שלהם יספיקו. אני טיילתי במשך חמישה ימים עם חולצה ארוכה טרמית כשהיה קריר ועם טי שירט מהצבא כשהיה חם. אין מה להסתבך עם זה יותר מדי. מה שכן מומלץ זה זוג מקלות הליכה - מקל מאוד על הברכיים בירידות, ולפעמים עוזר עם שיווי משקל (הציל אותי מהתרסקות פעמיים או שלוש). אפשר לקנות שם. צעדתי עם נעלי גורטקס שכבר עברו כמה טרקים. באופן כללי ניתן לומר שלמרות שההליכה באייחואסטורטס קשה לפעמים מבחינה פיזית, היא לא עוברת בתוואי שטח מטורף מדי. לא תצטרך לחצות נחלים ונהרות או לטפס על בולדרים חלקלקים. לכן אין צורך בנעליים סופר-דופר משוכללות.

יש עוד שמורה אחת רשמית בצד הספרדי - אורדסה. זה מקום פחות גדול ולטעמי פחות יפה (אם כי מאוד שונה, מיוחד ומרשים). אפשר לישון שם רק במוקד אחד (באופן רשמי) ולעשות טיולים לצדדים של השמורה. השמורה מחוברת לשמורה הצרפתית, ואני חציתי את הגבול לצרפת דרך ההרים (Breche de Roland). חוץ מזה יש את הGR11 שחוצה את כל הפירנאים הספרדיים ואפשר לתפוס אותו בכל מני נקודות.

DMB12

New member
תודה לך!

איך כותבים את השמות בוי ואספוט באנגלית?

Niminator

New member
Espot and Boí

כשמבטאים את "אספוט" משמיטים את הא' כמעט לגמרי. נשמע כמו "ספוט" עם ס' דגושה. אם אתה מגיע מברצלונה סע לאספוט. לדעתי גם רצוי לך לסיים את הטרק באספוט, היציאה לבוי שימשה אותי כשנסעתי דרך אראגון לאורדסה אבל היא מאוד מסבכת חזרה לברצלונה.

למעלה