טרקים ולינה באוהל

MIKYgirl

New member
טרקים ולינה באוהל

שלום,
אני מחפשת אזור בעולם שאני יכולה לטייל בו ביולי אוגוסט, לעשות טרקים של כמה ימים ולישון באוהל במהלך הטרקים
חשבתי על איזור פרו ובוליביה אבל הבעיה היא שאי אפשר לטייל שם לבד (אני וחבר שלי) וחייבים להיות עם מדריך ולרוב עם קבוצה. (או שאני טועה?)
יש המלצות? אולי באזור אירופה או קנדה?

(עניין האוהל חשוב כי אנחנו רוצים לחסוך עלויות)

תודה!

jeshu

New member
אין שום בעיה לטייל עצמאית בפרו ובוליביה לא חייבים לקחת מדריך בשום מקום אם לא רוצים בכך או לא חושבים שזה יתרום לכם.

natyh

New member
לא מדויק

בטרקים מסוימים יש כניסה לקבוצה בלבד .

MIKYgirl

New member
אין איזו בעיה בטיחותית עם לטייל לבד שם?

ביטחון אישי הכוונה..

natyh

New member
שם זה ?

אזור של בסביבות שני מליון ק"מ מרובעים , כמובן שיש אזורים מסוכנים יותר ופחות .
מדובר על פי 80 יותר משטחה של מדינת ישראל אני מניח שאת לא באמת מצפה לתשובה בכן ולא ....

יש אזורים בטוחים יותר ופחות כדי לדעת כדאי לקרא בספר .

jeshu

New member
המציאות היא שישנה בעיה בטיחותית מסויימת כמו שנתי אמר, צריך לשאול גם לאן לא ללכת ולהשתדל לא לעשות שטויות. אפשר לשאול מטיילים אחרים, אבל ביננו הפושעים שמחפשים תיירים יילכו לאיפה שהמטיילים. בערים הגדולות שאלתי את בעלי ההוסטלים בהם ישנתי. בגדול, יש פשע, אבל לאו דווקא איפה שאת תטיילי. אם כן, אלה יהיו גניבות ושוד ולרוב לא פגיעה גופנית. גם ללכת לטייל שם בהרים (וגם בישראל) זה ענין עם סיכון מסויים.

המלצה: להמנע ממוניות, להצמד לאוטובוסים. כשעולים למונית לא יודעים אם זו באמת מונית ומה יקרה עוד כמה דקות. בייחוד כשנמצאים בסביבה לא מוכרת.

אירופה

אירופה מלאה במסלולים מסומנים, שאפשר לישון בהם באוהל. רק לבחור. וזה הקיץ, העונה הכי טובה.

BigBadWolf

Member
לגבי ארופה

בפרו-בוליביה טיילתי רק עם מדריכים מקומיים, אבל לגבי ארופה אני יכול להמליץ על ה-Via-alpina. התאריכים שלך מתאימים והטרקים מסודרים ובטוחים. אישית, אני עשיתי בשנה שעברה את המקטע שבין אמצע צהוב 31 עד סוף צהוב 40 והיה מדהים!

http://www.via-alpina.org/

jeshu

New member
אפשר לשאול מה הייתה הסיבסה שטיילת רק עם מדריכים מקומיים באנדיות?

jeshu

New member
לא היו אנשים שרצו פשוט לצאת לטייל בלי סוכנות? כלומר, מטיילים אחרים אליהם יכולת להצטרף.

BigBadWolf

Member
היה טרק אחד כזה שרציתי לעשות, אבל בסוף ויתרתי

הטיול שלי בדרום אמריקה היה חודשיים אינטנסיביים (תכננתי מראש את המסלול המדוייק כולל לו"ז טנטטיבי והצלחתי לעקוב אחריו ממש טוב). הטרק היחיד שתכננתי ובסוף לא יצאתי אליו הוא זה שתכננתי לעשות בלי מדריך. נפרדתי מהישראלית שטיילתי איתה בתחילת הטיול רגע לפני הטרק הזה (לא מפתיע במיוחד, לא תכננתי להשאר איתה הרבה זמן, רק חבל שלא נשארה רק עוד לטרק הזה) אז חיפשתי מישהו לעשות איתו את הטרק אבל לא מצאתי אף אחד בזמן סביר (כשלושה-ארבעה ימים) והחלטתי להמשיך הלאה.

בעיקרון אלו לא המדינות הכי מסודרות אז אם רוצים לעשות שם טרק ללא מדריך מקומי צריך לעשות הכנה טובה מראש ולחפש טרקים עם שבילים יחסית טובים שקשה לאבד (סימוני שבילים לא ראיתי שם).
אבל המדריכים המקומיים שם כל כך זולים שיום טרק עלה לי בערך חצי מיום ממוצע ללא טרק... ואז גם המדריך מבשל לך

אפילו היו שני טרקים שיצאתי לבד עם מדריך וגם זה לא היה יקר במיוחד, תוספת של כ-20% למחיר ועדיין זול יותר מיום ללא טרק. אחד היה בג'ונגל, כמובן שאסור לצאת ללא מדריך והשני היה באזנגטה לאחר שהסוכנויות לא הצליחו לארגן לי קבוצה בשבוע וחצי שנתתי להם (שבמהלכם 8 ימים הייתי בטרק אחר).
והאמת שבמיוחד בג'ונגל היה נחמד להיות רק אני עם המדריך, למדתי ממנו המון ויכלנו לעשות הרבה דברים שאחרת אי אפשר היה לעשות.

אז סך הכל היו לי 2 טרקים עם קבוצת ישראלים, 2 טרקים עם קבוצת לא ישראלים, 2 טרקים לבד עם מדריך ועוד כמה טיולים קטנים בין הטרקים. ולכל אורך הטיול לא הרגשתי צורך לצאת ללא מדריך מקומי, זה היה סך הכל מאוד נוח וזה גם מאוד מקובל שם.

למעלה