טרקים בסקוטלנד

nordictraveler

New member
טרקים בסקוטלנד

היי,
אני נוסע בעוד שבועיים לחודש בסקוטלנד שרובו טרקים. אני אשמח לשמוע טיפים/עצות ממי שכבר שהיה ומכיר.
הרעיון הוא להתחיל בווסט היילנד ווי, עם יום יומיים על שפת לך לומונד, לעצור למנוחה בפורט וויליאם, להמשיך לגרייט גלן ווי עם עוד יום יומיים על שפת לוך נס,
ומאינברנס לנסוע לסקאי ולהסתובב שם קצת עד החזרה לאדינבורו. הכל בתקווה שלא יהיה יותר מדי גשם.
יש למישהו המלצות? מישהו רוצה להצטרף ?

reapeleg

New member
עשיתי מסלול ממש דומה - כנס

א. מלוך לומונד לפורט ויליאמס יש טרק שנקרא west highlands way
מאד מומלץ עם אכסנית נוער (אמצעי הלינה המומלץ מאד שם) כמעט כל לילה.
יש מקרים מסוימים שאין וצריך איתך אוהל קרא בגוגל יש הרבה חומר על המסלול הזה - ככלל קמפינג בסקוטלנד לא מומלץ למי שלא מנוסה
כי מאד לח וגשום וזה מרגיש נורא קר וכמובן רטוב לפרקים.
לא חובה לעשות את כל המסלול הזה עשיתי את החצי הראשון שהוא היפה לטעמי (את השאר השלמתי באוטובוס).

בפורט ויליאמס אל תוותר על טיפוס לפיסגת ben nevis ההר הגבוה ביותר באיים הבריטיים טרק של יום אחד למעלה ולמטה.

אזור שלא הזכרת וסיפק לי את הטרק הכי יפה הוא ה cairngohrms נחשב לאזור הפרא האחרון בבריטניה יש שם טרק שחוצה את השמורה
קח בחשבון ששם לנים בבקתות נטושות ואפילו במקלט שזאת מין מלונה די דוחה מבטון (אבל עדיף על מבול בחוץ כל הלילה)
תתכן גם חצית נחלים קפואים וסיומסלול בנעליים רטובות

סקיי בחירה מצוינת יש שם גם אזור הררי שמספק חויות טיפוס מרהיבות ועוד מקום שנורא אהבתי בסקיי הוא הכפר uig תחושה של סוף העולם שמאלה
מזג אויר נוראי אבל מלא הוד סופות עזות משתברות על האי הקטן כמעט יום יום שקט אין סופי פרט לאיתני טבע
ומצוק אימתני מעל לכפר עד לחוף מזכיר מאד את מכתש רמון אבל י ר ו ק אחד המראות הבלתי נשכחים ביותר בסקוטלנד

אגב לוך נס לא מעניין אחרי שראית את לוך לומונד לדעתי

למעלה