טרקים בטורקיה

gilgalad

New member
טרקים בטורקיה

שלום לנמצאים ! אני טסה לטורקיה בתחילת ספטמבר עד אמצע ספטמבר ואני מחפשת טרקים נחמדים לעשות שם. חשבתי על הדרך הליקית (lycian way) אבל אני לא בטוחה שספטמבר זה זמן טוב. מישהו יודע אם זה לא חם מדי ? מה לגבי הקצ'קר ? ספטמבר זה זמן טוב? מישהו עשה את שבעת האגמים או דרך st. paul ויוכל להמליץ ? תודה מראש על תשובות הערות והארות.

ihtiyar

New member
הערות

1. הדרך הליקית - אפשרי, אבל חלק ממקורות המים הקטנים כבר יבשים, ובאזור מפרץ אנטליה עלול להיות לח. אגב, חלק מהמסלול ממש משעמם. 2. נתיב סנט-פול - עונה סבירה בהחלט. 3. קצ'קר - זה ממש התפר של סוף העונה. עלול להיות מאוד קר. גם מבחינת המקומיים באזורים הגבוהים - הם יורדים לכפרי הקבע. 4. שבעת האגמים בהרי הטאורוס - אפשרי, אבל עלול להיות (1) קר (2) מקורות המים באגן שבעת האגמים דלילים (ומלוכלכים) למדי. אישית, הייתי בוחר בנתיב סנט-פול בעיקר בגלל מזג האויר. למקומות הגבוהים צריך בעונה הזאת לסחוב הרבה ציוד לאפשרות של כפור וגשם. באחד הטיולים הראשונים שלי באזור שבעת האגמים (בשבוע השני של ספטמבר, סוף שנות ה-80) המעיינות הקטנים קפאו. בשבוע הראשון של ספטמבר שנת 2000 בדקתי מסלולים באזור dillek dağı מערבית לקצ'קר וכבר במקומות ה"נמוכים" הסרתי כל בוקר גלדי קרח מיריעת האוהל והפשרתי את בקבוקי המים. אם בכל זאת הבחירה היא לקצ'קר, עדיף להשאר רוב הזמן בחלקים הדרומיים של הרכס: פחות ערפל וגשם.

gilgalad

New member
../images/Emo51.gif

מוזר, חשבתי שהדרך הליקית יותר מעניינת. עניין המים בהחלט הדאיג אותנו בקשר למסלול זה. את בנזוגי הקור פחות מרתיע אבל לי זאת ממש בעיה. תודה על המידע !!

למעלה