טרקים באירופה

jenia223

New member
טרקים באירופה

אני סטודניטית, מתכננת לטוס בסוף אוגוסט למשך חודש לבולגריה, מקדוניה ואלבניה.

רציתי לשאול כמה דברים:

1. האם המסלול הזה כדאי?

2. אני אוהבת בעיקר טבע ונוף, לא ממש אוהבת מוזיאונים ומבנים היסטורים. איזה מקומות מומלצים לטייל בהם?

3. אם זה לא בעייתי לעשות את הטיול הזה לבד?

4. אני מתכננת לעשות טיול די זול, לא אכפת לי לישון במקומות קצת מוזנחים, אז בערך כמה כסף אני אצטרך להוציא בחודש במדינות האלה?

5. האם זאת תקופה טובה למדינות האלה?

6. אם כדאי לקחת איתי אוהל לשם?

בכללי אשמח לכל טיפ לטיול באירופה...

zammy

New member
תתמקדי בבקשה

את מדברת על אוהלים, טרקים, את מתכונת ללכת ברגל עם התרמיל ולישון בשטח? לבדך? מסלולים בהרים? גבהים? תצטרכי ציוד הליכה מקצועי?כמה את מתכוננת לסחוב על הגב?
חיפשת מסלולים ברשת?
ומה זה עבורך טרק- הליכה ולינה בגסטהאוס? מסלולי הליכה ארוכים?

sailor

New member
אלבניה זה חלום של נופים

הן בנסיעה ובעיקר בהליכה.
כתבתי במפורט על הטיול שלי שם בבלוג - קישור בחתימה.
בצפון ישנם האלפים הדינאריים, לחלק מהמסלולים שם לא כדאי לצאת ללא מדריך מקומי (כמה עשרות אירו ליום).
אחת מדרכי הנוף היפות ביותר בארופה היא הדרך מקוקס לפשקופיה, במקביל למעלה נהר דרין, אבל כל הדרכים בין החוף להרים מרהיבות עין וגם הדרך לאורך החוף מולורה לסרנדה מהממת.
יש לינה זולה באלבניה (שילמתי 7-15 אירו ללילה למעט לילה בחאן עתיק ומענין בקורצ'ה שעלה בערך 2 אירו).
האוכל נע מזול מאד עד למחיר ארוחה זולה בארץ, אם לא הולכים למסעדות פאר.
קפה ומאפה (בורקס או מתוק) עולה פרוטות.
הנסיעות בתח"ץ זולות מאד.
חודש באלבניה יהיה מצוין, 3 שבועות סביר, בפחות מזה תצטרכי לבחור איפה לטיל כדי לראות באמת ולא סתם לעשות וי.

גם בבולגריה יש נופים מרהיבים בהרים, אך לדעתי יותר קשה לטיל שם מאשר באלבניה.
באלבניה קרוב לחוף יכול להיות חם מאד, קצת פחות בממוצע מאשר בארץ, הים האדריאטי קר ממש, היוני נסבל בקושי לישראלי ממוצע.
בהרים יכול להיות קריר, צריך פליס ומעיל רוח לערב או לפעמים למקומות גבוהים (מעל 1500 מ') גם ביום.

למעלה