טרף שלם

omerzi

New member
טרף שלם

קיבלתי לעשות עבדוה בביה"ס על נחשים ויש לי כמה שאלות: 1) מדוע הנחש אוכל את הטרף שלם? 2) איך הנחש בולע את הטרף שלם? (את התשובה לשאלה הזאת אני יודע אבל אני חושב שאתם תוכלו להסביר יותר טוב ממני). תודה מראש.

kingsnake

New member
אני לא מבין למה אני לא מקבל עבודות

כאלה על נחשים ורק על פרוטונים ואלקטורונים ודברים כאלה... 1. תחשוב רגע על המבנה של הנחש יש לו ידיים? לא יש לו רגליים? שרידי אבולוציה שלא עוזרות אז איך הוא יכול לבלוע טרף בחלקים אם הוא לא יכול לתפוס אותו על כלום חץ מהפב ושאר הגוף שכנראה לא עוזרים לו לבלוע את זה..... 2.הנחש בולע את הטרף שלו שלם בכך שהוא מפרק את הלסת שלו ופותח אותה לגודל מספיק גדול כדי לאכול את הטרף יחד עם זה הגוף שלו מתרחב תוך כדי...

תשובות

הנחש אוכל טרף שלם מכיוון שהוא אינו יכול לחתוך את המזון לחתיכות. בנוסף, נחשים מעכלים כמעט את כל החלקים כך שפירוק המזון לא יועיל לו בשום צורה ורק יכול להזיק לו. נחשים בולעים טרף שלם בעזרת הלסתות שלהן שמחוברות על ידי גיד גמיש שנותן ללסתות אפשרות להפרד אחת מהשניה ובכך לפתוח את הפה למימדים מדהימים.

pembencipolisi

New member
הנחש, ושום זוחל בן ימינו לא מסוגל

ללעוס. בהעדר טפרים הנחש גם אינו מסוגל לקרוע טרף לגזרים. אז הוא נאלץ לבלוע טרף שלם ויש לו אמצעים. שני צדי הלסת התחתונה מחוברים אל שאר הגולגולת בגידים גמישים גגם אין לנחש סנטר של עצם, אלא גיד גמיש מחבר את שני צדי הלסת התחתונה זה לזה. בבליעה פורק הנחש את לסתו התחתונה ממקומה ומקדם את ראשו "ימין שמאל" חליפות, כדי לבלוע טרף שהיקפו גדול בהרבה מראש הנחש.

למעלה