טרף חי

אוראל111

New member
טרף חי

הנחשים שלי אוכלים טרף חי! אני רוצה להרגיל את הנחשים שלי לטרף מת! בימיוחד אחרי המיקרה שקרה למישהו כאן בפורום~ וגם זה יעזור לי בנחשים קטנים שואכללים וולדות! ובחדרה היא אפשר להשיג חי! מה הדרך הכי טובה לעשות את זה? וכמה זמן בערך לוקח התהליך? תודה מראש!

Adrenaline187

New member
מצתרף גם כן לבקשה.

אם מישו יכול להסביר את התהליך, אני אשמח. אני יודע שאילו השלבים אבל: 1. האכלת טרף חי. 2. האכלת טרף מת תוך כדיי הזזתו עם מלקחיים. 3. האכלת טרף מת מונח בטרריום. השאלה שלי, היא האם אפשר להרגיל נחשים בני 6 חודשים-שנה וקצת לתהליך? כמה האכלות צריכול להעשות ביין שלב 2 ל-3? האם זה בעיה להרגיל מתכדרים לטרף מת? תודה מראש, תומר.

tal901

New member
יש כמה דרכים.

הדרך שהכי עבדה בשבילי זה לתת אחד חי ואז שרשרת של מתים בסוף [אחרי האכלה אחת עד ארבע] הוא מתרגל

G o n n z o

New member
הבואה שלי לדוגמא...

האכלתי אותה במשך שנה וחצי בחיים, ואז הרגלתי אותה בלי שום בעיה למתים, נכון לוקח להם זמן לקחת את האוכל אבל כעבור שעה בערך שזרקתי את החולדה המתה הבואה התחילה לאכול.

רן333

New member
אין מתכון אחיד.

יש הבדלים גדולים בין מיני נחשים שונים בנוגע לאכילת טרף מת. יש מיני נחשים שיאכלו ברצון טרף מת בכל גיל. נסה, למשל, להציע אפרוח מת כארוחה ראשונה לפיתון בורמזי שעבר את הנשל הראשון שלו. רוב הסיכויים שהוא יתפוס את האפרוח מיד, ואולי גם את היד שלך. תוצאות דומות צפויות אם תתקל בעין חתול חברבר בשדה, ותניח מול הפרצוף שלו שממית מתה. לנחשים אחרים יש העדפות שונות. פיתונים מתכדרים שרק בקעו, למשל, בד"כ יסרבו לאכול טרף מת. כדי להרגיל אותם לטרף כזה, אפשר לתת כמה ארוחות של טרף חי משוחרר בכלוב, אח"כ - להתחיל להציע את הטרף החי ממלקחיים, ואחרי שהם לומדים לאכול ממלקחיים - אפשר להציע טרף מת. לא תמיד הם יאכלו את הטרף המת בניסיון הראשון. לפעמים יש צורך לחזור שלב אחד אחורה בתהליך, ואחרי ארוחה או שתיים - שוב להציע טרף מת. הזזת הטרף המת מול הפרצוף של הנחש עוזרת בד"כ, וכך גם חימום קל שלו לפני ההגשה (פיתונים מתכדרים נמשכים לתנועה של הטרף ולחום הגוף שלו). בכל מקרה, רוב רובם של הפיתונים המתכדרים לומדים בסופו של דבר לאכול טרף מת. מינים אחרים של נחשים יעדיפו לפעמים טרף מת שמושאר בכלוב על-פני טרף מת שמוצע ממלקחיים. מעבר להבדלים בין מינים שונים, יש גם הבדלים אינדיבידואליים (בין פרטים מאותו מין). חלק יאכלו טרף מת די ברצון, וחלק ידרשו יותר עבודה עד שיסכימו לאכול טרף כזה. דבר נוסף: לא הייתי חותם על רשימת השלבים שתיארת. זאת מכמה סיבות: א. כמו שכבר כתבתי - כשמדובר בפיתונים מתכדרים, אני מעדיף להוסיף שלב: האכלה בטרף חי ממלקחיים. ב. יש נחשים שיאכלו ברצון טרף מת שמונח בכלוב שלהם, גם אם תדלג על "שלב 2" שלך. ג. לא ברור לי מדוע היעד שלך הוא האכלה בטרף מת שמושאר בכלוב. בהנחה שאתה לא מגדל אלפי נחשים, צריך להיות לך זמן להציע את הטרף לכל נחש ממלקחיים. האכלה ממלקחיים עדיפה, לדעתי, מכיוון שבצורה הזו אתה יכול לוודא במקום שהנחש אכל, והסיכוי שתשכח פריט טרף מת בכלוב פוחת משמעותית. מעבר לזה - לא נחמד יותר לראות את הנחש אוכל מיד? לאחרונה קראתי גם על יתרון נוסף שאולי יש להאכלה ממלקחיים: לפחות אצל חלק ממיני הנחשים - כשאתה מניע את הטרף מול הנחש, אתה מעודד אותו לחנוק את הטרף, ולא סתם לבלוע אותו. לדעתם של חלק מהמגדלים, הפעילות הזו מועילה לנחש. לפי חלק מהמגדלים של כרכני תירס - הפעילות הזו מפחיתה את מקרי ה-Dystocia (התקעות של ביצים בגוף הנקבה, ללא יכולת להטיל אותן).

itamar14

New member
דעתי

היא שזה תלוי מה עשו עם הנחש כשהוא היה בייבי וגם באיזה סוג של נחש מדובר. את הזעמנים שלי קניתי ממגדל שמאכיל מגודל בקיעה במופשר ומידי פעם מאכיל אותם בחי(את הזעמנים לרוב) לכן איתם אין לי בעיה,גם מתי שאני מאכיל כמה חודשים(מתי שיש המלטות) בחי ואז עובר למופשר אין בעיה. לעומת זו המתכדרת שלי שאין לי מושג איך האכילו אותה(לא שאלתי ולא ראיתי איך מאכילים אותה) מוכנה לאכול רק עכברים מומתים על המקום או כאלה שמפרפרים קרוב למוות.(עכברונים קטן חיים לגמרי היא לפעמים תקח לרוב היא תפחד) אל מופשר היא בכלל לא מתקרבת היא יכולה ליהיות יום שלם איתם בטרריום והיא לא תלך לכיוונם. ואם אני יזיז לה אום מולהפנים היא סתם תפחד ותזחל לצד השני.

רן333

New member
נסה לחמם את הטרף המופשר

טיפ טיפה, ואז - להזיז אותו בעזרת מלקחיים בתנועות קטנות, כאילו הוא בורח מהנחשה. זה יכול לעזור מאוד.

אוראל111

New member
שלום!

את הטרף אני קונה חי... (לפיתון מיתכדר!) הורג על המקום ומזיז בתנועות קטנות.. ואפילו שם עליו קצת.. ולסאנד בואה אני קונה קפוא.. ומפשיר אם מים פושרים ל-10 15 דקות.. ןאז מזיז את הוולדה על החול (הם בעצם אוכלים על פי תנודות שמגיעות מעל האדמה ועושים "עמבוש" על הטרף..) וכלום לא עוזר... והצ'ילדרן כרגע בנשל.. אבל שמתי לא בכול זאת וולדה מופשרת... אני מקווה שהוא יאכל! איך אני יכול לחמם את הטרף?! אגב בפעם שעברה שהאכלתי את הבואה שמתי לב למשהו! כמו שאר הפעמים את הוולדה הראשונה היא חונקת ועוזבת.. החךטתי לעשות ניסוי וליבדוק מה ההבדל.. אז אחרי שהיא חנקה ועזבה שמתי אותה בחוץ... שמתי את הוולדה החייה השיניה והיא חנקה ואכלה.. שמתי את השלישית החייה והיא רק חנקה... מהר ניענתי את הוולדה הראשונה ששמתי בחוץ... והיא וויתרה עליה וממש אחרי כמה שניות שמתי את "הטריה" שמתה רק ליפני בערך דקה.. והיא אכלה! למה זה? היא מרגישה אולי החו של הגוף בדקה לאומת חצי שעה בערך? ושמתי לב לעוד משהו בזמן הזה... את הוולדה השלישית ניענתי כאילו היא חייה... והיא רק אכלה! ואל חנמקה אותה!~ היא שמה לב שהיא מתה... ואותי זה פשוט הרשים!

רן333

New member
אתה יכול לשים את הטרף בתוך שקית

פלסטיק אטומה למים, לרוקן את כל האויר מהשקית, ולהכניס אותה לכלי עם מים חמים. השריה כזו של הטרף מחממת אותו די מהר, ולא מרטיבה אותו.

למעלה