טרנס היומן ספייס

טרנס היומן ספייס

מישהו מכיר את המערכת? ברמת DM אולי? אני צריכה סיכום הכרות למערכת כדי להחליט אם שווה לי להשקיע (וזאת הרבה השקעה) כדי להכיר אותה ולשחק בה.

ננסק

New member
אני מכיר ואני מכיר

ברוכה השבה, וולפדרגון! שנים שלא ראינו אותך! לא קרה הרבה בינתיים, האמת. אפילו הסקר בטח נשאר אותו הדבר. Transhuman Space יצא מרשים למדי. יש לי בבית את הספר המתאר את כדור הארץ (השני בסדרה), והוא מאוד מספק אותי. רעיונות, תיאורים של חיי היומיום בעתיד, מקצועות וכו' וכו'. אני בעד. מתכנן לקנות את הספר הראשי בהקדם, ואולי גם איזה ספר אחד נוסף. לא חושב שצריך את כולם, עד כמה כבר יסתובבו האנשים במערכת השמש?

backdoorslam

New member
עוד כדאי לציין

המשחק מתיימר להציג את עצמו כמ"ת של מד"ב קשה. כל הטכנולוגיות המופיעות בספרים הינן כאלה שיש לגביהן קונצנזיוס כללי שיהיה אפשר בעוד מתיים שנה אכן ליצר אותן. כמובן מתוך ניתוח מגמות נוכחיות. אני לא זוכר נסיון קודם ליצור עולם ריאליסטי מד"בי כל-כך מפורט ומדוייק.

ננסק

New member
צודק

למעשה, למיטב ידעתי, Transhuman הוא אפילו פרוייקט רציני ממש, שבו אספו כמה מדענים ועתידנים מתחומים שונים, וניסו ליצור את התמונה המדוייקת ביותר שאנחנו יכולים לתאר כיום לגבי שנת 2100. בזמן הקריאה בספר רואים כמה התחשבו בדעתם של סוציולוגים ואנתרפולוגים (שבדרך כלל מתעלמים מהם כשבונים רקע עתידני כלשהו), ויש ממש תחושה, לפחות לי, שזה מרגיש "נכון" יחסית לרקעים עתידניים אחרים. הטכנולוגיות מדוייקות בהחלט, עד כמה שאני מכיר את כולן. היישום שלהן בשיטת GURPS קצת יותר גס, למרות שעדיין עשוי היטב מספיק. לפעמים פשוט יש תחושה שהם מעט עיוותו את תמונת העולם על מנת שתתאים קצת יותר טוב למסגרת החוקים של המשחק.

Urik Hai

New member
זאת לא הרחבה של גארפס?

כי אם כן, שמעתי ממישהו שרק רשימת החפצים שם גורמת אורגזמה.

למעלה