"טרנספר? זה לא מעשי"....

שמאלני

New member
"טרנספר? זה לא מעשי"....

כך הגיב ראש הממשלה אריאל שרון בראיון שהעניק לידיעות אחרונות. אז מי אני שכל הזה כותב לכם שזה לא מעשי,ראש הממשלה אומר לכם זאת. אני מתחיל להאמין ששרון באמת השתנה,לטובה כמובן. הוא מתחיל להתפכח ולהבין שהדרך היחידה לעשות שלום,זה רק דרך משא ומתן עם הפלסטינים. אבל זה יקרה כמובן שיאסר ערפאת יבין שדרך הטרור הוא לא ישיג כלום רק דרך משא ומתן הוא ישיג משהו,וגם אנחנו.

.המוסד

New member
זה לא מעשי לומר זאת

לניוד אוכלוסין יש יחסי ציבור גרועים מאוד, וגם זה לא נכון פוליטית להגיד "אני רוצה טרנספר, וזה בציע" אתה יודע...(דווקא חשבתי שאתה אדם חושב, טעיתי) מו"מ הביא אותנו עד הלום, רק כוח צבאי ישיג שלום, וזה הוכח, בארץ ובעולם

Kgt1

New member
טראנספר בלתי אפשרי עד שהוא לא

אטרנספר מרצון. הרי לא יעלה על הדעת "לסלק" כל כך הרבה פלשתינאים ממקומם הנוכחי...

שמאלני

New member
גבי....

תגיד גם אתה עכשיו נפלת על הראש? מה זה השטויות שאתה מתחיל לכתוב,נדבקת מהקיצונים. על איזה טרנספר אתה מדבר,ועוד על רצון. הרי קבענו שאין כסף למדינה להרים גדר הפרדה,אז פתאום יהיה לה כסף לשלם ל-3 וחצי מיליון פלסטינים פיצויים העיקר שיעופו מפה. דבר שני,לאן בדיוק 3 וחצי מיליון פלסטינים ילכו? אף מדינה ערבית לא רוצה לקבלם,אז מה תזרוק אותם בים. זה לא מעשי ולא הגיוני.

jacobd

New member
../images/Emo104.gif טורנספר מרצון כן יעלה על הדעת

טרנספר מרצון הוא כן אפשרי מה הבעיה לתת להם כסף, אוכל, יש לנו בארץ מאות אלפים של אוטובסים, מטוסים, סירות. מעבירים סיוע כספי ענק למי שיהיה מוכן לקבל את הערבים . ולתת תמריץ כספי למי שיהיה מוכן לעזוב את הארץ. וזה רק טרנספר מרצון. יש גם טרנספר בכוח שזה במלחמה, ושיהיה מלחמה אזנצטרך לבצע אותו . ואין כזה דבר" פלסטינאים" כי יש כאלה והם 75% מאוכלוסיית ירדן הממלכה השכנה שלנו "רק הטרנספר יביא שלום"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EverMan

New member
מכיוון

שממש ממש ממש אין לי כוח לחזור לזה שנית אני אשלח אותך ללינק. זה באתר של נוער העבודה , כן כן , השמאלנים. כנס לפורום לעמוד הקודם. יש שם ויכוח ארוך מאוד תחת כותרתי כותרת אור רבני ואבי משהו מנוער הליכוד שוהם. תקרא את הדיון שם. יש שם כמה עובדות שעלולות לזעזע אותך. -=<ענבר רובין העצלן>=-

שמאלני

New member
המוסד....

אני בחיים לא חשבתי שאתה בן אדם חושב,מסיבה אחת ברורה שאתה כותב המון שטויות. כל מה שאתה כותב אלא דברים טיפשים ולא מעשים. איך אני יכול להגיד על בן אדם שכותב כל הזמן על טרנפסר שהוא אדם חכם. דבר שני,לימין הייתה סיסמא שעוד ברק היה ראש ממשלה,"תנו לצה"ל לנצח". אז הנה כבר עברה שנה מאז ששרון ראש ממשלה,הוא הפעיל אותם יותר מאשר ברק הפעיל אותם,והנה הם לא מנצחים. לכן זה הוכח שהסיסמא כמו שאר הסיסמאות של הימין,אלא סיסמאות טיפשיות ולא הגיוניות. איך בכוח צבאי אפשר לנצח טרור? הרי גם ככה הם מתאבדים,אז על מה אתה מדבר. אתה חושב שמזיז להם אם נהרוג להם 5 מחבלים או 20 מחבלים. לפני כמה חודשים הופיע בכיר חמאס בתוכנית בטלויזיה האירנית. ושם אמר הבכיר של החמאס,שצריכים להאיץ את יצור פצצת האטום בכדי לזרוק על המדינה של הציונים את הפצצה. אז הוא אמר לו המראין לבכיר החמאס שאם איראן תזרוק על מדינת הציונים פצצת אטום גם הם יפגעו. ענה לו בכיר החמאס,שלא אכפת לו מיצדו שכל הפלסטינים ימותו מות קדושים העיקר שהציונים ימותו. אז אני שואל אותך,לאחר שהבאתי לך את דברי המחבל,נראה לך שכוח צבאי יזיז להם משהו? הרי אתה רואה שלא אכפת להם מהחיים,ככל שנהרגים יותר פלסטינים,אנחנו משחקים לידי ערפאת. צריכים להפעיל גם קצת מוח,ולא כל הזמן כוח.

.המוסד

New member
התפיסה שלך לקויה

בקשר לטרנספר בהסכמה, זהו דבר אפשרי, אבל בניגוד לגדר, שבה יש צורך עכשיו ומייד, את הטרנספר בהסכמה ניתן לבצע במששך שנים... עכשיו בקשר ל"תנו לצה"ל לנצח" אז אני מודיע לך שאני עומד במאה אחוז מאחורי הסיסמה הנכונה והאמיתית הזאת, אני אומר "תנו לצה"ל לנצח" אבל, וזה אבל גדול, העם לא רוצה לשלם את המחיר של הניצחון, כפי שכתבתי היכן שהוא בתפוז העם מעדיף את המשך מצב הלחימה הידוע שתוצאות הדמים שלו ידועות פחות או יותר, כמוך בדיוק, לכן העם יתמוך במיתקפה צבאית ברגע שישבר מאזן ההרוגים הזה, בדיוק כמוך, הרי למה אחרי כל פיגוע "גדול" אתה יוצא כאן בפורום עם הצהרות לוחמניות? כיוון שהפרו את ה"איזון" אם הורגים אחד פה אחד שם, זה מכעיס אולי אפילו מכעיס מאוד, אבל אפשר לחיות עם זה, ברגע שכמות ההרוגים עוברת את המספר שהנפש מסוגלת לספוג, מתרחשת תופעה מוזרה אצלך ואצל רוב העם, אתם לא מסוגלים לשבת "בשקט" וישנן דרישות לתגובות חריפות, אבל, כשהכל מתייצב, ובטלוויזיה מסבירים ש"אין פיתרון צבאי" או כפי שהטבת לנסח "איך בכוח צבאי אפשר לנצח טרור?" אז הכל מתיישר...הים שוקט, עד לפעם הבאה... בכל"מ, כל עוד תמשיך להאמין שאין קשר בין אש"ף-הרשות הפלשתינית-ומאה אלף רובים לטרור שמשתלט על רחובותינו, באמת לא יהיה פיתרון לטרור, אבל זה כבר תלוי בך בקשר לבחור מהחמאס, אז קודם כל זה שקר, הציבור הפלשתיני לא מוכן למות בשביל להרוג אותנו איתו, ממש שקר גמור, רוב האנשים רוצים לחיות בשקט, אבל, וזה אבל גדול, בטלוויזיה ובעיתונים מסבירים להם שאין חלופה לטרור, בדיוק כמו שכאן "מסבירים" שאין חלופה למו"מ...לא דומה? אז מה היא המסקנה? שהצדדים צריכים לזנוח את דרכיהם, הפלשתינים צריכים לזנוח את הטרור בעזרתה של ישראל, וישראל צריכה לזנוח את דרך השלום(רגע רגע! לפני שגל פאציפיזם שוטף אותך כסופה בנגב, זכור כי דרך השלום, הובילה רק ליותר, שים לב, י-ו-ת-ר הורגים מאשר המשך קיומו של המינהל האזרחי) רק כך לצדדים יהיה קצת שקט, אבל רק קצת, לא יותר אז מה אני אגיד לך? מתנשא קטן ונחמד, יש לך עוד קושיות?

שמאלני

New member
לא לא ידידי,התפיסה שלך לקויה....

אתה פשוט מעופף אני לא מבין אותך איפה אתה חי? תחזור למציאות. איך תעשה טרנספר מרצון? שאלתי אותך את זה כבר ואתה כתבת לי שניתן להם כסף והם יעזבו. הרי סיכמנו שאין כסף להרים גדר אבל לתת ל-3 וחצי מיליון פלסטינים פיצויים לזה יש כסף. זה מראה דבר אחד שאתה צבוע. דבר שני,מי ראש הממשלה אתה יודע? כי נראה לי שאתה קצת מעופף,ראש הממשלה זה אחד שנלחם כל החיים שלו למען המדינה. והוא תאמין לי מבין קצת יותר טוב ממך איך אפשר לעפיל את הצבא. לכן הסיסמא הזאת,"תנו לצה"ל לנצח",זה לא יותר מסיסמא מפגרת ולא הגיונית. ניסנו כל החיים לנצח דרך צה"ל,כמו ב-82´ מלחמה מטומטמת שלא יצאה ממנה כלום. זרקנו את הפתח´ קיבלנו את החזבללה,ואתה תראה נזרוק את ערפאת נקבל את החאמס. ואז מה אתה חושב שאם החמאס יהיו בשלטון פתאום העולם יסכים לנו להתעלל בפלסטינים. העולם היה אנטישמי והוא נשאר אנטישמי,לולא ארה"ב היית אומר ביי לארץ הזאת. לכן הסיסמא הזאת לא הוכיחה את עצמה ואתה רואה זאת. הפצצנו עם מטוסי f16 לא עזר,הרסנו להם בתים לא עזר,אנחנו סוגרים אותם בבתים וגם זה לא עוזר. לזה אתה קורא שלא הפעלנו את הצבא? גם ככה כל העולם כעס עלינו שאנחנו עושים זאת אי אפשר לעשות יותר. אפשר אבל אז הלך עלינו. אבל סתם אנחנו מקשקשים בפורום,בסופו של דבר מי שלמעלה קובע,והוא בנתיים הולך בדרך הטובה.

yariv~2

New member
סליחה שאני מתערב אבל...

הטרנספר לא מחייב העברת הפלשתינאים מחוץ לשטחי א"י העניין הוא לרכז אותם במקום אחד, למשל להרחיב את רצועת עזה ולנייד את אוכלוסיית שאר הכפרים באותו מקום נרחב. תחשוב, מצד אחד חוסמים את הדרך של הפלשתינאים לירדן, עיראק, וכו´ לקבלת נשק, ומצד שני יש להם חוף מסודר, מדינה נרחבת למדי(סיפוח שטחים ישראליים נוספים לרצועה) אין כיבוש עליהם...אין מסתננים. היום ההפרדה החד צדדית היא בלתי אפשרית גם מבחינת תוואי השטח השונה והקיצוני כל כך.. הבעיה היא..שמדובר בניוד של מליון מאה אלף אזרחים...ועל זה צריכים לחשוב, לא על הסכם שלום מטופש שגבה וגובה מאות קורבנות.

שמאלני

New member
yariv~2....

אז אתה מדבר על טרנספר כבר על טרנספר ולא מרצון. תגיד לי אתה לא רואה cnnאו sky news או כל רשת זרה אחרת? אתה לא רואה איך אנחנו רק הורסים להם בתים של מחבלים,לא סתם הורסים בשביל הכייף. איך בעולם יש תגובות נזעמות עלינו. רק חסר לנו עכשיו שיראו איך אנחנו מעלים פלסטינים על משאיות ומעבירים אותם למקום אחר,כמו שאתה אומר לרכז אותם ומסביב להדק את הסגר הצבאי,ובמילה אחת גטו. וזה מזכיר לי משהו משנות ה-40´ שהנאצים עשו ליהודים,אבל איי זה לא שייך אלינו. אם זה היה שייך אלינו לא הייתם חושבים על דבר כזה גזעני.

yariv~2

New member
שחר...

(אפשר לקרוא לך כך? או שאתה מעדיף שמאלני?..) אני לא אמרתי את הדרכים שבהם חש לבצע את הטרנספר הזה... אמרתי רק שצריך לחפש דרכים, אפשר אפילו באמצעות הסכם..וכמו שאפר להעביר שלוש מאות אלף מתנחלים... כך אפשר להעביר מליון פלשתינאים. ומה הקשר לגטו? לא יהיה סגר, לא יהיה כתר, לא מחסום, פשוט גדר מסודרת...ללא גשרים, מנהרות, ושאר חלטורות... ניתן לפלשתינאים ידע (לא כסף) האמריקאים יתרמו... ממש מזרח תיכון חדש!!... צריך רק להתחיל בעבודה
ואני מדבר על שטח של בשישים אחוז מהשטחים כיום, אל תחזור שוב על עניין הגטו בבקשה...

אבנר.

New member
הבעיה של כסף

אינה בעיה גדולה, כי הבית שהערבי ישאיר שיהגר יעבור לידיים ישראליות, ויוכל לממן את הבית החדש שלו במדינה אחרת, חוץ מי זה שאם יש כסף לגדר יש לטרנספר, אם אין כסף, אז מאיפה חשבו השמאלנים החכמולוגים להשיג אותו כדי לגרש רבע מליון יהודים מארץ ישראל?!? כמובן אמריקה תממן... אם היא יכולה לממן את ה"גירוש של היהודים" כמובן שהיא יכולה לממן עידוד הגירה של ערביי ארץ ישראל, למרות שמספרית יש יותר ערבים ממתנחלים, אך ההכנסה לנפש וההוצאות גם כן אצל ערבים הם פי 5 עד 10 פחות מאצל היהודים ועוד במצב הנוכחי של המלחמה כשההוצאות לנפש אצל המכונים "פלשתינאים" לחודש הם 200 שקל בלבד (כך פורסם ברשת ב´) על אחת כמה וכמה שההוצאות לעדוד ההגירה יפחתו. כך שטרנספר מרצון הוא ריאלי לחלוטין, העניין שאריאל שרון והליכודניקים ברובם אינם "ימין" מי שיגשים את האידיאולוגיה הנ"ל זוהי תנועת "מולדת".

שמאלני

New member
אבנר....

כמו שפיצו את המתנחלים שגרו בסיני גם כאן יפצו את המתנחלים שגרים בשטחים. יבנו להם בתים והם יעברו לגור בתוך שטחי ארץ ישראל,אבל הרי עם הפלסטינים אנחנו לא יכולים לעשות אותו דבר,כי הרי אנחנו נגד זכות השיבה. דבר שני,הפלסטינים לא רוצים לעבור,אז איפה תשים אותם אם הם לא רוצים? אתה מגזיר את עצמך בן אדם חכם ורציני,כי לפי הדברים שלך אני צער לי להגיד לך שאני לא רואה זאת עליך. כך שטרנספר מרצון לא הגיוני וטרנספר לא מרצון אנחנו לא יכולים לעשות. לכן הפתרון לבעיה הכי נורמלי זה להרים גדר הפרדה,שתמנע ממחבלים להכנס לארץ.

אבנר.

New member
יש הבדל

לא ניתן להשוות בין פינוי סיני, לבין פינוי יהוים מיש"ע, וזאת כיון ש: א. ביש"ע (בלי השכונות החדשות של ירושלים שהוקמו מחוץ לגבולות 67) מתגוררים כיום רבע מליון יהודים (250,000) ובימית גרו קצת למעלה מ 2000 יהודים, ובכל חבל ימית כולו גרו 5000 יהודים. כך שלפצות, 250,000 יהודים עולה פי 50 מפיצוי של 2000 יהודים. ב. ביש"ע יש מאות מוסדות ציבור בניהם: בתי ספר, תיכונים, ישיבות, משרדים ממשלתיים. מפעלים, אזורי תעשייה, קניונים (במעלה אדומים ובקרני שומרון), מרכזים מסחריים, חנויות, משתלות, חממות, אתרי טיולים, מקומות קדושים בינהם מערת המכפלה, ועוד מועצות אזוריות ומקומיות, 2 עיריות (מעלה אדומים ואריאל). זה יעלה פי 1000 לפחות. ג. ביש"ע הישובים קיימים בחלקם למעלה מ 30 שנה, והם הרבה יותר מבוססים ולא ניתנים לעקירה. בניגוד לעיר ימית שהוקמה 12 שנים לפני שנחרבה. ד. ביש"ע גרים הרבה אנשים שבאו מסיבות אידיאולוגיות והשורשים שלהם הרבה יותר עמוקים, כך שאין מה לדבר איתם על לעזוב, בניגוד להרבה בחבל סיני שבאו כי היה להם גב של הממשלה שעודדה אותם להשתקע שם, איכות החיים והדיור הזול. ה. לפנות 250,000 יהודים + כל המוסדות והמפעלים שקיימים שם יהיה הרבה יותר קשה ויקר אם לא בילתי אפשרי מאשר לפנות 2000 יהודים שנשארו בזמן הפינוי בחבל סיני. יש עוד הרבה הבדלים, כך שלא ניתן להשוות כאן את השיקול הכלכלי שבפינוי לאלו שבפינוי סיני.

שמאלני

New member
אין שום הבדל....

יש"ע הם חבורת משוגעים שלפי דעתי צריכים להכניס איש איש מהם לבית משוגעים. לפחות מתנחלי סיני היו שפוים היה אפשר לדבר איתם,עם המתנחלים בשטחים אי אפשר לדבר,זה ההבדל היחיד. טוב מאוד ששרון מתחיל לדבר עם הפלסטינים סוף סוף תקום המדינה הפלסטינית והמשוגעים יחזרו לארץ שלהם. ושיפסק לבלבל את המוח שהשטחים חלק מארץ ישראל כי במציאות זה לא ככה ממזמן. בארץ נוסעים מכוניות לא ממגונות ירי,בשטחים כן. אז אני שואל אותך,אם השטחים האלה שלהם למה הם צריכים מכוניות ממוגנות ירי? הרי בשום מקום בעולם הזה וגם בישראל אף אחד לא נוסע ככה. זה אומר דבר אחד,שהמתנחלים נמצאים במקום שלא שלהם ולכן הם נשארים שם זמנית עד שיפנו אותם. ואז זאת תהיה נקמתי האישית ביגאל עמיר הבן זונה שרצח את רבין,שיאכל את הלב בתוך הבית סוהר. ושיבין שהוא לא הצליח לטרפד את אוסלו.

אבנר.

New member
השאלה איזה טרנספר לא מעשי?....

הארכי רוצח ערפאת ימח שמו בחיים לא יבין שדרך הטרור אינה משתלמת ובחיים (אני מאוד מקווה) לא ילך להסכם אבדון עם השמאל, הפתרון היחיד כפי שההסטוריה הוכיחה במספר מקומות היה הטרנספר. כך היה ביוון ובטורקיה, שחתמו הסכם ובו הם החליפו בכוח אוכלוסיות של מאות אלפי בני אדם בניגוד לרצונם (טרנספר בכוח), מ-אי שאת שמו אינני זוכר, ועל כך קיבלו ראשי הממשלות פרס נובל. לידיעתך, שמאלני מתחילת האנתיפדה עזבו מרצונם בלי עידוד שלנו את יש"ע כ 130,000 ערבים, אני ממש ממש לא מצליח להבין מה ההתנגדות הזאת שנפתח לישכות הגירה שיעודדו את הערבים שגרים בארץ ישראל להגר למדינות ערב?!? מה אכפת לך?!!? אין כאן שום בעיה מוסרית גם לבן אדם הכי שמאלני כיון שהם יבואו מרצונם להגר, כדי לבנות חיים יפים יותר, שקטים ונוחים במקום אחר. אנחנו נשמח, הערבים המהגרים ישמחו, רק השמאלנים יהיו עצובים.. אולי תוכל להסביר לי מה כ"כ אכפת לך שנעודד את ההגירה??

שמאלני

New member
שוב אבנר....

לעודד הגירה לאן,לים? לאן אתה רוצה להעביר אותם,שום מדינה ערבית לא רוצה לקבלם כמו שאתה לא רוצה שהם ישארו בשטחים שלהם. תראה כמה סבל עובר על הפלסטינים,והם לא חושבים אפילו לעבור למקום אחר הם ממשיכים לגור בבתים שלהם. למרות הסגר ולמרות הרעב ולמרות שחלקם ישנים על הרצפה,הם לא חושבים אפילו לעזוב. אז לאן אתה רוצה להעביר אותם,אם הם לא רוצים?

אבנר.

New member
אם הם לא רוצים לעזוב

אז למה מתחילת האנתיפדה עזבו את יש"ע 230,000 ערבים??!?! יצא לי ליסוע לא מזמן בכביש הבקעה ובכבישים ביש"ע ואני כל הזמן רואה מוניות צהובות של הרש"פ סוחבות על הגג מזוודות.. אני דיברתי עם ערבים ודוקא תתפלא לשמוע הם רוצים לעזוב ולרבים יש לאן לעזוב,, הבעיה היא שלרבים אין את הכסף... אני לא חושב שצריך להפנות את כולם למקום אחד, כך באמת אף מדינה לא תסכים, צריך לפזר אותם... ישנם הרבה מדינות שנותנות מיחסה של מהגרים לחודש, ארה"ב עד כמה שידוע לי, זה כמה עשרות אלפים לחודש שיכולים להגר, או אולי כמה אלפים, יש עוד מדינות באירופה.. כמובן, מדינות ערב, שאלהם כבר היגרו... גם לטורקיה ולאוסטרליה היגרו.... לא חסר, מה אכפת לך שננסה?!? אין בזה שום סיכון בניגוד לאוסלו, אז מקסימום הם לא יהגרו, או שלא כולם יהגרו, המצב לא ישתנה לרעה עם ננסה את הטרנספר...

למעלה