טרנסג'נדריות

אז בוא נבהיר לעצמנו את ההבדלים ונמשיך את הדיון משם

למילה "מין" בעברית יש שני פירושים - sex (זכר-נקבה) ו-species (סוג ביולוגי - אדם-ארנב).
כדי לא להתבלבל, ביולוגים ישראלים קבעו את המילה "זוויג" ל-sex והשאירו את המילה "מין" ל-species. "מגדר" הוא מונח מתחום הסוציולוגיה, תחום אחר וצורת חשיבה אחרת לגמרי.

ואולי מכאן נובעת הבעיה, מהמפגש הזה בין סוציולוגיה לביולוגיה. מקונפליקט בין צורות חשיבה שונות כל כך.

הדעה שאתה מייצג עולה מהזרם הרעיוני ששולט כיום כמעט בכל התרבויות החילוניות בעולם - ההומניזם הליברלי. זה שמקדש את האינדיבידואל ורצונותיו על פני כל דבר (למעט אינדיבידואל אחר). אלא שכמו בכל זרם רעיוני / השקפת עולם / דת, כשאנחנו מגיעים לקיצוניות אנחנו עלולים להגיע לאבסורד.

בעיני, לנתק את המגדר מהזוויג זה אבסורד. לבטל את הביולוגיה בפני תחושות אישיות זה אבסורד. הרי, על פי אותו הגיון ממש אפשר להקצין עוד קצת ולבטל את המין (species) בגלל הרגשה אישית של מישהו, כמו שהצגתי קודם באופן קצת סרקסטי שעיצבן את שרומן, למה שלא להגדיר אותי כארנב, בעצם?...

אז עם כל הכבוד לסוציולוגיה, לפסיכולוגיה, ולתחושות של אינדיבידואלים, את הביולוגיה אי אפשר לשנות. ציצי מסיליקון לא הופך זכר לנקבה. הוא הופך זכר לזכר עם ציצי מסיליקון. נדמה לי שאתה מסכים איתי בנקודה הזאת. אני חושב שמהות המחלוקת ביננו היא האם "מגדר" מבוסס על ביולוגיה, או על תחושות.

במילים אחרות - אני חושב ששנינו מסכימים שזכר הוא זכר ונקבה היא נקבה. אתה טוען שמגדר (גבר-אישה) לא מבוסס על זוויג וכך אתה יכול לקבל זכר שהוא אישה ונקבה שהיא גבר. אני טוען שלא. אני טוען שאתה יכול לקבל ולהכיל ולאהוב זכר שמרגיש כאישה, אבל גם אם הוא יתלבש כאישה, וגם אם הוא יעשה כל מיני ניתוחים שידמו אותו לאישה, הוא ישאר גבר. כי גבר מבוסס על זכריות, לא על הרגשות או סממנים חיצוניים.

חשוב לציין שוב ושוב - דעתי לא משפיעה על האמפתיה שלי כלפי הלהטבים או על הזכויות שמגיעות להם על פי תפיסת עולמי. אני בעדם! אני רק לא חושב שצריך לשנות את ההגדרות הביולוגיות למענם או למען כל אחד אחר.

ומילה אחרונה על הטון המתנשא של ההודעה האחרונה שלך, אלון.
זה קצת עצוב שבשם ערכים של ליברליזם, פלורליזם, רב-תרבותיות, קבלה והכלה... אתה פוסל ומזלזל בדעה אחרת (ואפילו כזו שדי קרובה לדעתך).

A לוןA

New member
אז ככה:

את הביולוגיה אי אפשר לשנות, את המגדר כן. אתה כותב "גבר מבוסס על זכריות, לא על הרגשות או סממנים חיצוניים" ו-"צריך לשנות את ההגדרות הביולוגיות למענם"- ואתה טועה. יש הבדל מהותי בין ההגדרה הביולוגית להגדרה הרגשית-פסיכולוגית.
כל עוד תערבב אותם זה בזה- זה לא יפתר. ואתה ממשיך לעשות את העירבוב כדי להציג את האבסורד, בעוד שהעירבוב הזה אינו נכון בבסיסו.

בקשר לדוגמת הארנב שלך- ובכן, גם כאן אתה טועה. ישנם סיפורים רבים על ילדים שגדלו רק בסביבת בעלי חיים- והם חשבו והתנהגו כמו בעלי החיים הללו. אז זה שילד חושב שהוא כלב או ציפור (או ארנב, בדוגמא שלך) סביר בעיניך- וזה שגבר מרגיש כמו אישה לא?

בקשר לסיפא של דבריך-
אני אקבל כל דעה כל עוד היא לא פוסלת את מהותו של האחר. ברגע שאתה מביע דיעה שלהיות טרנסג'נדר זה אבסודרד ו"פלורליזם יתר"- עברת את גבול הליברליות שלי (מה גם שאני לא חושב שההודעה שלי היתה עד כדי כך תוקפנית- נהפוך הוא. דווקא הייתי מאוד עדין)

Sharoman

New member
בזמנו יצא לי לצפות בסרט דומה

ומאוד מעניין!
על ילדים כשהצעיר ביותר היה בן 9 או 10 ולמרות שנולד בת, בחר לגדול כילד.
הסרט מצד אחד באמת גרם לי לתהות על כל הבעיות שסובבות את בני הנוער והילדים שמוכפלות פי כמה וכמה עם החלטה כ"כ קשה שלחיות את החיים כפי שהם רואים את עצמם בגיל כ"כ צעיר.
הייתה אפילו שורה קצרה על ילדה שעברה ניתוח בגיל 15 ועד לאותו יום נחשבה לצעירה ביותר בעולם לעבור ניתוח לשינוי מין (היא נולדה זכר).
אחד הבחורים שהוצגו בסרט סיפר שהוא יוצא מס חודשים עם נערה בשכבה שלו, ושלאחר כמה פגישות סיפר לה שהוא התחיל את חייו במין שונה מזה שבו הוא נמצא היום.
הוא טען שלקח לה כמה ימים של מחשבה כדי לקבל אותו אבל משום שכבר הספיקה להכיר ולחבב אותו בחרה להמשיך להיפגש איתו.
מצד שני להורים שלה לא היה משג, והוא עצמו הספיק לפחות לנשק אותה (ומי יודע מה עוד) לפני שסיפר לה את האמת.
אותה בחורה אמנם קיבלה אותו בהבנה, אבל מי יודע איך הייתה יכולה להגיב כל בחורה אחרת.
דמייני שאדם צמחוני קונה נקניקקית טבעול ומגלה להפתעתו, ולאחר שכבר הספיק לנגוס בה, שבעצם מדובר בנקניקיית הודו לכל דבר.
איך אותו אדם היה מרגיש? ומה הסיכוי שהיה ממשיך לצרוך את אותו סוג של נקניקקית לאחר שהיה מגלה את האמת?
לכל הפחות מדובר פה בסוג של מרמה או הסתרת האמת מהצד השני שמן הסתם ראוי לה לא פחות מהאדם שבוחר להסתיר אותה.

Surrealistical

New member
גם אני חשבתי על זה

עד כמה קשה בגיל כזה צעיר להתמודד עם משהו בסגנון. לילדה שראיינו היה מבט חכם ועמוק והיא ביטאה את עצמה בצורה מאוד טובה.

Gray Fox

New member
איך שאני רואה את זה, היא ילדה שמציגה את עצמה כילדה

אז למה זה מירמה? למרות שאני מודה, אני לא מעוניין בנשים טנרנסג'נדריות, וכן הייתי מרגיש מאוד מגעיל אם הייתי מגלה שמישהי שאני מתמזמז איתה הייתה פעם גבר או, עוד יותר גרועה יש לה זיין, עדיין זה לא שהאישה הטרנסגנדרית משקרת שהיא אישה או מנסה לרמות מישהו ,מבחינתה היא אישה, ומבחינת אנשים רבים (רוב?) , היא אישה ולא גבר.

בלי קשר לזה, לגבי חוק על השגת סקס במרמה, לחוק זה לא משנה מי היוזם, העניין כאן הוא בהסכמה חופשית ומודעת. אבל אני לא חושב שהחוק תקף במקרה של אישה שמרמה גבר, רק הפוך, כי היא לא "בועלת" אותו.

למעלה