טרנסג'נדריות

Surrealistical

New member
טרנסג'נדריות

ראיתי סרט דוקומנטרי שנקרא "להיות אני" על ילדים שמגיל צעיר מרגישים כאילו הם לכודים בגוף שלא שלהם. גרם לי לחשוב סיפורה של ילדה אחת שבזמן הסרט היתה בת 14 או 15, אף אחד מהבית ספר שלה לא יודע שהיא היתה פעם ילד. ואני חשבתי, נניח היא נדלקת על בחור, והוא נדלק עליה בחזרה, מה אז..?
לא רק שנפשית קשה לספר דבר שכמעט ב 100% יבריח מישהו שאתה מאוד מחבב, אלא גם זה יכול להיות מעשה מסוכן כי הוא עלול לגלות לכולם בבית הספר.
נתקלתי בדעה שלדעתי די טיפשית: שכביכול אם היא לא מספרת והם מתמזמזים אז היא מטרידה אותו מינית. כי הבחור חושב שהוא מתמזמז עם ילדה אבל בעצם מתמזמז עם ילד, והוא לא נתן הסכמה ללהתמזמז עם בן. בנוסף בארץ יש חוק שאוסר על השגת סקס במירמה, ומה שהיא עושה זה מרמה אותו, לכן זה גם לא חוקי.
אני למשל ממש לא מבינה איך מישהו נמצא במצב שבו הוא (נניח) יוזם מגע מיני עם מישהי ובסוף הוא יוצא קורבן. ובכלל, אם ללכת לפי אותו הגיון אז כל אדם בוגד (במיוחד כאלו שלא מספרים למאהב\ת שהם נשואים) עושים משהו פלילי.

חוק וצדק לא תמיד הולכים יחד.

מעבר לזה, אני דווקא מבינה את הרעיון מאחורי זה-
אם מישהו מציג את עצמו כמשהו שהוא לא- אז יש פה מרמה בכוונה תחילה.
&nbsp
לגבי אותה ילדה- היא עברה ניתוח לשינוי מין? אם כן, היא לא צריכה להציג את עצמה כילד.
אין שום סיבה לטעון שהיא מרמה מישהו.

Surrealistical

New member
היא לא. היא צעירה מידי

ואם לא? האם אין לה זכות להציג את עצמה כאישה? היא אמרה שכאשר חיה בתור בן היא רצתה למות. אמא שלה סיפרה שהיא ניגשה אליה בגיל 7 (נראה לי) ואמרה שהיא רוצה למות. ובכלל, האם מה שקובע אם את המגדר שלנו זה רק מה שיש לנו בין הרגליים?
יש שיגידו שגבר שעבר ניתוח לשינוי מין תמיד ישאר גבר. אני חושבת שאם גבר מרגיש כמו אישה וחי כמו אישה אז מן הראוי להתייחס אליו כלאישה.

דמייני סיטואציה

שגבר מתחיל איתך, הוא ממש מוצא חן בעיניך, אתם מגיעים למיטה ואת מגלה שיש לו כוס.
&nbsp
את לא חושבת שזה קצת לא הוגן לא להגיד כלום לפרטנר פוטנציאלי??

Surrealistical

New member
אני חושבת שזה לא הוגן

ואף פעם גם לא טענתי שזה הוגן לא להגיד כלום. זה מובן שצריך להגיד משהו. אני רק מהרהרת בשאלה עד כמה זה קשה באמת להגיד משהו כזה כשמעורבים רגשות חזקים. ועד כמה בפוטנציאל זה יכול לגרום לנידוי חברתי וכתוצאה מזה טראומה. כלומר, באיזה שלב אפשר לבגיד דבר כזה אם את בת לכול דבר, דלוקה חזק על בחור שפתעום מתברר שגם דלוק עליך.

A לוןA

New member
החוק בעניין די ברור

הבועל אישה בהסכמת האשה, שהושגה במרמה לגבי מיהות העושה או מהות המעשה, הרי הוא אונס ודינו - מאסר שש עשרה שנה
אם שכבת עם מישהי וסיפרת לה שאתה רווק, ובפועל אתה נשוי, והיה לה יסוד להאמין שהסקס יוביל למערכת יחסים- אתה בפירוש יכול להיות מואשם באונס ע"פ הסעיף הזה בחוק. כנ"ל גם במקרה הזה.

גגלי סאבר קאשור- ערבי נשוי שהתחזה ליהודי רווק והורשע באונס.

וכן- גבר נשוי שמתחזה לרווק, וע"י התחזות זו והבטחת מערכת יחסים רומנטית (שהוא לא יכול לקיים, מהיותו נשוי) משיג מין- עובר על החוק ועלול להיות מואשם ומורשע באונס.

Surrealistical

New member
זה לא רלוונטי

כי אני מדברת על מצבים שבהם לא ניתן לקיים יחסי מין מבלי לדעת שהבן\בת זוג טרנג'נדר\ית. מין אוראלי לא נכלל.
ולמה אם כך המון נשים לא מתלוננות על גברים רמאים. כל הבוגדים, כל השקרנים. חסר כאלו?

A לוןA

New member
מכירה את השיר מרי לנצח?

הוא מדבר בדיוק על העניין הזה- רק הפוך.
את לא יכולה לדמיין סיטואציה שגבר ואישה מגיעים למיטה, מתנשקים, מתחרמנים, היא מעניקה לו מין אוראלי - ואז הוא מגלה שהיא גבר, וזה, נגיד בעדינות, מאוד בעייתי עבורו?
&nbsp
בקשר לתלונות- במקרים הרבה יותר חמורים, של הטרדות מיניות ואונס אלים 90% מהנשים לא מתלוננות, אז כאן? כשהתחום האפור הרבה יותר רחב? האישה צריכה להוכיח שהוא רימה אותה, ושללא מעשה הרמיה הזה היא בעצם לא היתה שוכבת איתו (נגיד, הבטיח לה חתונה והסתיר שהוא נשוי. אם הוא רק אמר לה שהוא מליונר והוא בעצם דלפון- לא יתפוס פה לצורך העניין)
&nbsp

Surrealistical

New member
מין אוראלי לא נכנס תחת החוק

אמרת בעצמך "בועל".
קראתי על מקרה כזה כשלגבר נודע שהיא היתה פעם גבר הוא רצח אותה.

פלורליזם יתר, בעיני.

אף אחד לא יכול להעיד עלי שאני לא פלורליסט, שאני שמרן או לא סובלני. דווקא ככזה אני יכול לבקר ולטעון שבעיני, זה מקרה של יתר פלורליזם.
&nbsp
אם הייתי מחליט שאני מרגיש כמו ארנב, וכל חיי הייתי בדכאון כי אני ארנב כלוא בגוף של אדם, ובבגרותי הייתי משתיל אוזניים ארוכות, פרווה וזנבנב קטן, הולך לגור במחילה ומכרסם גזר... לא, זה לא היה הופך אותי לארנב.
&nbsp
אין ספק שלהיות טרנסג'נדר או כל גוון להטבי אחר, זה קשה ומתסכל. אין ספק בעיני שזוגות חד מיניים ראויים לכל הזכויות המגיעות לזוגות הטרוסקסואלים. אין ספק שאנחנו כחברה צריכים לחבק את כולם.
&nbsp
אבל בואו לא נתבלבל. גבר הוא גבר, זכר הוא זכר. אישה היא אישה, נקבה היא נקבה. ציצי מסיליקון וחור בין הרגליים שנעשה על ידי איזמל מנתחים לא הופכים גבר לאישה. זריקות טסטוסטרון ושערות על החזה לא הופכים אישה לגבר. XX או XY בכרומוזומים ישארו כאלה גם אם ימצאו דרך להשתיל רחם.
&nbsp
אני מבין את מי שיטען ש-"גבר" ו-"אישה" הן לא הגדרות ביולוגיות אלא פסיכולוגיות. זו בדיוק הנקודה של פלורליזם היתר בעיני. אולי גם "ארנב" ו-"אדם" הן הגדרות פסיכולוגיות?
&nbsp
אני רוצה להדגיש שוב - כל זה לא מוריד לרגע את האמפתיה שלי כלפי טרנסג'נדרים ואחרים.

Surrealistical

New member
לא ניתן להשוות

בין שינוי מין ביולוגי לשינוי מגדר. הלכת רחוק מידי. אולי אם מתישהו בעתיד יהיו ניתוחים שבהם באמת יוכלו להפוך אותך לארנב אז כנראה תוכל להחשב לארנב.
אני ממש לא חושבת שנכון להגיד "גבר הוא גבר", כי לאף אחד אין זכות לקבוע לאחר איך להחשיב את עצמו. אפילו אתה יכול להחשיב את עצמך לארנב אם בא לך, למרות שכנראה לא יצליח לך כי אף פעם לא תוכל לחיות בחברתם, ההבדלים גדולים מידי. אם גבר מרגיש שהוא אישה וחי כמו אישה אני ממש לא חושבת שאיזשהו איבר בן הרגליים יסתור את זה.

אם גבר מרגיש כאישה - הוא אישה!

אז מה שאין לו רחם, אין לו מחזור, אין לו דגדגן, אין לו בלוטות חלב, אין לו הורמונים נשיים באופן טבעי, ואין לו XX בכרומוזומים.

אבל היי... יש לו סיליקון ותחתונים ורודים.

והכי חשוב, הוא מרגיש כמו אישה! ומי יכול להתווכח עם הרגשה? בטח שלא המציאות...

Aיש

New member
סבבה אז הוא "גבר" במובן הביולוגי, שחי מתנהג ומציג כלפי חוץ

חזות של אישה. יש איזשהי משמעות לאמירה שהוא גבר? ההגדרה הזו כל-כך לא שימושית שאין טעם בה.

Sharoman

New member
אף אחד לא מושלם

Sharoman

New member
תגובות נזעמות לא יהיו...

אבל כן הייתי מבקש למתן מעט את העוקצנות בניסוחים של הודעות מסוג זה.
לעולם אין לדעת במי אתה עשוי לפגוע.

A לוןA

New member
אתה מתבלבל לגמרי

תבהיר לעצמך קודם את ההבדל בין מין (ביולוגי) למגדר (חברתי-תרבותי)- ויהיה אפשר להמשיך את הדיון משם.
&nbsp
(וזה שזה לא נראה לך הגיוני/טבעי וכו'- לא עושה את זה פחות נכון, רק עושה אותך פחות מקבל)

למעלה