טרמפים

• פותח הנושא noa2
  • פורסם בתאריך

noa2

New member
טרמפים../images/Emo73.gif../images/Emo35.gif

שלום לכם, אני מבקרת כאן מזה כמה ימים וקראת בענין את הדיונים בפורום. היום נתקלתי בתופעה שבעיני היא מדאיגה - רציתי לשתף אתכם ולשמוע דעתכם- נסעתי היום לעיר הקרובה ובדרך עברתי ליד בי"ס איזורי גדול. שתי נערות בנות 15(?) עמדו בתחנה וניסו לעצור טרמפ. לקח לי כמה שניות להחליט לעצור להן, אך כשהן עלו אמרתי להן שהסיבה שעצרתי היא שאני פשוט מתה מפחד שמישהו אחר יעצור... ושזה טירוף לעצור טרמפים בתקופה כזו! כמובן שהן חשבו שאני משוגעת
בשיחה מאוחר יותר עם חברה היא אמרה שהיא לא עוצרת לאף אחד כי- 1. היא לא יכולה לדעת את מי היא מעלה לאוטו ואי אפשר היום לסמוך על אף אחד
2. לעצור לנערות כאלו זה רק מעודד אותן במחשבה ש "לי זה לא יקרה", "תמיד יהיו אנשים טובים שיעצרו לנו", וכו´ אז מה אתם אומרים

חני ב

New member
גם אני לא עוצרת לאף-אחד

גם אם אלה ילדים/נערים/חיילים שעומדים בתחנה ועוצרים טרמפים בישוב שלי.

vered4

New member
את לא אחראית עליהן

עצרת להן ודיברת איתן כי דאגת, ולדעתי, בזה מסתיים החלק שלך בפרשה. גם אני עוצרת טרמפים רק במקרים יוצאי דופן, ומהילדים שלי אני מבקשת לא לעלות לטרמפ גם עם מי שמכירים. יש להם טלפונים והם יכולים להתקשר ולשאול אותי.

AYELET1

New member
אני גם כן לא עוצרת טרמפים

מ-פ-ח-י-ד ואם הן חשבו שאת המשוגעת , בגלל דבריך, הן חיות על הירח או שסתם, בגיל כזה ההרגשה היא "לי זה לא יקרה". נותר רק לקוות שלהן זה לא יקרה...

אני לא לגמרי בטוח, אם בעצירת טרמפים

אין גם קורטוב שאיפה להרפתקנות. להכיר מישהו חדש, ולחוות חוויה. אינני משוכנע, כי כאן עובד רק הרצון להגיע מהר הביתה/אל מקום מסויים אשר אין אליו תחבורה אחרת. ואחר כך מגיעים למצבים של = "אם את אומרת לא למה את מתכוונת ?" לא תמיד הנהג הגבר ה-"מנצל הזדמנות" הוא האשם היחידי, יש בעצירת טרמפים מצד בנות צעירות גם אשמה/רשלנות תורמת לא קטנה !

AYELET1

New member
בוודאי שיש מצידן אשמה...

בדיוק כמו שהן תורמות לאונס , כשהן לא לובשות בגדים ארוכים וצנועים, רעלה, וכו´ ומלבד זה, מה עם החיילים שעוצרים טרמפים? עובדי השב"ס? "סתם" נערים? כבר יצא לי לקחת טרמפ (לפני האינתיפדה הנוכחית!!) את כל המגוון הזה. האם גם הם הרפתקנים ו"תורמים לא מעט"? בקיצור, ההאשמה של נערות ובחורררות העוצרות טרמפים, ועוברות "חוויות בלתי נעימות" בעקבות זה, היא נטולת יסוד.

תשובה לא ממש לעניין - עניתי

כבר יותר למטה, על טרמפים לחיילים. וכמובן אין כל חשש של מעשים מגונים וכו´, אפילו הבת לבושה רק בביקיני, הרי היא תכריז "לא רוצה !" ונגמר עניין... אין רק שחור ולבן, קיימים גם גוונים באמצע. ולא מדובר רק על כבישים שאין בהם כל תחבורה בשעות אלה וכשהנהג הוא בנו של השכן... הכוונה לעצירת טרמפים בכביש סואן, וכשעוצרים רכב, גם מסתכלים אם הנהג די נחמד להמשיך איתו מסע מעניין, אשר אולי יביא גם להכרות הדדית... לא הכל ממש תמים, ולא כל בחורה עוצרת טרמפים רק כדי להגיע הביתה (מתוך נסיון...) היה לי גם מקרה שבו נאלצתי להיכנס ישר עם המכונית לתוך חצר המשטרה ולהגיש תלונה, בגלל התנהגות פרובוקטיבים מדי של עוצרת טרמפים קטינה, שלא היתה נראית דווקא כזאת ברגע העצירה... אז יש כך ויש אחרת. הלואי כל אמא היתה יודעת מראש איך הבת שלה מתנהגת מחוץ לבית ורחוק מעיני אבא/אמא...

AYELET1

New member
בוודאי שהתשובה שלי היתה לעניין

לא כל הכרזה "לא רוצה" נגמרת בזה! ואשר לסיפורך, הרי אלו מקרים יוצאחי דופן. לרוב עוצרות ועוצרי הטרמפים, ובפירוש הדבר כולל גם נערים, זה מהווה תחבורה מהירה וזולה. והדיון החל באשר לסכנות של חטיפה/רצח ע"י מחבלים, אם אינני טועה השאלה נשאלה לגבי טרמפים "בתקופה כזאת"

גלי®

New member
מפחיד לאללה ,העניין הזה של הטרמפים!

אני יודעת שנכון לעכשיו בתי וחברותיה מוסעות ממקום למקום על ידי ועעל ידי הורים אחרים ... לא רוצה לחשוב מה יקרה בשניה שבה הן יחליטו שזה כיף להסתכן ...

DizzyMissLizzy

New member
אני עוצרת רק לחיילים

האמת שהיום כבר לא, כי איני עוברת ליד טרמפיאדות. אבל עד לפני שנה עברתי מידי יום ליד טרמפיאדות ונהגתי לאסוף חיילים. ואני מדגישה: חיילים (או חיילות) בלבד. חלק מהם כבר ביו קבועים אצלי והכירו אותי. אודה שאכן חששתי מכך שאיזשהו טרמפיסט עלול להיות מתחזה, אבל החובה המצפונית שהרגשתי גברה על החששות. ועד היום (טפו טפו טפו) הכל היה בסדר. אני לא יודעת מה ההוראות היום לחיילים לגבי עליה על טרמפים. בכל אופן, אם מותר להם לעלות, אז, אנא, קחו אותם. מגיע להם !!!

היום - בגלל החשש של חטיפת

חיילים למטרת פיגוע/מיקוח קיימת פקודת מטכ"ל מפורשת האוסרת עצירת טרמפים ברכב אזרחי.

למעלה