טרמינל 3

מצב
הנושא נעול.

NNN747

New member
טרמינל 3

טרמינל 3
תגידו מישהו יודע מה עם שלב ב' של הפרויקט- הקמת 2 זרועות נוספות ל-3 שנבנו כבר? מתי יתחילו העבודות? איפה יש מקום לעוד 2 זרועות? הינה קישור של תמונה שמראה שאין עוד מקום לשתי זרועות:

דבר ראשון יש מקום דבר שני

טרמינל 3
תגידו מישהו יודע מה עם שלב ב' של הפרויקט- הקמת 2 זרועות נוספות ל-3 שנבנו כבר? מתי יתחילו העבודות? איפה יש מקום לעוד 2 זרועות? הינה קישור של תמונה שמראה שאין עוד מקום לשתי זרועות:
כרגע מדובר רק על זרוע רביעית (כמו שאתה רואה יש שם מקום) איפה שהאדמה . זרוע חמישית לא מתוכננת כרגע אבל בעתיד היותר רחוק היא תיבנה . וגם לה יש מקום אין שום בעייה לפנות מישם את חניון האוטובוסים .

levikon

New member
אין טעם בנפח התנועה הנוכחי

כרגע מדובר רק על זרוע רביעית (כמו שאתה רואה יש שם מקום) איפה שהאדמה . זרוע חמישית לא מתוכננת כרגע אבל בעתיד היותר רחוק היא תיבנה . וגם לה יש מקום אין שום בעייה לפנות מישם את חניון האוטובוסים .
אין טעם בנפח התנועה הנוכחי
ב 5 זרועות. שלוש מספיקות בהחלט. זה היה נכון וחכם מצידם של רשת לתכנן מקום גם לשתי זרועות נוספות. (מה שבארץ כמעט ולא קיים). אבל לעתיד. לא לעכשיו.

traiNir

New member
רואים בבירור את ההכנה לשתי הזרועות!

טרמינל 3
רואים בבירור את ההכנה לשתי הזרועות!
בצילום שלך רואים בבירור את ההכנה לשתי הזרועות, אולם יהיה צורך לפנות את מגרש החנייה ולהסדיר מסלולי גישה.

amirv

New member
ומה אחר כך

ומה אחר כך
מה יהיה אחרי שנגיע ל16 מליון נוסעים בשנה (בערך פי שתיים נוסעים מעכשיו בלבד), נצטרך שוב לאלתר? אני לא רואה איך אפשר יהיה להרחיב את הטרמינל בעתיד מעבר לזה בגלל המיקום הבעייתי שלו בקצה השדה.

צחקן

New member
מזותומרת?

ומה אחר כך
מה יהיה אחרי שנגיע ל16 מליון נוסעים בשנה (בערך פי שתיים נוסעים מעכשיו בלבד), נצטרך שוב לאלתר? אני לא רואה איך אפשר יהיה להרחיב את הטרמינל בעתיד מעבר לזה בגלל המיקום הבעייתי שלו בקצה השדה.
מזותומרת?
ב"ה אני חושב שתהיה אפשרות לבנות מאחת השלוחות עוד שלוחה למקום אחר, נתב"ג 5890... .

NNN747

New member
שאלה נוספת....

לא חבל?
שבנו מבנה טרמינלי?!
שאלה נוספת....
מכל הפעילות שייצא ליע לראות בנתב"ג- וייצא לי הרבה שעברתי שם ושטסתי שמתי לב שמסלול 3-21 אין בכלל פעילות, מדוע? משתמשים בו רק לטקסי- לנסיעה להמראה במסלול 8-26.

singera

New member
מסלול 3-21

שאלה נוספת....
מכל הפעילות שייצא ליע לראות בנתב"ג- וייצא לי הרבה שעברתי שם ושטסתי שמתי לב שמסלול 3-21 אין בכלל פעילות, מדוע? משתמשים בו רק לטקסי- לנסיעה להמראה במסלול 8-26.
מסלול 3-21
אורכו הוא כ-1500 מטר בערך ורק מטוס מסוג 737 יכול להמריא ממנו (757 בלי ספר למקרה של ביטול המראה/החלקה בנחיתה), לצורך השוואה אורכו של מסלול ש"ת אילת הינו 1800-1900 מטר לשאלות על מסלולים של שדות תעופה כבל את האתר הבא

ארזS

New member
בקשר למסלול 3/21

שאלה נוספת....
בקשר למסלול 3/21
לפחות פעמיים יצא לי לראות מטוסים של ארקיע וישראייר שממריאים על המסלול הזה.

NNN747

New member
אני חושב.....

כנראה בגלל שנתיב המטוסים חולף
ליד מרכז ת"א קרית אונו וסביון
אני חושב.....
שבדרך כלל ממריאים מהמסלול הזה מטוסים קטנים אבל כשיש רוח צפונית {אבל ממש צפונית} אז ממריאים משם- כי המסלול הוא במעלות 3-21 - שזה פחות או יותר צפון{3=0/360}- דרום{21= 180}!!

אביב ש

New member
מה הבעיה?

ומה אחר כך
מה הבעיה?
לבנות עוד טרמינל בעוד 50 שנה? ומי אמר שהכל חייב להתרכז בנתב"ג? כבר בשנים האחרונות מדברים על נמל תעופה בינ"ל נוסף באי מול תל אביב, באיזור קרית גת או בנבטים, זאת בנוסף לנמלים שיבנו באילת ובחיפה. למה אתה מצפה? שטרמינל בינוני פלוס (ביחס לעולם) יאכלס 100 מליון נוסעים בסופו של דבר? זאת ממש לא הכוונה. נתב"ג 2000 תוכנן לטווח ארוך דווקא, אבל אי אפשר לתכנן קיבולת אין סופית.

urilei

New member
ומה הבעייה לבנות

מה הבעיה?
לבנות עוד טרמינל בעוד 50 שנה? ומי אמר שהכל חייב להתרכז בנתב"ג? כבר בשנים האחרונות מדברים על נמל תעופה בינ"ל נוסף באי מול תל אביב, באיזור קרית גת או בנבטים, זאת בנוסף לנמלים שיבנו באילת ובחיפה. למה אתה מצפה? שטרמינל בינוני פלוס (ביחס לעולם) יאכלס 100 מליון נוסעים בסופו של דבר? זאת ממש לא הכוונה. נתב"ג 2000 תוכנן לטווח ארוך דווקא, אבל אי אפשר לתכנן קיבולת אין סופית.
ומה הבעייה לבנות
עוד טרמינל, בדיוק כזה, בקרבת מקום? לא חייב להיות דווקא רק טרמינל אחד. דווקא בחו"ל כמעט בכל שדה תעופה יש יותר מטרמינל אחד והקיבולת של טרמינל בודד נראה לי יותר נמוכה. ומה מונע להאריך את הזרועות הקיימות? נראה לי שגם שום דבר בקיצור - כשבאמת יהיה צורך בקיבולת גדולה יותר, מה שלא נראה לי יקרה גם בעוד 30 שנה - יש לאן להתרחב

אביב ש

New member
אחת האופציות שהעלתי

ומה הבעייה לבנות
עוד טרמינל, בדיוק כזה, בקרבת מקום? לא חייב להיות דווקא רק טרמינל אחד. דווקא בחו"ל כמעט בכל שדה תעופה יש יותר מטרמינל אחד והקיבולת של טרמינל בודד נראה לי יותר נמוכה. ומה מונע להאריך את הזרועות הקיימות? נראה לי שגם שום דבר בקיצור - כשבאמת יהיה צורך בקיבולת גדולה יותר, מה שלא נראה לי יקרה גם בעוד 30 שנה - יש לאן להתרחב
אחת האופציות שהעלתי
היא אכן טקמינל נוסף בנמה"ת, כמו שהיה עד עכשיו.

יש לי עוד מידע בישבילך לגבי הרחבת

ומה אחר כך
הטרמינל . הגשר שבנו , בנו אותו גדול ממה שצריך (פי שתיים ויותר) ביגלל לתת את אופציית ההרחבה של של בניין הטרמינל הקרקעי . תיראו את מה שהוספתי לתמונה , בשחור את ההרחבה המתוכננת לעתיד של הטרמינל האוירי . כמו שאתם רואים ניתן להכפיל את המיבנה ואפילו יותר מלהכפיל .

kennedy

New member
מדוע לא ממריאים/נוחתים על 21/03

הטרמינל . הגשר שבנו , בנו אותו גדול ממה שצריך (פי שתיים ויותר) ביגלל לתת את אופציית ההרחבה של של בניין הטרמינל הקרקעי . תיראו את מה שהוספתי לתמונה , בשחור את ההרחבה המתוכננת לעתיד של הטרמינל האוירי . כמו שאתם רואים ניתן להכפיל את המיבנה ואפילו יותר מלהכפיל .
מדוע לא ממריאים/נוחתים על 21/03
מבחינת מרווחי בטחון(הפרדות בשפת הפקחים)יש בעייתיות בנחיתה על 03 שהפיינל אליו חוצה את מסלול 30. יש אותה בעיה בנחיתה ל 21 שהפיינל שלו חוצה את מסלול 26.בעבר (לפני כ8 שנים) נחתו על מסלול זה בעיקר במזג אויר מגבלתי לשני המסלולים האחרים. לילה אחד הייתה סופה ,הרוח הייתה מכיוון 200 בעוצמה של 45 קשרים משבים 55 קשר,וג'מבו של אלעל נחת על 21. היום משמש המסלולל להסעות בלבד. בתוכנית, הארכת המסלול דרומה והפיכתו למסלול ראשי לכניסות מטוסים בי"ל מהים לנתניה ומשם בגישה ישירה ל 21. כמובן שיש התנגדויות מצד עיריות פ"ת וכפר סבא.

צחקן

New member
../images/Emo51.gif על ההדמיה.

על ההדמיה.
ב"ה זה נראה ענק... מעניין איך יראה נתב"ג עוד 20 שנה ובעוד 2000 (נראה שהוא יהפוך להיות אתר ארכיאולגי, וינסו לפרש כתובות בעברית... .

מצב
הנושא נעול.
למעלה