טרמינל סרבר - מישהו יודע?

Arielvista

New member
טרמינל סרבר - מישהו יודע?

יש לי שרת windows 2000 advanced server, שמתפקד כשרת טרמיל סרבר, עם שני כרטיסי רשת: כרטיס רשת אחד ל LAN וכרטיס שני ל WAN. כדי להוריד עומס מהקו (ADSL), הוספתי כרטיס רשת נוסף, קו ADSL נוסף עם כתובת IP וכל מה שצריך. שאלתי היא האם יש דרך שהשרת יבצע Load balance בעצמו בין שני הכרטיסים, כך שהעומס יתחלק אוטומטית בין שני הכרטיסים?

antidot

New member
couple questions

I do not quite follow your setup. You have TS with 2 legs facing WAN, but what do you mean by WAN ? Is it company network or is it facing internet ? Have you considered doing round-robin in DNS ? Personally I do not understand why would someone put TS on asymmetric link. How many concurrent clients does the TS serve in the average ?​

Arielvista

New member
תשובות

כשאני אומר WAN, הכוונה היא לאינטרנט. לגבי round-robin, אין לי מושג מה זה, אני אשמח ללמוד. לגבי מספר ה connectins, בין 2-15ת תלוי מתי. למה ADSL? כי זה מה שיש. ניסיתי לשכנע את מקבלי ההחלטות ללכת על פתרונות יותר יעילים, אבל שיקןלי התקציב הכריעו.

gaydahan

New member
פתרונות

round robin נותן את אותו אפקט של load blancing רק שבמקום שימוש בכתובות ip מתבצע שימוש בשם dns . לגבי adsl לפ מיטב ידיעתי לאחרונה פתחו רותו לupload יותר גבוה שווה התעניינות שיפור הביצועים יעלה פלאות עם upload גבוה

Arielvista

New member
ולמיטב ידיעתי

upload ן download תלוי בקו ולא בראוטר. לגבי round robin, קראתי כמה מאמרים לגבי זה, ובשיקולים של בעד ונגד, יוצא שיש לזה המון מגרעות, החל מבעייתיות מבחנת reverse dns, TTL וכו'.

ezaton

New member
יש עוד

למחשב שתי כתובות IP באינטרנט. איך הוא יודע דרך איזו מהן הוא יכול לצאת? התשובה היא "ניתוב", כאשר לכל ממשק מוגדר היעד שלו (בד"כ רשת, אך יכולה להיות כתובת IP יחידה), ואחד הממשקים מוגדר לשמש default gateway, כלומר, לשמש כל מה שלא ניגש ישירות לרשת שנגישה דרך אחד הממשקים (באופן ישיר). המשמעות היא שאם ממשק WAN הראשון הוא ניתוב ברירת המחדל, אזי גם פניות לממשק ה- WAN השני (שתגענה אליו בלי בעיה) תענינה דרך הממשק הראשון. משמעו - אתה לא פותר את הבעיה.

Arielvista

New member
מה שאתה בעצם אומר

זה שלא משנה דרך איזה כרטיס רשת (כתובת IP) נכנסים, השרת יחזיר תשובה דרך ה Default Gateway בכל מקרה? כלומר בכיוון ה upload מהשרת לא פתרתי כלום?

למעלה