טרלוני ולונה

Miss Lavet

New member
טרלוני ולונה

לפני כמה ימים עלתה לי המחשבה הזאת: טרלוני ולונה הן בעצם אותה אחת, שתיהן מוזרות, אף אחד לא מאמין להן, מרחפות, מאמינות בדברים לא קיימים- אז למה בעצם הרבה מאוד אנשים שונאים את טרלוני אבל אוהבים את לונה?

אז באמת למה זה? בגלל הגיל של שתיהן? היחס של הדמויות הראשיות אליהן? אולי חשיבות הדמות והעומק של אותה דמות? למה זה?

אני אישית אוהבת את טרלוני והדרך היחידה שלי שעוד אנשים יהיו במדה שלי של לאהוב אותה זה כשאני אומרת "אני אוהבת את טרלוני של הסרטים (שדרך אגב היא בדיוק אותה דמות רק איך שרואים אותה שונה", כמובן שאז כולם אומרים שהיא מלכה, שהם מתים עלי וכו'.... למה זה?

hollypop girl

New member
אממ...אולי כי הספרים הם מנקודת המבט

של הארי?
הוא מתחבר ללונה דיי מהר כי הוא מרחם עלייה ויש להם משהו משותף.
את טרלוני לעומת זאת הוא פחות מחבב כי היא מבשרת בשורות רעות\ אובר דרמטית ותיאטרלית\דיי מנסה
למשוך תשומת לב ואהדה ( עם מאפיינים כאלה, אפשר להבין למה כלכך הרבה אנשים לא מחבבים אותה....)
לונה לעומת זאת מוזרה והכל אבל בדרך מאוד שקטה שלא מפריעה לאף אחד (אנשים צוחקים עלייה מרשעות וכי היא
יוצאת דופן ולא כי היא מנסה למשוך לעצמה תשומת לב בצורה כלכך נואשת)

Miss Lavet

New member
כן אבל שקטה מעצבנת

זה נרמז ונאמר כמה פעמים בספרים.

יכול להיות שזה בגלל נקודת המבט של הארי... אבל... זה כמו שהרבה מאוד אנשים (יחסית) אוהבים את בלטריקס למרות שבספרים היא מתוארת תמיד באור שלילי ותמיד היא מוזכרת בהקשר הכי נוראי ובכל זאת...
טרלוני לעומת זאת, חוץ מהאובר דרמתיות ותיאטרליות, משיכת תשומת הלב שלה אף אחד לאט הכי מחבב... למרות שבספר השישי (שם לדעתי רואים הכי הרבה את דימיון בין שתיהן), שתיהן מדברות שיחה מעוד עניינית ורואים שהן מסתדרות מאוד טוב ודווקה מתחבבות אחת על השנייה.

עוד פעם אני והחיבה של לטרלוני, לדעתי יותר קל לאהוב את טרלוני בגלל שהיא מצחיקה והריחום עליה... אולי גם בגלל שאפשר להזדהות איתה.. זאת אומרת, לכל אחד קרה בחיים שהוא ניסה למשוך תשומת לב מוגזמת (ולא רק בילדות), בין אם זה להרשים את מלכת הכיתה ובין אם זה למשוך את תשומת לבו של הקראש שלך.

ומצד שני יש את לונה, דמות שקטה שמוגדרת מוזרה וכולם אוהבים, שלפי דעעתי אי-אפשר להתחבר אליה... זאת אומרת, ממתי הילד המוזר של השכבה מוצא חברים והופך להיות גיבור (ע"ע נוויל)? ממתי "המקובלים" הופכים להיות חברים של אותו ילד כאמור דחוי יחסית?
אני רק רואה את עצמי מרחמת עליה, ילדה שאמא שלה מתה ואבא שלה גידל אותה בדרכיו המשונות...
היא לא דמות מציאותית, אין שום היגיון שאת ממוזרה, שכולם צוחקים עליה הופכת להיות מקובלת וגיבורה שכולם מתים להיות כמוה...

שוב פעם... זאת רק דעתי

hollypop girl

New member
זה כנראה משתנה מאחד לאחד, יש כאלה

שמוצאים בלונה תכונות שמזכירות להם את עצמם (נגיד הארי) ומתחברים אלייה ויש כאלה
שמוצאים את זה בטרלוני...
נראה שאני יותר מתחברת ללונה, למרות שאולי זה כי אני דיי מסכימה עם מה שהרמיוני ומקגונגל אומרות
על טרלוני (מצד שני, אני גם מסכימה עם מה שהרמיוני אמרה על לונה, אם כי נראה שגם היא מחבבת יותר את לונה
מאשר את טרלוני)

האהבה לבלטריקס זה בעיקר כי הדמות הרעה יותר מסתורית ומושכת, זה קורה בהמון מקרים (למשל, האהדה ללוקי
גדולה יותר מלת'ור, דיימון\סטפן *מנסה לקשר את זה לדמויות שנראה שרוב הפורים מכיר*.
אפשר למצוא גם דברים שקשורים לה"פ, למשל האהדה לסיריוס\דראקו\סנייפ אפילו שהמון פעמים הם מוצגים באור שלילי...
האמת שזה קורה בכלכך הרבה ספרים\סרטים\סדרות אבל אני פשוט לא מצליחה להיזכר עכשיו....)

אממ... אני בספק אם אפשר לקרוא להארי "מקובל", אנשים דיברו עליו כי הוא מפורסם אבל הוא לא ממש נחשב
ל"מקובל" עד הספר השישי (ואז הוא כידוע בחר להישאר עם אנשים כמו נוויל ולונה).
אני חושבת שהארי התחבר לשניהם כי הם דומים לו במובן מסוים (הרבה יותר מרון והרמיוני)

זאת מחשבה מעניינת

אבל לדעתי הן לא כל כך דומות:
טרלוני המן פעמים "מנבאת" נבואות שלא מתגשמות (כמו איך שבשיעורים שלה היא תמיד נטפלת להארי עם הנבואות שלה), רק בכדי לעשות רושם. יש לה כמה נבואות אמת קטנות פה ושם (כמו שבשיעור הראשון של גילוי עתידות היא ניבאה שנוויל ישבור את הספל שלו וכך קרה), ולעתים נדירות היא באמת נכנסת לטראנס ומנבאת נבואה אמיתית (כמו הנבואה על הארי וולדמורט, או הנבואה על זנב תולע בספר השלישי).
לונה לא כמוה. לונה מאמינה בדברים שאחרים לא מאמינים בהם, אבל היא לא מאמינה בהן כדי לעשות רושם, היא לא מנפחת את זה כמו טרלוני- זה פשוט מה שהיא חושבת ומאמינה בו. חוץ מזה, ללונה יש הרבה תכונות טובות, שלפי דעתי גוברות על המוזרות שלה.
היא חברה טובה, עוזרת, נאמנה (כמו בצ"ד, כשגייסו את כולם מחדש. או בסוף החמישי, כשהיא, נוויל וג'יני התעקשו להצטרף אל הטריו), ובכלל, יש בה משהו טוב שקשה לי להסביר

יכול להיות שאם היה יותר פירוט על טרלוני היו רואים גם בה תכונות טובות כמו של לונה. פשוט, איך שהיא מנסה לעשות רושם ודרמטיות גם כשהנבואות שלה לא אמיתיות, זה משהו שמאד בולט לי ושלדעתי מבדיל אותה מלונה

אני לא אומרת שטרלוני רעה או משהו
אני זוכרת שבחמישי כשאמברידג' בחנה אותה ואז רצתה לסלק אותה ממש ריחמתי עליה, ואני גם זוכרת איך בשביעי בקרב היא זורקת על אוכלי המוות כדורי בדולח
פשוט יש לה קטעים שאני אוהבת יותר וקטעים שפחות. היה יכול להיות מעניין אם היו מפרטים עליה יותר בספרים 0:

לא ממש קשור... אבל נראה לי שהקטע עם הספל

זה יותר נבואה שמגשימה את עצמה. משהו בפסיכולוגיה של זה גרם לנוויל להיות פחות בטוח כשהוא לקח את הספל ואז הוא נפל.

ו-
על מה שכתבת. אולי באמת היינו מגלים עליה עוד דברים טובים אם היינו יודעים עליה יותר.

hollypop girl

New member
נראה כאילו היא "ראתה" את האישיות

של נוויל, חזתה משהו והוא קרה בגלל נוויל עצמו ולא בגלל שזה "נועד לקרות"

Miss Lavet

New member
יופי עכשיו גרמת לי לפתוח דיון חדש

נכון אבל, כמו מה שכתבי לאליסה מעלייך, אין בזה שום היגיון!

תתארי לך מצב כזה: יש מישהי בשכבה שלך ממש, אבל ממש מוזרה, שמאמינה בדברים שלדעתך לא קיימים, וההתנהגות שלה גם ממש לא הכי נורמלית... האם היא הייתה מתחברת למישהו? אולי ל2-3 תלמידים אבל לא יותרמזה... ופתאום באה מישהי מקובלת (כמו ג'יני) והופכת להיות חברה טובה שלה... יכול לקרות כזה מצב? כמובן שלא! אותה חברה הייתה מסתירה את זה שהן חברות טובות מהבושה, ממה שיחשבו עליה...
ובכלל, שבסוף היא תהפוך לגיבורה/פופולארית?! מי נראה לה שהיא שהיא יכולה לעשות הכל?
בקיצור... האם סיטואציה כזאת יכולה לקרות?

timetraveler900

New member
אני ממש לא מסכימה איתך.

ג'יני התחברה ללונה וכנראה בגלל זה אנשים אחרים גם התקרבו אליה, אבל למה ג'יני בכלל התחברה עם לונה מלכתחילה? כי היא עניינה אותה, סקרנה אותה, וראתה בה משהו טוב. ג'יני היא לא "מקובלת נורמטיבית"; היא לא שמה פס על מה שחושבים עליה אחרים והיא עושה מה שהיא רואה לנכון. חלק מזה היה להיות חברה של לונה כי היא באמת אהבה אותה ולא אכפת לה מה אנשים אחרים יחשבו על זה. היא לא "תחביא" את החברות שלהן - כי זה באמת דבר דבילי לעשות...
יש אנשים כאלה...

Miss Lavet

New member
מתי היה כתוב שג'יני הייתה חברה של לונה לפני

החמישי?

לפי מה שזכור לי היא דיי התבאסה מזה שלונה עלתה איתם לכרכרה וגם כינת אותה הכמה שמות גנאי

hollypop girl

New member
אם אני זוכרת נכון, ג'יני נכנסה לתא

היחיד שהיה פנוי אחרי שנוויל ניסה להראות שהוא לא רוצה להיכנס לתא הזה היא אמרה "בתא הזה
יושבת לונה המג'נונה, היא בשכבה שלי אבל היא בסדר" (או משהו כזה.. היא לא כינתה אותה בשום שם
גנאי שלא היה מקובל לקורא לה בו...אפילו הארי אחרי החיבור ביניהם קורא לה ככה בראש שלו...)
נוויל הוא זה שהתבאס, ודווקא ג'יני התחילה לשאול אותה לשאול אותה שאלות על איך עבר החופש ודברים בסגנון....

אני חושבת שמהשיחה ביניהן ומאיך שהיא הציגה אותה לנוויל והארי אפשר להסיק שהיא דיברה איתה קודם, גם אם
זאת לא הייתה שיחה עמוקה יותר מ"עשית שיעורי בית?" או "איך עבר החופש?" הגיוני שהן עבדו ביחד באחד השיעורים....

hollypop girl

New member
אני חושבת שג'יני התחברה איתה אחרי

צ"ד, עד אז היא בעצמה חשבה שהיא מוזרה אבל עדיין הייתה נחמדה אלייה (בסופו של דבר, ג'יני התיישבה
לידה כי לא היה מקום אחר ואולי היא ניסתה להיות נחמדה אלייה...אני לא יודעת עד כמה ג'יני הייתה פופולארית בתחילת
השנה הרביעית שלה אבל היא בטוח הייתה יותר מלונה... בכל מקרה, זה לא מפתיעה במיוחד שג'יני הייתה נחמדה
אלייה, אני נחמדה להמון אנשים שאני חושבת שהם מוזרים, אמנם לא כמו לונה אבל...)

אוקיי, כתבתי כלכך הרבה ולא הגעתי לפואנטה

ג'יני התיישבה לידה ברכבת כי לא היה מקום ואחר ולפי איך שהיא דיברה עלייה נראה לי שהן דיברו עוד בעבר (היא
בטח ניסתה להיות נחמדה אלייה, הרי ג'יני היא לא סוג של ורג'יניה גו'רג' או משהו...
) והחיבור ביניהן היה
אחרי צ"ד כשהיא באמת "הכירה" אותה על אף המוזרות שלה...
ג'יני בקלות הייתה יכולה לגרום לעוד אנשים להתחיל לחבב אותה וכך הלאה...
אני בספק אם לונה היתה ממש פופולארית בשנה השישית שלה אבל לפחות היו לה יותר אנשים שלמדו להכיר
אותה באמת + אני דיי בטוחה שג'יני הייתה יכולה לגרום לכמה "בריונים" להפסיק להתעלל בה...

זה מאוד לא מדוייק מה שאמרת עכשיו

הרבה תלמידות הן ממש גרופיות של טרולוני ומתעניינות מאוד במה שהיא אומרת והן מתייחסות לשיעור בכל הרצינות האפשרית והן מכבדות אותה ואוהבות אותה מאוד [כמה מהן אפילו הלכו לבקר אותה אחרי שהקרפדה הציקה לה יותר מידי]

את לונה לא אוהבים כמעט בכלל, אנשים מכבדים אותה כי הם מבינים שהיא כנראה חכמה מאוד אם היא ברייבנקלו אבל הם לא אוהבים אותה ולא מתחברים אליה, שימי לב שהאנשים היחידים שהיא סוף סוף התחברה איתם הם השליישיה, נוויל וג'יני ואנחנו רואים את זה בחדר שלה בספר השביעי.
אנשים מכבדים אותה יותר רק אחרי צ"ד ולא לפני, עד אז היא הייתה כל כך לא קיימת שאפילו לא שמענו עליה עד שהיא התיישבה בטעות עם השלישיה.

שאלה יפה

לדעתי מדובר בשני דברים:

1. הזדהות. כן, טרלוני היא מורה והיא מבוגרת והרבה יותר קשה להזדהות איתה דרך העיניים של הארי. הרבה יותר קל להזדהות עם לונה בגיל שלו(שנה פחות), אז כמובן שהרבה יותר מתחברים אליה.

2. רחמים. אנחנו מרחמים על לונה הרבה יותר משאנחנו מרחמים על טרלוני, אם בכלל. כן, אולי כשהיא משתכרת או כשאמברידג' מתעללת בה, אבל בגלל שהיא כל כך יהירה ובטוחה בעצמה קשה לנו מאוד לרחם עליה. לונה היא הטיפוס ה"סובל בשקט", בשונה מאוד מטרלוני, ככה שהרבה יותר קל לנו לרחם עליה והרבה יותר קל לנו לאהוב אותה.

למעלה