טרי מן השדה

טרי מן השדה

האם כדאי לקנות תפוזים ופירות אחרים "ישר מן השדה" או שעדיף לקנות בסופר. כוונתי לשאול אם בסחורה "מן השדה" יש סכנת יתר להימצאות חומרי הדברה שטרם התפרקו. מה בעצם עובר על הפרי מהקטיף עד הסופרמרקט? אם אני משאיר את הפרי בבית מספר ימים (נניח ארבעה) לפני שאני אוכל, האם זה משפר את המצב? השאלה כמובן מתייחסת לפירות וירקות שאינם אורגניים.

מוּסקט

New member
שני דברים

עיקריים קורים במעבר מהשדה לסופר: 1) התוצרת נעשית יותר זקנה. 2) המחיר עולה בגלל התיווך. גם יותר יקר - גם פחות טרי.

הייתי בשבת ברשפון

ושם מישהו מכר תפוזים ישר מהשדה. השאלה היא כאמור אם אין חשש לחומרי הדברה שלא התפרקו כשזה "ישר מהשדה"

אתה מדבר על תפוזים

יש להם קליפה עבה מאוד שלא אוכלים. אתה יכול להיות בראש שקט, רב חומרי ההדברה מתקלפים עם הקליפה, ואם מי מהם הצליח לחדור אל הפרי אין כבר הרבה מה לעשות בכל מקרה כדי להימנע ממנו.

לא בטוח

למיטב ידיעתי ישנם חומרי הדברה שחודרים גם לתוך הפרי. דבר שני, חומרי הדברה יש להם "זמן התפרקות". כך שהם מזיקים במיוחד מייד אחרי הריסוס, וכעבור זמן - הם הרבה פחות מזיקים. נדמה לי שהחוק מחייב פרק זמן מסויים ללא ריסוס לפני הקטיף. קשה לדעת עד כמה החקלאים מקפידים ליישם את זה.

0 אור 0

New member
ניסיתי לגדל תפוזים באדנית ...

ולא ממש הצליח. וברצינות: לגבי פירות קיץ כמו אפרסק, דובדבן, תפוח, משמש, שזיף ....- בדרך כלל הם מרוססים בדי הרבה רעלים. ויש הנחיות כמה זמן לפני הקטיף אסור לרסס. הזמן הזה מביא בחשבון את זמן ההובלה והאחסון שדרוש להתפרקות הרעל. לכן בפירות אלו לא מומלץ לקטוף ישר מהעץ (אלא אם כן המגדל תכנן מראש את החלקה לקטיף עצמי והפסיק את הריסוס בהתאם) מצד שני כאשר יש אחסון ארוך (כמו בתפוח) אז מצפים את הקליפה בדונג או משהו שלא ברור לי עד כמה הוא בריא ותמיד אני מתלבטת אם עדיף לוותר על התועלת שבקליפה לטובת הסיכון שבחומר הציפוי המבריק. לגבי פרי הדר: בדרך כלל אין כמעט ריסוסים ברעלים בפירות הדר. החומרים שמשמשים נגד מזיקי הדרים אינם רעילים לבני אדם, וגם הריסוס בהם הוא לעתים די נדירות. כך שאם מציעים לקטוף מהעץ זה בדרך כלל בטוח. מה שכן: לא מומלץ לקנות פרי הדר ופירות בכלל מהשטחים, בגלל הסיכון של השקיה במי ביוב שמקובלת שם מאד.

שאלה מעניינת

אף פעם לא התעמקתי בנושא
אני שמחה לראות שאור כן
אני לא יכולה להוסיף הרה לתשובה, מלבד העובדה ששכחתם לציין: כדאי לשטוף את הפירות היטב לפני השימוש
זה ממיס את הדונג מהתפוחים (שלמיטב ידיעתי דווקא לא מזיק) ומסיר לפחות את הרעלים שדבוקים לקליפה. מתות שדה כדאי להזיהר במיוחד, משום שזה פרי אדום ומתוק שגדל על האדמה ללא קליפה. לכן הוא מאכל אידיאלי למזיקים ומרססים אותו המון. אני אישית אוכלת רק תותים מגידול ביולוגי.

למעלה