טריפל דאבל

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני מוצא את עצמי חושב לא מעט על השורה הסטטיסטית הזאת שנקראת טריפל דאבל.
כמו כולם אני כמובן מתפעל מלוקה, יוקיץ וגם ראס שמשיגים מספרים הזויים כל משחק.
ואז אני חושב, אבל איך זה יכול להיות שהם עושים משהו שהשחקנים הגדולים ביותר לא הצליחו להשיג.
אני מבין שיש היום יותר פוזשנים בכל משחק ולכן מן הסתם גם יש יותר ריבאונדים ואסיסטים ובכל זאת אני תוהה, הרי לבירד, מג'יק, מייקל, כמובן לברון וגם פיפן וגראנט היל היו עונות שבהן הם פלירטטו עם טריפל דאבל ובכל זאת זה לא קרה.
יותר מזה, ללוקה דונציץ. כבר עכשיו חסר טריפל דאבל אחד כדי להשתוות למייקל ג'ורדן בנתון הזה.

לא שאני מזלזל חלילה בשחקנים האלה(טוב אולי ווסטברוק כן) אבל זה באמת. לא ברור לי.

בעיקרון אני חושב שזה פחות עניין אותם, אם יש טריפל דאבל סבבה ואם לא אז לא.
כלומר, זה לא משהו שהעסיק אותם בעבר כמו שזה כנראה מעסיק את השחקנים היום.

לא יודע, לא מבין.
😕

דיברגנט חדש

Well-known member

טריפל דאבל​

דונצ'יץ': "הייתי אנוכי, שיחקתי נורא"

למרות שסיים עם 15 אסיסטים ועבר את מייקל ג'ורדן במספר הטריבל-דאבלים בקריירה כבר בגיל 21, הסלובני כאב את ההפסד של דאלאס לשיקגו: "לקחתי כמה זריקות שלא הייתי צריך, אני חייב להשתפר"​

ynet ספורט
פורסם: 18.01.21 , 10:13

לוקה דונצ'יץ' עבר את מייקל ג'ורדן, אבל לא ממש מרוצה. הסלובני של דאלאס מאבריקס הגיע לפנות בוקר (ב') בעונתו השלישית בלבד ב-NBA ל-29 טריפל-דאבלים, יותר מאשר כוכב העבר של שיקגו בולס בכל הקריירה.
מדובר במאזן מדהים עבור שחקן בן 21, שעד כה רשם 144 משחקים בלבד בליגה הטובה בעולם. למרות זאת, הוא לא הרגיש שהוא יכול לשמוח, בעיקר מכיוון שקבוצתו הפסידה לבולס 117:101.

Krit123

Well-known member
לדעתי זה תוצאה של מודעות בין השאר. לג'ורדן היו 7 ברצף כשהיה מודע לכך שהוא בדרך לשבור את השיא לא?.. לדעתי זה מה שהפריד אותם בהרבה מהמקרים, זה הפך למעין סמל סטטוס. חוץ מזה שהמספרים של החבר'ה בצמרת מטורפים אם אני זוכר נכון.
לצד ריבוי הפוזשנים שהזכרת גם שבירת המוסכמות משחקת תפקיד, בעבר הרכזים היו מנהלים את ההתקפות ולא מתעסקים לגבוהים עם הריבאונד (שהיה הלחם והחמאה שלהם), היום יודעים שיש ערך לכך שגארדים עוזרים בריבאונד מצד אחד ושיש יתרון בלתת לפליימקר הבכיר לנהל את רוב ההתקפות, לא משנה אם הוא פורוורד, סנטר וכו'...

אני לא יתפלא אם ללברון יש יותר בכמה שנים האחרונות מאשר בפתיחת הקריירה. ראס ניסה לרמות את המערכת כי התפיסה הייתה שטריפל-דאבל מעיד על תרומה רוחבית ואקוטית לקבוצה וסוג של שליטה שהשגת על המשחק הספציפי ורזי הכדורסל באופן כללי, אז הוא כיוון אל התוצאה והתעלם מהדרך.

לדעתי זה תוצאה של מודעות בין השאר. לג'ורדן היו 7 ברצף כשהיה מודע לכך שהוא בדרך לשבור את השיא לא?.. לדעתי זה מה שהפריד אותם בהרבה מהמקרים, זה הפך למעין סמל סטטוס. חוץ מזה שהמספרים של החבר'ה בצמרת מטורפים אם אני זוכר נכון.
לצד ריבוי הפוזשנים שהזכרת גם שבירת המוסכמות משחקת תפקיד, בעבר הרכזים היו מנהלים את ההתקפות ולא מתעסקים לגבוהים עם הריבאונד (שהיה הלחם והחמאה שלהם), היום יודעים שיש ערך לכך שגארדים עוזרים בריבאונד מצד אחד ושיש יתרון בלתת לפליימקר הבכיר לנהל את רוב ההתקפות, לא משנה אם הוא פורוורד, סנטר וכו'...

אני לא יתפלא אם ללברון יש יותר בכמה שנים האחרונות מאשר בפתיחת הקריירה. ראס ניסה לרמות את המערכת כי התפיסה הייתה שטריפל-דאבל מעיד על תרומה רוחבית ואקוטית לקבוצה וסוג של שליטה שהשגת על המשחק הספציפי ורזי הכדורסל באופן כללי, אז הוא כיוון אל התוצאה והתעלם מהדרך.
זה. אכן, המשחק השתנה.

נצל"ש - אתם מדברים איתי על טריפל-דאבלים, דברו איתי על ה-1 מ-10 מהקו הלילה של יאניס. מה זה צריך להיות? שלמה שרף היה מעלה אותו על מטוס.

Rapgamer

Well-known member
שתי סיבות שהן נכונות באופן כללי ובנוסף לכך כל מקרה לגופו.
סיבה אחת כמו שציינת היא מספר הפוזשנים. אגב גם בשנות ה-80 היה מספר פוזשנים גבוה (הזכרת את לארי בירד בהקשר הדיון).
סיבה שנייה היא יוסאג'. בגדול זה אומר אחוז הפוזשנים הקבוצתי שמסתיים אצל שחקן אינדבידואלי. אז אם בעבר הכוכבים הכי גדולים היו סביב 30%, חבר'ה כמו הארדן וווסטברוק הגיעו אפילו ל-40%. גם לוקה מתקרב לשם.

עכשיו לגבי כל מקרה לגופו-
צריך להודות שדונצ'יץ' הרבה יותר דומה למג'יק ג'ונסון (מקום 3 בהיסטוריה בטריפל דאבלים) מאשר לג'ורדן. גם מבחינת מבנה הגוף, יכולת המסירה והריבאונד- בכולם הוא יותר דומה למג'יק. לכן זה לא מפתיע שיהיו לו בקריירה הרבה יותר TD מאשר למייק.
יוקיץ' הוא הביג מן המוסר הטוב בהיסטוריה, והעובדה שהוא על דאבל פיגרס באסיסטים רק מעידה על כך. הוא לא רודף אחרי מספרים ואני גם לא חושב שיסיים את העונה בממוצע טריפל דאבל.
ווסטברוק לחלוטין מחפש את המספרים ובתקופה באוקלהומה גם התמקדו בבוקס אאוט כדי שיקח כמה שיותר ריב' הגנה. אני מניח שאחת המטרות שלו בשנים שנותרו לו בקריירה תהיה לעקוף את אוסקר ולעלות למקום הראשון בהיסטוריה ב-TD. אצלו זה שילוב של יוסאג' גבוה, חשיבות יתר למספרים וגם צריך להודות- יכולת ריבאונד נדירה לגארד בסייז שלו.

Krit123

Well-known member
אגב, פעם אחרונה שבדקתי יוקיץ' מגיע לטריפ-דאב עם משהו בין 25-28% יוסג' רייט. אני אישית מקווה שהוא לא ירדוף אחרי הממוצע כי המשמעות היא שימשיך לשחק המון דקות... הרדיט של דנבר מוצף בנתונים מטורפים עליו, מוביל את הליגה במדדים כמו TPA, PER, RAPTOR, תנו ראשי תיבות של משהו, הוא כנראה מוביל בזה. באחד מהם הוא בקצב של עונת ה-MVP של סטף, אני חושב שהטרו שוטינג שלו היה גבוה משל קרי למרות שעל סף הבלתי אפשרי שזה יחזיק אם זה בכלל עדיין רלוונטי. חשבתי לרכז את כל הנתונים אבל כל פעם משתנים וקופצים חדשים אז קשה לעקוב.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אגב, פעם אחרונה שבדקתי יוקיץ' מגיע לטריפ-דאב עם משהו בין 25-28% יוסג' רייט. אני אישית מקווה שהוא לא ירדוף אחרי הממוצע כי המשמעות היא שימשיך לשחק המון דקות... הרדיט של דנבר מוצף בנתונים מטורפים עליו, מוביל את הליגה במדדים כמו TPA, PER, RAPTOR, תנו ראשי תיבות של משהו, הוא כנראה מוביל בזה. באחד מהם הוא בקצב של עונת ה-MVP של סטף, אני חושב שהטרו שוטינג שלו היה גבוה משל קרי למרות שעל סף הבלתי אפשרי שזה יחזיק אם זה בכלל עדיין רלוונטי. חשבתי לרכז את כל הנתונים אבל כל פעם משתנים וקופצים חדשים אז קשה לעקוב.

כמה האיש הזה אלגנטי ופיקח

אחת התכונות הבולטות שלא נכנסת לדף הסטטיסטיקה זה היציבות, או כמו שאוהבים לקרוא לזה בישראל - 'מניה בטוחה'. זוכר לפני שתי עונות, שהיתה לכם ריצת פלייאוף מתישה, נגד מי זה היה, פורטלנד או קליפרס? ששיחקתם 3 הארכות או משהו כזה, והוא רשם 60 דקות כזה? תוך כדי כתיבה, הייתי חייב לבדוק: אכן, פורטלנד, 67 דקות [!]. אני זוכר שאמרתי לעצמי - הוא לא יתאושש מזה, ויותר מזה, הוא לא יגיע טוב לעונה הבאה. בינתיים, הוא הגיע לעונה שעברה טוב, וגם אחרי ה'באבל' ועוד ריצת פלייאוף מתישה, הגיע העונה טוב, והוא משחק כל משחק, ומשחק כמות דקות גבוהה. היו ביג מנים יציבים אחרי קארים, אי אפשר לקחת כלום מדייויד רובינסון, האקים ואפילו שאקיל, ששיחקו קרוב ל-40 דקות ועשו עונות מלאות - אבל בכדורסל של היום, שהוא אחר, הדרישות מסנטר אחרות, ויש לך ניהול עומסים בכל קבוצה, העובדה שהוא מתייצב ומוביל את הקבוצה שלו בכל משחק, ומושך את כל המרקט [הקטן יחסית] של דנבר למעלה לפריים טיים, זה דבר קשה לביצוע. ארגיובלי המועמד המוביל ל-MVP. ארגיובלי - כי לברון בעונת 'מגיע', לוקה עונה על ההגדרה, ואפשר להכניס לדיון גם את אמביד, שלפחות שווה מועמדות.

Krit123

Well-known member
אחת התכונות הבולטות שלא נכנסת לדף הסטטיסטיקה זה היציבות, או כמו שאוהבים לקרוא לזה בישראל - 'מניה בטוחה'. זוכר לפני שתי עונות, שהיתה לכם ריצת פלייאוף מתישה, נגד מי זה היה, פורטלנד או קליפרס? ששיחקתם 3 הארכות או משהו כזה, והוא רשם 60 דקות כזה? תוך כדי כתיבה, הייתי חייב לבדוק: אכן, פורטלנד, 67 דקות [!]. אני זוכר שאמרתי לעצמי - הוא לא יתאושש מזה, ויותר מזה, הוא לא יגיע טוב לעונה הבאה. בינתיים, הוא הגיע לעונה שעברה טוב, וגם אחרי ה'באבל' ועוד ריצת פלייאוף מתישה, הגיע העונה טוב, והוא משחק כל משחק, ומשחק כמות דקות גבוהה. היו ביג מנים יציבים אחרי קארים, אי אפשר לקחת כלום מדייויד רובינסון, האקים ואפילו שאקיל, ששיחקו קרוב ל-40 דקות ועשו עונות מלאות - אבל בכדורסל של היום, שהוא אחר, הדרישות מסנטר אחרות, ויש לך ניהול עומסים בכל קבוצה, העובדה שהוא מתייצב ומוביל את הקבוצה שלו בכל משחק, ומושך את כל המרקט [הקטן יחסית] של דנבר למעלה לפריים טיים, זה דבר קשה לביצוע. ארגיובלי המועמד המוביל ל-MVP. ארגיובלי - כי לברון בעונת 'מגיע', לוקה עונה על ההגדרה, ואפשר להכניס לדיון גם את אמביד, שלפחות שווה מועמדות.
כאמור מקווה שלא יכוונו לשם מבחינת דקות/יוסג'. מסכים עם כל מה שכתבת ואגב, סנונית ראשונה לאופי של הקבוצה אפשר היה למצוא באותה סדרה (גם מול הספרס בעצם), בעטנו בדלי באותו משחק אז חשבו שאנחנו גמורים וחזרנו לשם משחק אחרי ולקחנו אותו.

Krit123

Well-known member
עוד שתי דברים שחשבתי עליהם אחד מהם אולי מהותי
הריווח הפך את הפליימייקינג לתכונה נרכשת בהרבה. אתה כבר פחות צריך להתחקות אחרי הכריס פולים של העולם וללמוד זוויות של חסימות, טכניקות מסירה מתקדמות או לצפות מהלכים מראש/לקרוא את ההגנה, במקרים מסוימים the hand plays itself. בנוסף לכך לא רק שיש יותר פוזשנים, ביותר מהם משוחקים pick&roll אז נוצר אפקט שאתה לומד לנהל התקפות בדרגת קושי פחותה וגם יש לך יותר reps לניסוי וטעייה על הדרך.
זה הרושם שאני מקבל כשג'וליוס רנדל מגיע ל-7 אסיסטים ואחרים עושים קפיצה יחסית מהירה בקריירה או אפילו בשלבים מאוחרים (sga ודרוזן בהתאמה)

עוד אחד הוא שגבוהים נמצאים מחוץ לצבע לעיתים תכופות, אז מצד אחד תמיד יהיה להם יתרון בריבאונד שיעזור להתקרב לטריפל-דאבל ומצד שני פרופיל השחקנים שעוזרים on the boards מתרחב ומקנה להם אפשרות להגיע לשם בעצמם.

Krit123

Well-known member
עוד אחד ונעזוב את הנושא - בנוסף לקצב המהיר שקבוצות אמצו, שעון הזריקות התקצר מ-24 ל-14 לאחר ריבאונד התקפה/עבירה, משמע יש יותר ריבאונדים לקחת. שמעתי טענה שזה מפחית את חשיבותם של הריבאונדרים כי הם היו עולים למגרש בדקות הסיום בדיוק בגלל זה, אבל מצד שני הכמות המוגברת מובילה לדחיפות בדרישה לתפוס כדורים חוזרים.

למעלה