טרימרן

הדס ים1

New member
טרימרן

טרימרן בגדלים 35 -40 FT מה דעת הפורום לגבי סוג זה של סירה מה עמידותה בים גלי ועוד... מה לגבי קיפול הגופים הצידיים? האם זה לא חלש בים גלי? יתרונות וחסרונות. יורם

mensohn19

New member
טרימרן - קיפול גופים צדדיים

במרינה שבאשדוד עוגן בחור נחמד שמו יבגני גלובצ'יק, הוא ועוד חבר עשו מחקר שלם בנושא מס טלפון 0544575081 אני משוכנע שיוכל לתת לך הרבה מאוד מידע בנושא הבידונים המתקפלים

טרימרן

במרינה בהרצליה עמדה טרימרן חדשה (כמה?) ברציף C עם שני הבידונים הצידיים מקופלים , נראה מגניב, לא זכיתי לראות אותה מפליגה, אך נדמה לי שהשתתפה באחד השיוטים בהרצליה בשנה שעברה

mensohn19

New member
טרימרן

במקור ריכזו חומר ומידע על בנית טרימרן "מתקפל"

lunatick

New member
טרימארן

אם לקנות או לבנות לבד:חפש את ין FARRIER ניזלנדי שבונה בהצלחה רבה כבר עשרים שנים טרימרנים מתקפלים מוצלחים מאוד באר"הב. נראה לי שהטרימארן שעונה לשם LIFE 1 זה תיכנון שלו. יואב

lunatick

New member
שכחתי:

לא נראה לי מתאים לבנות מאלומיניום. יותר מתאים כל מיני יציקות הי-טק. יואב

סיסטמתי

New member
זה גודל שהוא בדיוק ה- Sweet spot...

לבחירה בין טרימרן לקטמרן. אם המטרה היא גרירה עם בידונים מקופלים אז כמובן פתרון מצויין, כמו כן יש יתרון ביכולת עבודה מול הרוח, בגלל קיום חרב מרכזית לעומת קטמרן. לגבי טכנולוגיה של קיפול בידונים, צריך למצוא מתכנן עם וותק שהתגלח כבר שנים על תקלות. בעיקרון לא צריכה להיות בעיה אם מתוכנן נכון לעומסים. פה יש מאמר נחמד שמשווה ביצועים של דגמי מתכננים שונים, ושם נמצא מתכנן שאני מחבב. אם אתה מתכוון לבנות תספר...

הדס ים1

New member
טרימרן

תודה, אני אתקשר עם המתכננים לבדוק האם יש להם תוכניות מחמרן [אלומיניום] אני רוצה לבנות עם כנפיים מתקפלות כמובן חיבים לתכנן את המערכת לעמוד בלחצים העצומים. כמו כן אני רוצה שיהיה מבנה מרכזי מאד נוח ומרווח להפלגות ארוכות ומהירות. יורם

mensohn19

New member
להדס ים

יורם , נושא מענין ביותר, אשמח אם תשאיר אותי בתמונה , פרטים וכל הקשור , אפשרי כמובן גם במסר בתודה מראש

lunatick

New member
הפלגות מהירות

מר FARRIER מדגיש בפרסומות שלו את נושא המהירות. מה שהוא לא מזכיר זה רקורד גבוה מאוד של התהפכויות. יואב

Sail

New member
ל multihull יש יתרונות וחסרונות מסוימים

לעומת monohall למשל: יתרונות של multihull הם (רשימת מאוד חלקית) : שטח סיפון ענק, יכולת הפלגה מאוד מהירה בצד וגביות, איזון מעולה עד לנקודה קריטית (ניחוש - 70 מעלות). חסרונות : חוסר איזון מוחלט מעבר ל-90 מעלות הטיה. לא סלחנית ביותר לשגיאות בצמצום, קשה להעריך מההתנהגות בים על מצב הים ופעולות מקדימות לפני קרות אסון (שבירת תורן / התהפכות). נדרשים חיזוקים מיוחדים בגוף (כדי שתוכל לעמוד בים גלי). ולכן צריך לברר מה הצורך בסירה. למשל - להקפת העולם או סתם Cruising רגיל - monohall, להפלגות קצרות בכינרת /ים תיכון/אילת אפשר טרימרן מתקפל על עגלה. ובכלל לפני בניה /קניה של סירה צריך לחשוב מתי והיכן ישתמשו בה. באיזה צוות ועוד ועוד

boya

New member
אחת כזו השתתפה בשיוט

דקר ביום שישי האחרון. נדמה לי שלקחה מקום ראשון ...

Sail

New member
אפשר להסביר למה טרימרן היא כמו monohull

במיוחד בנושא יציבות, רוח קדמית, שטח מפרש וחיזוקים לתורן.

למעלה