"טריל"

MooN of 1986

New member
"טריל"

בעקבות כל מיני "בעיות" שהיו לי... נתן לי הפסיכיאטר כדורים בשם "טריל"... אני יודעת שכדורים אלו משמשים גם להתקפים אפילפטים... אך עוזרים גם לייצוב מצבי רוח... את התרופה נטלתי רק במשך שבוע... בגלל סיבות אישיות, ושיקולים פנימיים... כרגע אני שוקלת לחזור ולקחת את התרופה (תוך כדי חזרה לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי כמובן... שהרי ברור שכדורים כאלו הם כמו אקמול להרחקת תופעות לוואי ולא לפתירת הבעיה..) הייתי רוצה לדעת עוד על התרופה הזו... כל מידע שביכולתכם לתת לי יכול לעזור... תודה מראש
ירח!

לגבי טריל

שלום לך ירח של 1986 הטריל הינה תרופה המכילה את החומר הפעיל "קרבאמזפין". קארבאמאזפין קרוב מבחינה כימית לנוגדי-דיכאון טריציקליים, והוא מפחית את הסיכון של התקפי אפילפסיה. הרופאים משתמשים בו גם לטיפול ממושך באפילפסיה. תרופה זו יחסית לאחרות לא מרדימה. לעיתים נותנים קארבאמאזפין לטיפול בהפרעות פסיכיאטריות או התנהגותיות מסוימות, לדוגמה לייצוב מצב הרוח בהפרעה של מאניה-דיפרסיה. לגבי תופעות הלוואי: רוב האנשים לא סובלים מתופעות לוואי למעט בחילות וסחרחורות. ראוי לציין שהקרבאמזפין מושפע ומשפיע על הרבה תרופות ולכן צריך להיות בקשר עם הרופא לגבי כל תרופה שלוקחים בנוסף לו. בברכה ישראל

למעלה