"טרייק" וחוקי האז"מ

"טרייק" וחוקי האז"מ

ידוע כי ה"טרייק" מוגדר כאז"מ , וגם נושא אות קריאה 4X , האם חלים עליו כל חוקי האז"מ[לדוגמא להטיס נוסע רק לאחר 200 שעות] ?. תודה וחג שמח !

רן בג

New member
כן. למעשה האולטרלייטים הראשונים ..

בארץ, או כמעט הראשונים, היו הטרייקים. הביא אותם ורניק למטרות ריסוס חקלאי, הם היו מתוצרת צרפת, והם למעשה סללו את הדרך לשאר הטרייקים המשמשים היום לשימושים ספורטיבים. בחו"ל, כל הכלים האלה ,כולל מצנחים ממונעים, נמצאים תחת "מטריה" אחת, חוקה אחת והוראות בטיחות זהות כמטוסים זעירי משקל על הקטגוריות השונות שלהם. משום מה - עקב טעויות היסטוריות -הופרדו הכלים כאן, דבר שיוצר עיוותים בלתי הגיוניים ופוגע בחילופי מידע , הוראות בטיחות וכו´.

מפגש עם "טרייקים"

לפני חודש בעת טיול 4X4 (אני חוטא גם בזה...) באיזור צומת פלוגות לפתע נחתו לידנו 2 טרייקים בכל אחד טייס ונוסע. שוחחתי איתם מבלי להזדהות כמי שאמור להבין משהוא בחוקי הטיסה והם התפארו כי הם טסים ללא שעברו הכשרה "חוקית" - לאחד מהם 20 שעות טיסה בלבד והשני טען שהוא בעל רשיון מעל ל -15 שנה וקיבל אישור להיות מדריך טיס על טרייק מבלי שעבר קורס או בחינה. ???!!!

הכשרה לטיסה בטרייק

לפני המון שנים (אולי רן בג יזכור את זה) נשאל מנכ"ל אגודת האולטראלייטים בצרפת איך זה שאצלם כמעט ואין תאונות, התשובה היתה שהטפשים נגמרו כבר מזמן

רן בג

New member
הם לא נגמרים..הם מתחלפים...

ולא, אני לא זוכר זאת..מאיפה אני צריך לזכור??

למעלה