טרייד אין לרכב

buffalon

New member
טרייד אין לרכב

שמעתי שמועה , ואשמח אם מישהו יכול לאשר אותה.. שכשעושים טרייד אין לרכב חוסכים קצת ממס הHST על הרכב החדש... אני אתן דוגמא, אם קונים רכב שעולה 30 אלף משלמים בערך 4 אלף דולר HST אבל עם עושים טרייד אין עם רכב בשווי של 18 אלך ( סתם לדוגמא). הבסיס לחישוב מס המכירות הוא היתרה לשלם 12 אלף... בחישוב זריז זה אומר שהחיסכון הוא בעצם שווה למחיר הרכב הישן בטרייד אין כפול שיעור המס-13 אחוז. מעניין אותי לדעת אם מישהו התנסה בזה בעבר... אני יכול כמובן לברר בעצמי אצל הדילר, אבל אולי מישהו יכול לספר על זה מנסיונו ולצנן לי את ההתלהבות... העניין הוא שאני שוקל האם למכור באופן פרטי , או לעשות טרייד אין אצל הדילר, ובעצם בטרייד אין אצל הדילר, אני יכול לחסוך כ2500 דולר במיסים, שזה מה שאולי אני אקבל יותר בשוק החופשי אצל קונה פרטי, אבל עם הרבה כאב ראש בדרך..

buffalon

New member
תןדה רבה

הממ זה נראה לי מגדיל במשהו את הכדאיות של טרייד אין... יש איזה חסרון כספי אחר במכירה לאדם פרטי (מלבד הזמן שזה לוקח) הממ אני מדבר על כל מיני מיסים ושטיקים שאתה נדרש בתור המוכר לשלם על מנת ללמכור את הרכב.. וסתם באופן כללי, אם דילר נותן לי על רכב 18 אלף, ככה לדעתך יותר ניתן באופן ראלי לקבל עליו בשוק הפרטי? נראה לך שהערכה של כ2500 דולר יותר היא אופטימית או פסימית?

drz400e

New member
מהנסיון שלי נשמע די מדויק

אל תשכח שאתה יכול להתמקח על המחיר שמציע לך הדילר , ושהוא בהחלט ישים על השולחן את העובדה שאתה חוסך את המיסים. אל תתביש לקום וללכת אם מה שמציעים לך לא מתאים לך.

VanDerMichael

New member
יצא עילג משהו קודם

רק רציתי לומר שטוב לדעת. לא היה לי מושג שזה ככה, אז תודה גם בשמי.

ShacharWeis

New member
המס על רכב משומש ממש מרתיח

אני לא יכול לחשוב על עוד מוצר שמשלמים עליו מס קניה שוב ושוב ושוב.

למעלה