טריוויה

dvir golan

New member
טריוויה

מנו שירים של להקת משינה שהם העתק מדוייק של שירים של להקות לועזיות. (לא מדובר על דמיון בלבד אלא על שירים שהם העתק כמעט מושלם הן מבחינת הלחן או מבחינת המילים)

royfr

New member
תקשיבו ל"נגעה בשמים"

וזה ישמע, כמעט בדיוק, כמו Sunday Bloody Sunday של U2. אגב בתקליט השני יש שיר , לא זוכר את שמו, שדי מזכיר שיר של תומס דולבי She blinded me with science.

royfr

New member
אני אומר שוב.....

תקשיבי לי "נגעה בשמים" זה נשמע יותר מדי כמו Sunday Bloody Sunday. לא חייבים להיות מושפעים מסגנון של שלהקה מסויימת. האקורדים הם אותו דבר.

La Gamba

New member
מה עם

"ריקוד המכונה"? זה העתק כמעט מדויק של "טקילה"! (כלומר הרעיון שעומד מאחורי השיר)

dvir golan

New member
תשובות

באלבום הראשון של משינה עוצב הצליל המאדנסי של הלהקה (MADNESS שבא לביטוי בשיר רכבת לילה לקהיר (גירסה ל - night boat to cairo של מדנס) ובהמשך בלהיט "ריקוד המכונה" שאינו אלא גירסה אינסטרומנטלית לשיר של מאדנס בשם "one step beyond MADNESSׂ האלבום "מפלצות התהילה" היה לא אחר מאשר אלבום סגידה ללהקת ה pixies ואלבומם השלישי "bossanova " כאשר שיר הנושא של מפלצות התהילה הוא לא אחר מאשר העתק עלוב ללהיט "anna"

c0pper

New member
רק רגע

איזה דימיון בין מפלצות התהילה לpixies? חוץ ממה שציינת? פרט בבקשה

שלמונזה

New member
הלללללללללללללו?

למה התחלתם לרדת פה על משינה? לא יפה! בכל אופן, אין שיר שהוא העתק מושלם לא מבחינת מילים ולא מבחינת מנגינה!!! להקת משינה הודו תמיד שאכן הם הושפעו מלהקות אחרות (מדנס, נירוונה ועוד להקות גדולות מחו"ל) וזה אכן ניכר בשירים אבל זה לא העתק מושלם!! והשירים הם: ריקוד המכונה רכבת לילה לקהיר ויש עוד, פשוט הם הבולטים... ומישהי גם אמרה לה שהגרסה של שלומית בונה סוכה זה השפעה מחו"ל, הייתכן??? בכל מקרה, משינה היא אחלה להקה ושימו דגש על השירים היותר יפים שלה והמקוריים!!! ויש המון שירים כאלה, שאגב שלמונזה הוא אחד מהם...! ואתם מוזמנים כמובן לפורום של משינה ויובל בנאי יום טוב שיהיה לכם שלמונזה

צודקת כל כך...

משינה היו להקה נהדרת שתרמה כל כך הרבה למוזיקה הישראלית המודרנית! להתמקד בארבע או חמש "העתקות" (ככה אתם קוראים להן) שלהם זה קטנוני מאד לדעתי.

הנה מה שכתבתי בזמנו בפורום משינה

לכל המעוניין: גברת שרה השכנה - hurricane של בוב דילן(דיי דומה, אותם אקורדים) רכבת לילה לקהיר - night boat to cairo של מדנס (מאד דומה) ריקוד המכונה - one step beyond של מדנס (מאד דומה, עד כדי פחד.. ) אכזבה - בערך דומה ל boys dont cry של הקיור. (לא הקורס..).(שוב, דיי דומה ואותם אקורדים) עכשיו, יש גם כמה שלא כולם מסכימים עליהם אבל לדעתי הם דיי דומים : שלומית בונה סוכה - Cecilia Ann של הפיקסיז (מאד דומה.. תשמעו בעצמכם). תתעורר - Velouria של פיקסיז (לא ממש דומה). איזה איש - Rock Music של הפיקסיז (קצת דומה). אם אני אזכר בעוד משהו אני אודיע.. אבל לדעתי זה לא כזה נורא. אין להקות שבכלל לא מעתיקות.. יעני.. מבינים? וזה גם לא כזה הרבה יחסית לכל השירים שלהם. אז מצידי זה

שלמונזה

New member
השתגעתם לגמרי !

אני יגיד את זה שוב משינה לא הושפעו מיו טו!!! הסגנון של בכלל לא דומה, ומה הקשר??????? מדנס זה אכן ברור וגם הם הודו וגם הפיקסיז (או איך שקוראים להם) אבל איך לעזאזאל הגעתם ליו טו???? צאו מזה!

sadde1

New member
חידה דומה

איזה שיר עברי מתחיל (כמעט) בדיוק כמו Gimmie Gimmie Gimmie של Abba?

למעלה