טריגר

טריגר

תחרות צילום של סוכות וקישוטים.
ילדים.
מאכלים.
נורות צבעוניות.
משפחה.
מתנות.
ארבעת המינים מיטלטלים ברחובות בידיהם של אנשים ממהרים.
חג. ערב חג.
לאן כולם ממהרים?
מבצעים בחלונות ראווה.
הרבה דוכנים של מתנות.
אוכל. הרבה אוכל.
אני לא מפסיקה לאכול, כי חוץ מאוכל שום דבר שכתבתי למעלה לא נוגע לי ולא שייך אליי, לא חלק מהחיים שלי. אוכל, תרופות ושינה. ואני רוצה לחיות, ואני הורגת את עצמי כי ככה אי אפשר. כאבים ובחילות, ואני 'רק' אכלנית כפייתית, אני לא מוציאה שום דבר באופן יזום, והכבדות הורגת אותי.
ואנשים - שוב - מבקשים ממני דברים שאני לא יכולה או לא רוצה לתת, וכשאני מסרבת, גורמים לי להרגיש רעה וטיפשה וקטנה, ואולי בפעם הראשונה בחיים שלי אני ממלמלת ומגמגמת 'לא' קטן ורופס. ויש שממשיכים לדרוש וצועקים ויש שמטיחים בי קללות של ממש וזורקים עליי דברים אישיים מאוד שחלקתי בפורומים ומשתמשים בהם נגדי, שזו התועבה הכי מכוערת או אולי מכוערת למדיי שיש באינטרנט.
ואף פעם לא לזכור איזה יום היום, כי החגים המחורבנים מתערבבים עם סופי שבוע, והכול כל כך מחורבן וחשוך, והאוכל סותם הכול.
אבל אי אפשר לאכול ככה יותר. אי אפשר. נכון שאני גומלת את עצמי ממה שאפשר ומתמידה לא רע
, אבל הכמויות, והחומרים האחרים שאני מכניסה... אני עומדת להתפוצץ, הגוף שלי מופקע ממני שוב לטובת החומרים האלה שאני מכניסה בניגוד מוחלט לכל היגיון רק מפני שאני לא יכולה להתמודד עם מה שהמציאות דורשת ממני. ואם קצת טוב לוקח פיקוד, הרע מיד יוצא למלחמה ולוקח בגדול.
סוכות.
החג הזה לוקח אותי בערך שלושים שנה אחורה ואפילו טיפה יותר.
סוכה שאבא בנה לי כל שנה בחדר שבו גדלתי, עם מוטות ברזל וסדינים מסביב, ולא שכח גם נורות צבעוניות, ובפנים טייפ, דפים, צבעים, ובחוץ תיבת מכתבים שאנשים יוכלו להשאיר לי פתקים. ואכלתי שם ושרצתי שם כל הימים והייתי מאושרת. מין אושר כזה שהיה כל כך נדיר, שידעתי שלא יימשך לנצח, שלא הבנתי.
מה היה לי אז.
אני גדלה ומתבגרת, הגוף שלי מזדקן ואני מתקשה לשאת את עצמי. אני כל כך כבדה וכבד לי.
היום ראיתי תינוקת מדדה סביב אמה ורוצה לישון, מנג'זת. נזכרתי למה אני שמחה שאין לי ילדים, הרעש הטריף אותי ואני לא מפרצפת לתינוקות ולילדים, אם בכלל אני מתייחסת אליהם כמו למבוגרים ולא מדברת בשפה תינוקית נפוצה.
והבנתי משהו מביך. מה אתי? למה אותי אף אחד לא לוקח על הידיים ומציע לי לישון? המבוגרים האלה, אני לא חלק מהם אפילו שרובם צעירים ממני. סוף העשרים עד סוף השלושים, כולם. כולם. ואני בצד השני של המתרס, רוצה ורוצה, רק שיאהבו אותי, שיפנקו אותי, שפעם אחת בחיים האלה יפסיקו לצרוח עליי ולדרוש ממני דברים שאני לא יכולה לתת. שפעם אחת יעשו את זה כמו שצריך וטוב.
פעם אחת.

TinaBa

New member
מגיע לך

שיאהבו אותך ויפנקו אותך ויערסלו אותך
כל כך מגיע לך...
כנראה דרך המסך אין לי דרך מספיק טובה להעביר לך כמה אני חושבת שאת ראויה לטוב, ושאני יודעת שקשה, ושאני איתך.
&nbsp
את יכולה לנסות לחשוב מה יכול לעזור לך לעבור את החג הזה עם כמה שפחות לפגוע בך?
&nbsp
דואגת
&nbsp

טריגר

תודה, טינה...
בשביל שיפנקו אותי ככה היום צריך לתת דברים בחזרה, ממש כמו פעם. תמיד להיות דרוכה. גם כשאני אוהבת אני לא יכולה כי אני מרגישה איכס עם עצמי. מסובך לי מדיי להסביר, ובטח פה. אני לא במצב של לחשוב על מישהו אחר בכלל, על נתינה. אני רוצה, בניגוד מוחלט לאופי שלי, שמישהו רק ייתן, ושגם אז זה לא יהיה משהו בעל גוון מיני. ואני לא חושבת שזה אפשרי. ואני לא יודעת איך. ואני רוצה לוותר. ואני מתעצבנת כי זה מזכיר. ורע לי עד מאוד.

טריגר

אני הולכת וכושלת.
לא רוצה להיות הילדה הכי טובה אם זה מה שזה אומר, אבל אני חייבת.
חייבת להצטיין. חייבת לדבר בנימוס ובשקט, לא להפריע.
חייבת לדאוג לו ולטפל בו, אחרת הוא ישתוק וישתוק וישתוק ושום דבר לא יפריע לו לשתוק עד שאתחנן בבכי על נפשי ואז הוא ישקול אם לסלוח ולשוב לדבר.
אני נגעלת מעצמי. כבר פחות רוצה להעניש, אבל מבוהלת, כי צריך, אז מה עושים?
לא עושים כלום. לא עושה כלום.
פוחדת.
כאילו זה עכשיו.
כאילו זו אני.
ואני לא אשים את האות הראשונה בשם שלי כתמונת הפרופיל, כי ממילא שיניתי את השם והוא לא יכיר, וממילא הוא מת, וממילא המצאתי הכול אז קל יותר.
אבל ההבזקים.
אני לא אשים את האות הראשונה, כי לא מתחשק לי ללכת עם שלט על המצח ולהצטרף לעדר.
אני לא חלק מהם. אני לא חלק מהן. אני לא חלק מכלום ששווה להשתייך אליו. אני לא זועקת. אני לא נלחמת. ממילא אין במי ואין כוחות.
אבל אני, כשאני לעצמי, וממילא אין עוד, אני בועטת.
גם בפסיכולוג, שמעודד אותי לבטא כעס וכשאני מעזה לדבר על כעס הוא אומר לי שזו תובענות.
שילך לעזאזל. גם כן עם המסרים הסותרים שלו.
אין איש להאמין לו ובו.
אין רצפה מתחת לתקרה ואני צונחת.
הלילה, אחרי בולמוס גדול, התעוררתי בחנק כמה פעמים, הרגשתי שאני אשכרה עומדת לטבוע ואין לי אוויר ואני הולכת למות. ודווקא ישנתי עם CPAP ומאז שיש לי אותו לא חוויתי חנק בשינה. והנה שוב.
ולקום - בשביל מה? בשביל אוכל. יש אוכל מרגש במקרר. טעמים מדליקים אותי. אפשר לבלוע הכול ולא להרגיש שום דבר מלבד איך אני עומדת להתפוצץ ולמות מהחנק, אבל זה מפחיד. ואני לא יכולה לוותר. חייבת כל הזמן להתמלא במשהו, אני פוחדת. אני פוחדת. אני פוחדת.
ואני מתגעגעת ומתגעגעת, לשניהם, זה בלתי אפשרי עכשיו, כי האידיאליזציה והקושי העצום להפריד בין טוב לרע לבין מה שהיה ואיך אפשר שהיה גם וגם, אני רוצה עולם מחולק לטוב ולרע ולדעת איפה אני ממוקמת בתוך העסק הזה.
אז בינתיים אני כותבת.
ולא מתחשק לי לעשות כלום חוץ מלשחק קנדי קראש ולאכול. כלום. ויש לי מחויבות לשתי לקוחות. ועוד דברים לסדר.
ואני רוצה שיפסיקו לבקש ממני.
ואני רוצה להפסיק להרגיש רעה אם אני מסרבת.
ואני רוצה לדעת איך לסרב בתוקף ובנימוס, היינו, באסרטיביות.
ולא להתקפל.
ולא להתנפל.
אני לא רוצה להיות אני כמו שהייתי, כי מה נשאר ממני עד איפה שאני היום?
ניתוק זה טוב, ואני מנותקת, אבל הגוף מזכיר וזוכר, ואני לא מרגישה את עצמי ולא מחוברת לשום דבר.
אוטומטית.
כי ככה צריך וזהו.

levshavur

New member

אור שלום,
וואו! זה כול כך חזק כול מה שכתבת, וכול כך כואב שנותרתי ללא מילים...
אני כול כך רוצה שיהיה לך טוב, ושתצליחי למצוא את האושר שלך בחיים...
אני שולחת לך חיבוק גדול...הלוואי והיה לי משהו יותר מזה לתת לך...
לבשה.

יש לי כל כך הרבה מה להגיד

אבל אני פוחדת שיהיה קשה לך לקרוא הרבה מזה, גם אם הניסוחים שלי יהיו מאוד עדינים (והם יהיו. אני רוצה להיזהר עלייך. מגיע לך שיזהרו עלייך). תכתבי לי אם את רוצה שאגיב? אם את מעדיפה במסר? מבטיחה לא להשתמש במילים מפורשות (את יודעת, המילים האלה). בינתיים - את לא רק אכלנית כפייתית. את אור, את אדם שאני מאוד שמחה שהכרתי, את כל כך הרבה דברים אחרים מעבר להפרעה או מחלה, איך שאת מעדיפה לקרוא לזה.

חושבת עלייך.

מבטיחה.

אם את רואה שאת לא מקבלת אחד ביומיים-שלושה הקרובים שלחי לי מסר ואני אענה עליו. אני פשוט בעבודה ויש לי מלא סידורים.

טריגר

רע לי כל כך. הצלחתי להפסיק בולמוס באמצע, שזה הישג בפני עצמו, אבל ההרגשה כל כך רעה.
לכלוך מבפנים ומבחוץ.
קללות מאז. אני מבינה דברים. אני יודעת.
שני המטפלים הכי תומכים שהיו לי מושכים את ידיהם וזורקים אותי באפלה לבד, כי אני יכולה, כך הם חושבים.
אני שונאת אותם, ויותר מזה אני שונאת את עצמי על כך שאני זקוקה להם כל כך.
מדברים כאלה שטויות ברוע שמסווה בדאגה לשלומי ולרווחתי. כן, בטח.
החיוכים הופכים למתנשאים ואני בטוחה שהם עשו יד אחת כדי לבדוק מתי ואיך אני אשבר למולם. ואני אהיה חזקה ולא אשבר, הבטחתי לעצמי, ובכל פעם מוצאת את עצמי כושלת ומתחננת בבכי. הבטחתי שזה לא יקרה, אך קשה לעמוד בזה.
ואז אני מרגישה כפוית טובה כי אולי פגעתי איכשהו, והמילים הרעות שהם אומרים סותרות את עצמן ומטלטלות אותי מצד לצד.
&nbsp
אני לא יודעת למה אני ממשיכה ללכת אם כך. אולי כי אין משהו אחר. אולי כי אני זקוקה להכלה ובכל זאת הם שם בשבילי גם אם זה לא כמו שאני צריכה. אולי אני מזוכיסטית (למרות שבי נשבעתי שאני מחסלת את זה). זה מביש להזדקק למי שמשפיל אותך. למי שאהבת וסמכת עליו ופתאום מחייך מדושן עונג ומתחיל לענות אותך. אני רוצה לשנוא, אני כועסת, וגם את זה הם לא מקבלים. מילים רעות ומבלבלות, סותרות, מוטחות אליי. במקום לקחת את הרגליים שלי ולהגיד להם תודה אבל לא תודה אני נשארת מהפחד להיות לבד. וזה קצת כמו שקורה לי וקרה לי בעולם, התחנונים האלה לאנשים שלא יעזבו, אני אעשה הכול, אני אבכה ואשתגע, אני אהיה ילדה טובה, אני אתן לכם מה שתרצו ואני לא מסוגלת ורק אל תעזבו אותי. וכמה זה פתטי. צרכים הם דברים פתטיים ומאוד הייתי רוצה להיות מעל זה, בחלק מהזמן אני גם מצליחה, אבל אני מתביישת כל כך וזה לא ממש מצליח.
&nbsp
ואני מרגישה שהכול נגמר. ופתאום אני מרגישה שזה לא הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לי.

כואב לי, אני יודעת שכואב לי ט'

אבל אני לא מרגישה כלום. אולי בגלל הבולמוס החדש שעשיתי?
אני לא מרגישה, אני לא מרגישה כלום. הכי טוב שקט.

levshavur

New member
תודה על הקישור ...

אור שלום,
תודה על הקישור! בזכותך הכרתי זמרת חדשה...

מה שלומך עכשיו? האם את מרגישה קצת יותר טוב?
חושבת עלייך...
לבשה.

קוראת אותך

כל הזמן ,ואין לי יותר מדיי מילים מול העוצמה של מה שאת עוברת .
אז אני אשלח לך חיבוק ענק

למעלה